Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ölen Gemi Kaptanı Babaya, Anlamlı Babalar Günü Hediyesi
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde büfe işleten iki kardeş, 7 yıl önce yitirdikleri gemi kaptanı babalarının anısına, bir yılda emek vererek inşa ettikleri motorlu tekneyi, yarın Babalar Günü'nde denize indirecek.

Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi'nde büfe işletmeciliği yapan Cem Yıldız (40) ile Hamit Yıldız (38) 2004 yılında vefat eden ve mesleği gemi kaptanlığı olan babaları Osman Yıldız'ın adını yaşatmak için sanayi sitesinde kiraladıkları atölyede 9, 5 metre boyunda 3, 5 metre eninde motorlu tekne inşa etti.

Yaklaşık bir yıl sürede inşa ettikleri ve "Osman Kaptan-3" adını verdikleri tekneyi, yarın kutlanacak Babalar Günü'nde İzmir Foça'da denize indirecek olan Yıldız kardeşler, çok özledikleri babalarını bu şekilde yaşatmayı amaçlıyor.

Cem Yıldız, yaptığı açıklamada, 7 yıldır babalarına duydukları özlemle yaşadıklarını ifade ederek, onun adını ve anılarını yaşatmak için kardeşiyle birlikte böyle bir karar alarak tekne inşa ettiklerini söyledi.

Babalarının aslen Rizeli olduğunu, Turgutlulu olan anneleriyle gemi kaptanlığı sayesinde İzmir'in İnciraltı semtinde tanıştıklarını anlatan Yıldız, şunları söyledi:

"Babamız denizi çok sevdiği için bizler de denize çok düşkünüz. Babamıza bu yıl Babalar Günü'nde en güzel hediyenin, onun adını taşıyan bir teknenin denizlerde bulunması olduğunu düşündük. Bunun onu çok mutlu edeceğini düşündüğümüz için iki kardeş bir yıl önce teknenin imalatına başladık. Babalar Günü'nde "Osman Kaptan-3" teknesini denize indirerek babamıza hayalimizdeki Babalar Günü hediyesini vermiş olacağız. "

Hamit Yıldız da babalarının adını denizlerde yaşatarak, ona en güzel Babalar Günü hediyesini vereceklerine inandığını ifade ederek, "Babamızın ismi, çok sevdiği denizlerde bu tekne sayesinde yaşamaya devam edecek" dedi.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 18.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DMV Denizcilik
 ER-MAR Denizcilik..
 HUG Denizcilik
 MERSİN Deniz ve T..
 İBC GÜLER
 UNIMARIN Denizcil..
 ÖZEL Martı Denizc..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 ESENKIYI Denizcil..
 ATN DENİZCİLİK SA..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim