Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Özgürlük filosu tehditlere meydan okuyor
Gazze’ye 2.Özgürlük Filosu organizatörleri İsrail’in tüm tehditlerine ve engellemelerine meydan okuyor. Filonun ilk gemisinin Almanya’nın Hamburg Şehri’nden bu ayın 20’sinde kalkması bekleniyor.

İsrail’in tehditleri arasında 2.Özgürlük Filosu hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İnsani ve tıbbi yardım taşıyacak en az on gemiden ve 1000 dayanışmacıdan oluşacak filonun ilk gemisi Almanya’dan hareket edecek. Filo organizatörleri İsrail’in caydırma girişimi kapsamında gemilerin sahipleri ve kaptanlarıyla anlaşmaları dahi engellemeye çalıştığını, ancak hiçbir şeyin önlerini kesemeyeceğini açıkladı. Filo sorumluları Refah Geçidi’nin açılmasını ise ‘olumlu ancak basit’ bir adım olarak nitelendirdi. Bununla beraber filonun barışçıl ve insani hedeflerle yola çıkacağının üzeri bir kez daha vurgulandı.

Gazze’ye uygulanan ambargoyu kırmak için 2. Özgürlük Filosu’nu düzenleyen aktivistler yollarına devam etmekte ısrar ediyor.

10’dan fazla gemiyle Gazze’ye ihtiyaçları olan tıbbi ve yiyecek yardımını taşıyacak 2. Özgürlük Filosu organizatörleri, Filistinli vatandaşlara Refah Geçidinin açılmış olması gerekçesiyle filonun durdurulması girişimlerine karşı çıktı. Filo sorumluları tarafından yapılan açıklamada Gazze’nin denizden hala sıkı ambargo altında olduğu, İsrail’in tehditlerinin ve kendilerini vazgeçirmek için kalkıştığı kampanya ve engellerin programlarını değiştirmeyeceği ifade edildi.

Filonun medya koordinatörü Rami Abduh şöyle konuştu: ‘Filonun Almanya’nın Hamburg Şehri’nden 20 Haziran’da denize açılacak ilk gemisi, Gazze’de bulunmayan ilaçları ve tıbbi malzemeleri taşıyacak.’

80’in üzerinde ülke temsilcisi

Filoya resmi, popüler, medya ve siyasi heyetleriyle 80’den fazla ülkenin katılacağını ifade eden Abduh, şu ana kadar 10 binin üzerinde katılım talebi aldıklarını vurguladı.

Abduh, filonun sorunlarla karşılaşmaya devam ettiğini, işgalcinin boş durmayarak gemi sahipleriyle sözleşme yapılmasını, sigorta işlemleri, hatta kaptanlarla sözleşme yapılmasını engellemeye çalıştığını kaydetti. Ardından şöyle ekledi: ‘Bu engeller filonun hareket tarihini geciktirdi. Ancak katılımcıların azminden hiçbir şey eksiltmedi. Aksine ‘gerek siyasi areneda gerek medya boyutunda gerek de popüler alanda bir mücadeleye giriyoruz’ hissi katılımcıları kaplamış durumda.’

Abduh filonun tamamen barışçıl hedeflerle yola çıktığını ise şu sözleriyle vurguladı: ‘Özgürlük filosunun misyonu insani ve barışçıl yolla işgalcinin Filistin halkına karşı haksız uygulamalarını sona erdirmesini talep etmek ve Gazze’deki 1 buçuk milyon Filistinliye uygulanan ambargoyu reddeden sesi yükseltmektir.’

Olumlu ancak yetersiz

Refah Geçidi’nin açılmasını da olumlu bir adım olarak değerlendiren Abduh: ‘Bu adım, dışarıda tedavi görmeleri gereken bazı hastaların faydasına olacaktır. Ancak yapı malzemelerine ve birçok eşyaya ihtiyacı olan kuşatılmış Gazze için bu çok basit bir adımdır. Filistinli vatandaşın da diğer halklar gibi kendisini dış dünyaya bağlayan bir deniz yolu olması en doğal insanlık hakkıdır.’
Aynı konu üzerine Gazze’ye Uygulanan Ambargonun Kaldırılması için Uluslararası Filistin Kampanyası koordinatörü Amjad Shawa da, 2.Özgürlük Filosu’nun Gazze’ye ilerleme ve ulaşma yolundaki ısrarının; özgürlük ve adalet ilkelerine bağlılığın bir göstergesi olduğuna işaret ederek katılımcıların İsrail’in sürekli tehditlerine ve kışkırtmalarına karşı bu ilkeler uğruna meydan okuduğunu vurguladı.

Tehditler caydırmıyor azmi artırıyor

Shawa tehditler arttıkça dayanışmacıların Gazze’ye yardım ulaştırma hedefleri yolunda azimlerinin arttığını ifade ederek, geçen yıl olduğu gibi işgal güçleri tarafından herhangi bir şekilde saldırıya maruz kalmalarının muhtemel olduğunu belirtti.

Amjad Shawa Gazze’ye uygulanan ambargonun çok sıkı şekilde hala devam ettiğini, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin ekonomisini kalkındıracak, alt yapısını geliştirecek ve yeniden yapılanmasını sağlayacak maddelerin ve üretim ihtiyaçlarının girmesini engellediğini açıkladı.

Son olarak Birleşmiş Millletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’u, özgürlük filosunu İsrail’in tehdit ve kışkırtma kampanyalarına karşı korumaya çağırdı.

Betül Akyüz / TIMETURK

Eklenme tarihi: 04.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AB Denizcilik
 AKAYLAR Denizcili..
 SALMAKİS Turizm Y..
 ARYA SHİPYARD CO.
 GRUP İSTANBUL
 CHISIEL Dış Ticar..
 İNKA
 KARE Eğitim Ltd v..
 İLKE Denizcilik
 ASYELKEN Gemi Ace..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim