Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
7 Gemi, Kıyı İllerini Birbirine Bağlayacak
Ulaştırma Bakanlığı‘nın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki baraj göllerinde yolcu taşımacılığı yapacak yedi geminin teslim töreni Çiğli Organize Sanayi Bölgesi‘nde gerçekleşti.

Ulaştırma Bakanlığı‘nın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki baraj göllerinde yolcu taşımacılığı yapacak yedi geminin teslim töreni Çiğli Organize Sanayi Bölgesi‘nde gerçekleşti. Törene katılan Ulaştırma Eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, Türkiye‘de tersane sayısını 37‘lerden 70‘lere çıkardıklarını belirterek "Dünyanın 10‘uncu büyük Türkiye‘nin ise en büyük limanının temelini İzmir‘e attık ama İzmir‘in sivil bir tersanesi yok. Kuzey Ege Çandarlı Limanına yakışır bir tersaneyi İzmir‘e yapacağız" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından göllerdeki ilkel taşıma araçlarıyla yapılan ulaşımın önüne geçmek ve denizcilik sektörünü iç sularda geliştirmek amacıyla yolcu taşımacılığı yapacak 7 geminin teslim töreni Çiğli Atatürk Sanayi ve Organize Bölgesi‘nde gerçekleşti. Projenin 3 milyon 80 bin TL‘lik bedelle ihalesini alan İndeks firmasının Genel Müdürü Can Bayoğlu, Türkiye‘de iç sularda da denizcilik bilinci oluşturulduğunu belirterek 1, 2 yıl içerisinde Rus ortaklı bir kamyon ve otobüs fabrikasının İzmir‘de kurulacağını söyledi. İç sularda kullanılacak teknelerin İzmir ayaklı bir firma tarafından yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Ulaştırma Eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, gemilerin karayolu ile Erzincan, Adıyaman, Bitlis, Gaziantep, Konya, Elazığ ve Burdur‘a götürüleceğini ve bu iller arasında taşımacılık yapacağını söyledi. 1982 yılında gölde çalışan ilk geminin projesinde de imzasının bulunduğunu ifade eden Binali Yıldırım, eskiden siyasette ‘Ankara‘ya Konya‘ya deniz gelecek‘ diye uçuk vaatlerin bulunduğunu ve bu uçuk vaatlerin artık gerçekleştiğini söyledi.

Denizcilik sektörünün Türkiye‘de vazgeçilmez İzmir‘de ise hayati bir önem taşıdığına dikkat çeken Binali Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir denizcilik sektöründe hak ettiği payı alamıyor. Körfezde deniz taşımacılığı çok zayıf. Halbuki biz iki katrilyon üzerinde ÖTV‘yi kaldırmak suretiyle kabotaj hattından denizciliğe ciddi destek verdik. Marmara bölgesinde destek gelişim gösterdi. Ancak, İzmir Körfezi‘nde fiziki şartlar çok uygun olmasına rağmen istenilen gelişim görülmedi. Belediyenin bu anlamda tekne almasını duydum geç de olsa memnun oldum."

Dünyanın 10‘uncu büyük Türkiye‘nin ise en büyük limanının İzmir‘de temelini attıklarını açıklayan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir‘in sivil bir tersanesi bile yok. Türkiye‘nin en büyük limanı Kuzey Ege Çandarlı Limanı‘nın temelini attık ama bir tersane yok. Bu çok büyük bir eksiklik. İzmir‘e Kuzey Ege Çandarlı Limanı‘na yakışır şekilde bir tersane kuracağız. Sadece liman ve seyir hizmeti değil hizmeti eksiksiz vermemiz lazım. Bu da küçük ama anlamlı bir hizmet."

10 ayda yapımı tamamlanan yedi gemiden her biri 13,8 metre boyunda, 4,3 metre genişliğe ve 30 kişilik kapasiteye sahip. 450 beygir gücündeki gemiler, 11 knot hızda Van Gölü, Keban Barajı, Atatürk Barajı ve göller kıyısı olan illeri birbirine bağlaması planlanıyor.


Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 24.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGANATA Denizcil..
 TEMEL REİS Shippi..
 ERLER denizcilik ..
 ŞENER Tersanecili..
 CASPI Cargo Lines..
 GÜLNAK Denizcilik
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 TRANSPASİFİK deni..
 MERYEM ANA Deniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim