Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Büyüyen Çanakkale’nin Büyüyen firması; Miller
Çanakkale’nin ticari hayatında önemli bir yeri olan Miller ailesinin günümüzdeki temsilcilerinden Can Mildon, Miller’in tarihçesinden başladığı açıklamasında, faaliyette oldukları değişik sektörlerden siyasete kadar Mildon ailesinden bahsetti.

1967’de kurulan Miller Ticaret ile ekonomik hayatına başlayan ve bugün Çanakkale’nin ekonomik aktörleri arasına giren Miller Grubu’nun gelişim sürecini Can Mildon’dan öğrendik. Mildon, hangi kollarda faaliyet gösterdiklerini, faaliyete geçirdikleri son sektörel yatırımları ve siyasete kadar birçok konuda Mildon ailesini anlattı.

Akaryakıt sektörü ile başlayan ticari yaşamlarında şimdi kentte otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinden olan Miller grubu, son olarak inşaat ve denizcilik sektörüne de adım attı. Kentte özellikle müstakil villa açığının hissedilir derecede arttığını dile getiren Can Mildon, denizcilik sektörüne girişlerini de; “Zaten deniz kenti olan Çanakkale’de denizcilik ile uğraşamamak enteresan bir durumdur. Miller Flama Denizcilik şirketini kurarken Çanakkale’nin denizinin değerlendirileceği, bunun kentin kalkınmasında bir rol oynayacağı düşüncesiyle şirketin merkezini de Çanakkale yaptık” şeklinde anlattı.

Öte yandan 7 ortaklı olarak kurulan kentin yeni denizcilik şirketlerinden biri olan Çanakkale Ayna Denizcilik’ten de bahseden Mildon; “Bu anlamda Çanakkale’ye uluslararası hizmet veren bir şirket kazandırmanın onurunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

İşte Mildon ailesinin günümüzdeki temsilcilerinden Can Mildon’un gözüyle; Miller ve Çanakkale...

Miller’in tarihçesinden kısaca bahsedebilir miyiz?

Miller Oto Ticaret ve Sanayi A.Ş. 1967 yılında Gelibolu’da babam Turhan Mildon tarafından kuruldu. İlk ticari faaliyetine otomobil yedek parçası ve akaryakıt sektörü ile başladı. Sonrasında şirket farklı sektörlere adım atarak büyümesini sürdürdü. 1975 yılında faaliyete başlayan akaryakıt istasyonları şu anda 2 adedi İstanbul’da olmak üzere toplam 9 adet ile hizmet vermektedirler. 1986 yılında Tofaş Ana Bayiliğini alarak Fiat markasının Çanakkale bölgesinde araç satış, servis ve yedek parça satışına başlamıştır. Halen Gelibolu, Biga ve Çanakkale'de Fiat Ana Bayiliği devam etmektedir.

Çanakkale’ye geliş ise çok uzun bir zamanı kapsamıyor değil mi?

Evet. Çanakkale’de 2003 yılında Fiat bayiliğini kurarak ticari hayatımıza devam ettik. 2005 yılında bugünkü şirket merkezimizin de bulunduğu akaryakıt istasyonumuzu faaliyete geçirdik.

Farklı sektörlerde faaliyet yürüten bir Miller Grubu var. Hangi sektörlerde faaliyet gösteriyorsunuz?

Başta akaryakıt sektöründe faaliyetlerimizi kurulduğumuz günden bu yana sürdürüyoruz. Otomotiv sektörü, rent a car hizmetlerimiz sürüyor. 3 yıl önce adım attığımız denizcilik sektöründeki faaliyetimizi ve son olarak da içinde bulunduğumuz inşaat sektöründeki faaliyetimizi sürdürüyoruz.

Yatırımcısı olduğunuz sektörler, çağımızda ve önümüzdeki dönemlerde halen geçerli olabilecek, büyümeye açık sektörler. Stratejik bir plan doğrultusunda mı planlama yapıyorsunuz?

Tabi ki. Devamlılığı olan ve ileriki dönemde de büyümeye devam edecek sektörlere yatırım yapmaya çalışıyoruz. Özellikle içinde son dönemde bulunmaya başladığımız denizcilik ve inşaat sektörleri kentimizde, gelişmeye ve ilerlemeye yönelik sektörlerdir. Uzun süre ihtiyaç olarak hissedileceklerdir. Stratejik planlarımızı biraz önceki açıklamalarıma bağlı olarak devamlılığı olan, büyümeye ve istihdama yönelik yapıyoruz. Şuanda 300 civarında personele sahibiz. Amacımız bu sayıyı çok daha yukarılara çıkarmaktır.

Kentimizdeki otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinden biri olarak ülke genelinde ve Çanakkale’deki sektörel hareketlilik nasıl gelişmekte?

Otomotiv sektörü bu yıl altın çağını yaşıyor. Geçen yıl da bu yıl kadar hareketliydi. Bağlı bulunduğumuz şirketin geçen yıl yaklaşık olarak 850 bin adet araç satışı gerçekleşti. Bu sayı Çanakkale’de bin 200-bin 300 civarında kayıtlara geçti. Ben ülke gelinde bu yılki hareketliliğin sonunda 900 binin üzerinde bir araç satışı gerçekleştirileceğini umuyorum. Kentimiz, otomobil piyasasında alım iştahı yüksek bir il. Yani otomobil almak hem bir taraftan daha kolay, hem de artık lüks bir ihtiyaç değil. Son dönemde aksine zaruri bir ihtiyaç haline geldi. Artık insanlarımız bir ev ve bir araba zorunluluğunu hisseder hale geldi. Çünkü büyüyen ve gelişen bir kentte yaşıyoruz.

Peki, otomobil piyasasında Çanakkale’yi çevre illerle kıyasladığımızda hareketlilik durumunu nasıl görüyorsunuz?

Çanakkale’de otomobil piyasasındaki potansiyeli çok yüksek. Ancak nüfusa oranladığımızda çevre illerden daha geride kalıyor. Ancak araç alım iştahı yüksek. Buna bağlı olarak öncü 2-3 tane firma olduğu için de rekabet çıtası yok fazla yüksek değil.

Sizin de söylediğiniz gibi Çanakkale büyüyen bir kent. Mevcut yatırımlarınız ile bu büyümede yer almak istiyorsunuz. Peki ileriki dönemde sizin Çanakkale’nin geleceği noktasında gözlemleriniz nedir? Hangi sektörlerin öne çıktığı bir büyüme gözlemliyorsunuz?

Çanakkale’nin büyümesinde inşaat sektörü olmazsa olmaz. İlk önce onu sayabilirim. Kentimizdeki inşaat sektörünü incelediğimizde apartmanlardan oluşan siteler yoğunlukta. Ciddi anlamda müstakil villa eksikliği var. Yani belki normal bir daire ile villa arasında birim fiyatı yoktur. Ya da normal bir dairenin birim fiyatı 10 ise müstakil bir villanın 11’dir. 20 değildir mesela. Ama satışlarda bu artışlar iki katına, üç katına kadar çıkıyor. Müstakil villa fiyatları uçuk durumda. Villa sayısı çoğaldıkça fiyatı düşecektir. Amacımız Çanakkalelileri ileriki dönemde villa sahibi yapmak. Köprünün faaliyete geçmesi ve sanayi yatırımları ile hizmet sektörü de büyük önem kazanacaktır. Özellikle sağlık sektöründe Çanakkale önemli bir potansiyele sahip. Kazdağları, Ezine’deki Kestanbol ve Tuzla gibi yöreler sağlık sektörü ve buna bağlı olarak sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyeldir diye düşünüyorum.

3 yıl önce armatörlüğe de başladınız, denizlicilik sektörüne girdiniz. Biraz bahseder misiniz?

Zaten deniz kenti olan Çanakkale’de denizcilik ile uğraşamamak enteresan bir durumdur. Bu yatırıma girerken Çanakkale’nin denizinin değerlendirileceği, bunun kentin kalkınmasında bir rol oynayacağı düşüncesiyle şirketin merkezini de Çanakkale yaptık. Miller Flama Denizcilik ismiyle şirketimizi kurduk. Denizcilik sektöründe uluslararası taşımacılık, brokerlik ve chartering hizmeti verdiğimiz şirketimiz ilk olarak bir gemiyle işe başladı. Turhan Mildon isimli kuru yük gemisiyle çıktığımız bu sektörde Temmuz 2008'de filomuza ikinci gemimiz olan M.Turhan Mildon’u da kattık. Çanakkalemizin ismini ve Türk bayrağını Avrupa’dan Karadeniz’e ve Afrika’ya kadar birçok yerde dalgalandırıyoruz.

Son dönemde bir de yeni bir oluşum ile denizcilik sektörüne girildi. Şirket kuruluşu da gerçekleşmiş. Biraz bilgi verir misiniz?

Çanakkale’de bugüne kadar ortak girişim teşebbüsleri vardı. Ancak her ne hikmetse bu girişimler hem yolda kaldı, hiçbir girişimin sonu gelmedi. Biz biraz da bunu kırmaya çalıştık ve başardık da. Çanakkale’de birlikte hareket edilebildiğini ispatladık. Çanakkale Ayna Denizcilik ismiyle bir şirket kuruldu. Bu şirketin içinde ağabeyim Mert Mildon da var. Diğer bileşenleri ise Hakan Çetin, Levent Karaca, Hikmet Sezen, Fahretin Ersoy, Aydın Alaftan ve Sait Ali Karaman’dan oluşmaktadır. Bu ortaklığın ilk icraatı ise 7 bin tonluk bir gemi almak oldu. Kısa süre içinde de faaliyete geçecektir. Bu anlamda Çanakkale’ye uluslararası hizmet veren bir şirket kazandırmanın onurunu hep birlikte yaşayacağız.

Mildon ailesinin bir de siyasi bir yönü var. Babanız Turhan Mildon Gelibolu’da belediye başkanlığı amcanız Yavuz Mildon ise İl Genel Meclis üyeliği ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanlığı görevini yürüttü. Biraz da bundan bahseder misiniz?

Ailemizin siyasetle bağı, aslında siyasi bir yön değil de daha çok seçilmiş bir hizmet şeklidir. Ailemizde babam 10 yıl Gelibolu Belediye Başkanlığı yaptı. Amcam da bilindiği gibi İl Genel Meclisi ve Avrupa Konseyi’nde görev yaptı. Belki siyasi birer parti çatısı altında seçildiler ama asıl olan halka hizmet mantığı ile hareket ettiler. Ailemiz sağ görüşlü bir ailedir. Bizim, ağabeyim ve benim siyasi bir hedefimiz yoktur. Siyaseti düşünmüyoruz.

Son olarak gelecekteki hedeflerinizden de bahseder misiniz?

Aslında hedefimiz Çanakkale’deki büyüme hızımızı artırmak. İstanbul’da yaptığımız yatırımların devamlılığını sağlamak. İnşaat sektöründe yeni yapılar üretmek ve kent mimarisine katkı sunmak arzusundayız. Denizcilik sektöründe de Çanakkale’ye daha fazla hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Bu şehrin önümüzdeki yıllarda çok daha iyi bir seviyeye geleceğine inanıyorum. İlerisi için gözlemlerimiz daha fazla büyüyen ve gelişen bir Çanakkale’dir. Rekabetin olduğu bazı sektör temsilcilerinin “bir” tane olmadığı. Mesela neden bir tane özel hastane var? Neden bir tane üniversite var? Neden bir tane 5 yıldızlı otelimiz var? Bunların sayısı artmalı ki rekabet olmalı ve kent daha cazip hale gelmeli.

ÇanakkaleOlay

Eklenme tarihi: 08.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ


çanakkale ayna denizicilik
M.TURHAN MİLDON gemisinden yaklaşık bir ay yirmi gün önce gemiden ayrıldım ilk firmaları MİLLER FLAMA DENİZCİLİKTEN 1600 tl alıcagım var, şuan gemiyi ayna denizcilik işletiyor ve personel müdürü ** gemiden indigim günden beri armatör talimat vermedi diyerek oyalıyor çok tutarsız konuşmaları bilginize sunarım.

Yazan: selahattin ütkür - 16.12.2016 16:42:17



turan abiyi 75 yılndan tanırım tükenmeyen enerjisi ve dinamizmi sayesinde siz evlatları olarak bu bayrağı daha ileriye göturmeniz dileği ile nice başarılar diliyorum
Yazan: İsmail Doğan - 11.07.2011 23:09:13




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CENKER Denizcilik..
 İMDAT Gemicilik S..
 V-GO Yachting
 İNKA
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 KOÇLAR Denizcilik
 BOSMAR Gemi Acent..
 SEA PARTNER Inc.
 JEDI Yacht
 CoShip
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim