Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çemişgezek Feribotu suya indirildi
Keban Baraj Gölü üzerinde Elazığ ile Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi arasında ulaşımı sağlayacak Çemişgezek Feribotu suya indirildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Elazığ il merkezine bağlı Meşelik köyü feribot iskelesinde Keban Barajı Gölü'ne indirilen feribotun Elazığ ile Çemişgezek arasında ulaşımı sağlayacağını, 30 araç ve 90 yolcu kapasiteli olduğunu söyledi.

Aytaş, ''Bizim tabirimizle 'kızımızı evlendiriyoruz.' Bu bir nikah törenidir. Bizim için çok kutsaldır. Gemi inşaatında denize geminin indirilişi gerçekten sevinçten ağlama günleridir. Bunları hep böyle yaşadık. Bu ağlayış aslında sevincin kaynağıdır. İnşallah bölgeye hayırlı olur'' dedi.

Aytaş, suya indirilen feribotun dışında eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla iç sular için yapılan yedi geminin düzenlenen törenle teslim edildiğini, bunlardan birinin de Elazığ'a ait olduğunu belirterek, ''30 yolcu kapasiteli, 11 metre boyunda bir botumuz da Elazığ için teslimi yapıldı. Birkaç gün, belki bir aya kadar buraya gelecek, suya inecek, tecrübe seferleri yapacak. Bu gemi de tecrübe seferleri yapacak. Tecrübe seferlerinden sonra sanıyorum 23 Temmuz'da Çemişgezek'te düzenlenecek Dut Festivali'nde hizmet vermeye başlayacak'' diye konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Erol da ''Çemişgezek biraz daha Elazığ'a, Tunceli'ye olduğu kadar kendini yakın hissedecek ve bu bağı kuvvetlendirecek bir nikah töreni. Biz böyle şahitlikten Elazığ, Çemişgezek ve burada yaşayan insanlarımız adına da sevinç duyuyoruz. İnşallah kazasız belasız bu deniz aracımız uzun yıllar insanımıza hizmet eder'' dedi.

Konuşmaların ardından Aytaş, Vali Erol ile törene katılanlar suya indirilen feribotun önünde fotoğraf çektirdi.

Elazığ ile Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi arasında ulaşımı sağlayacak Çemişgezek Feribotu'nun 41 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde olduğu bildirildi. Vapur standartlarında yapılan ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olan feribotla Elazığ-Çemişgezek arasındaki ulaşım süresinin yarıya ineceği kaydedildi.

StarGazete

Eklenme tarihi: 26.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERSİN Deniz ve T..
 AMİRAL Maritime
 MİNA Denizcilik v..
 ACT Deniz Taşımac..
 TRANSATLANTIK Den..
 H M Denizcilik
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 ATLAS Gemicilik v..
 URSA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim