Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İHH 15 gemi ile yola çıkacak
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, ''2. Özgürlük Filosu''nun gelecek ay Gazze'ye doğru yola çıkacağını belirterek, ''15 gemide 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı olacak. 1500 aktivist götürmeyi düşünüyoruz. İnsanlık için gidiyoruz'' dedi.

Yıldırım, Vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıdan sonra, İsrail'in yalnızlaştığını, yanında görünen ülkelerin halklarının siyonizmden bıktığını kaydetti.

Dünyada ''Arap baharının'' yaşandığını vurgulayan Yıldırım, ''Bu vicdansızlığa, eğer dur demezseniz bu Arap baharı bütün dünyayı kapsar. Dünyada büyük bir vicdan hareketi oluşmuştur. Bu vicdan hareketi bütün zalimlerin tahtlarını sallamaktadır'' dedi.

Bütün vicdan sahibi insanların ikinci filonun yola çıkmasını beklediğini kaydeden Yıldırım, ''Bundan önceki konvoy da uluslararası bir faaliyetti, şu anda da öyle. İHH, bu çalışmanın küçük bir parçasıdır. Bu, 22 kuruluşun organize ettiği bir faaliyettir'' diye konuştu.

İsrail'in savaş suçu işlediğini savunan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bize 'gelmeyin, Refah Kapısı açıldı' diyorlar. Açıldı da hangi bedeller ödendi. Açılacak tabii oralar, sizin malınız değil ki. Bir insanın karadan kendi sınırlarını kullanma hakkı olduğu gibi, denizden de kendi sınırlarını kullanma hakkı var. Sonra, hukuken bu abluka hala kalkmadı. Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın. Henüz bu abluka ve ambargo devam ediyor. Geçen yıl Refah Kapısı açık olsaydı ve siz bize bunu deseydiniz size biraz hak verirdik ama şimdi nasıl hak verelim? İsrail, 9 kardeşimizi şehit etti. 55 kardeşimiz yaralandı. Bir arkadaşımız hala yoğun bakımda.''

İkinci filonun, bu sürecin çok küçük bir parçası olduğunu ifade eden Yıldırım, daha büyük çalışmaları olduğunu söyledi.

Yıldırım, ''İsrail'e akıllı olması gerektiğini hatırlıyoruz. Bu filonun geçmesine izin vermelisiniz. Bundan sonra yaptığınız her şey zararınıza. Hiçbir hamle, sizin lehinize değil. Zararı en az olarak atlatmaya bakın. Tekrar müdahale ederseniz, günlerce denizde kalırız, gündem oluştururuz. Vicdan sahipleri bizimle beraber. Ambargo, karadan nasıl kalktıysa, denizden de kalkacak, bütün dünya rahat nefes alacak'' dedi.

Haziran'ın son haftası gemilerin yola çıkacağını bildiren Yıldırım, 15 gemide 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı olacağını, 1500 aktivisti götürmeyi düşündüklerini ifade etti. Yıldırım, ''İnsanlık için gidiyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 21.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 FORSA Yatçılık
 HAY Shipping
 ÖZSAY Deniz nakli..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 ELİT Denizcilik S..
 PASİFİK Denizcili..
 ARYA SHİPYARD CO.
 MALATYA Büyükşehi..
 ESENYALI Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim