Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk gemiciler sahipsiz değil; Kazazede Kaptanı kurtarma operasyonu!
GÜRDESAN firmasına ait Türk bayraklı “KULA” gemisinde ikinci kaptanın yaralanması ile sonuçlanan kaza sonrası yaşanan nakil operasyonu filmleri aratmadı.

Ambara düştükten sonra soluğu kesilen ve kalp masajı ile hayata döndürülen 53 yaşındaki Kaptan Sarıbaş, Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.

Mariupol Limanı’ndan alacağı yükü İtalya’ya götürecek olan “KULA” gemisinin 2. Kaptanı Şefik Sarıbaş’ın yaşadığı kaza geminin ambar kısmında meydana geldi. Mürettebata görev dağılımı yapmadan önce ambarları kontrol eden Kaptan Sarıbaş, ikinci ambardan yukarı çıkarken dengesini kaybetti ve ambara düştü. Askeri emekli olan Kaptan Sarıbaş, nefes almadan hareketsiz bir şekilde düştüğü yerde kaldı. Kaptana ilk müdahale geminin reisi tarafından yapıldı. Bir dakikalık kalp masajının ardından yeniden soluklanmaya başlayan Kaptan Sarıbaş için yetkililerle anında irtibata geçildi.

Mariupol Limanı açıklarında meydana gelen kazayla ilgili AKTÜEL DENİZ’e özel açıklamalarda bulunan GÜRDESAN Firması ortaklarından İsmail Gürsoy, “Yarım saat daha geç kalınsaydı, kaptanımız hayatını kaybedebilirdi.”dedi.

Gemideki kaza sonrası yaşananları ve kazazede kaptanın Türkiye’ye getirilişini anlatan Gürsoy, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı gözlerinin yaşardığını ifade ederken Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Mariupol Konsolosluğu tarafından yapılan özverili çalışmalar için ne kadar teşekkür etseler bunun yetersiz kalacağını belirtti.

İsmail Gürsoy, gemilerinin Türk bayraklı olduğunu, çalışanların hepsinin sigortalı olduğunu Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bildirdikleri zaman “Bunun bir önemi yok. Kazazedenin Türk vatandaşı olması bizim için yeterli” cevabını aldıklarını ve bunun ‘muazzam’ bir olay olduğunun altını çizdi.

Kaza sonrası kendilerine haber verildiğini ifade eden Gürsoy, “ Gemimiz tarafından olay liman yetkililerine bildirildi. Hava şartları kötü olduğu için acente kurtarma botu gönderemeyeceğini söyledi. Acente bize soğuk davrandı. Biraz açıktaydık. Limana yaklaşabilirsek römorkörle yaralının alınabileceği söylendi. Gemimiz limana yaklaştı. Yaralımız hastaneye kaldırıldı.”dedi.

Daha sonra kaptanın ailesine haber verildiğini aktaran İsmail Gürsoy, “Kaptanımızın eşi Başhemşire olarak Dokuz Eylül Üniverstesi’nde görev yapıyor. Kendisini uçakla Ukrayna’ya gönderdik. Bizde buradan görüşmelerimize devam ettik. Yaşanan süreç içerisinde Mariupol Limanı’nda faaliyet gösteren Salih Can Bey ve onun firmasının müdürü olan İsmail Bey de bize çok yardımcı oldular.”açıklamasını yaptı.

Kaptan Şefik Sarıbaş’ın eşi Ayşegül Sarıbaş’ın Ukrayna’ya gittikten sonra hastane şartlarını gördüğünü ve dünyanın en iyi doktorlarının ameliyat edeceği hastanın bile burada enfeksiyon kapma riskinin yüksek olduğunu kendilerine bildirdiğini söyleyen İsmail Gürsoy, “Önce ambulans helikopter kiralamak istedik. Firma hastaneden izin alın, parayı ödeyin ambulans uçağı öyle kaldıralım dedi. Konuyu abim Mustafa Gürsoy’a aksettirdim. Kendisi Sağlık Bakanlığı ile irtibat kurdu. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü konuyla çok yakından ilgilendi. Genel Müdürlüğün ambulans uçağı anında harekete geçti. Ukraynalılar en başta bize inanmadılar bile. Hatta hastaneden ambulans uçağa kazazede kaptanımızı taşımak için kara ambulansı bile tahsis etmediler. Salih Can Bey burada yine devreye girerek kendi imkanlarıyla kara ambulansı kiraladı. Neyse ki en sonunda hastamızı İzmir’e getirdik ve hastaneye yatırdık. Şunu da belirtmek istiyorum ki; uçağın Türkiye’den kalkışından yaralının İzmir’e hastaneye getirilişine kadar dakika dakika sms ile bilgilendirildik.”dedi.

Aktüeldeniz.com (Yasin Özdemir)
*******************************

Sitemizin değerli üyelerinden Kaptan Şefik Sarıbaş 'ın biran önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.
Kendisine yardım konusunda emeği geçen herkese, bütün denizciler adına teşekkürlerimizi iletiriz.
www.gemipersoneli.com

Eklenme tarihi: 08.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Öncelikle denizci kardeşimize geçmiş olsun diyor.yardımda bulunan,veya elinden geleni esirgemeyen kardeşlerimize teşekkür ediyorum.Ayrıca devletimizin insanlarına vermiş olduğu değeri şimdi dahada iyi anlamış ve duymuş olmanın haklı gururunu yaşıyorum.Allah insanlarımıza,devletimize zeval vermesin.Bir denizci olarak devletimizin gemiadamlarına sahip çıkmasını sağlıkta olduğu gibi diğer konulardada elimizden tutmasını diler.Herkese selam ve saygılarımı sunarım

Yazan: Recep Gülay - 8.07.2011 23:22:47




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UND RORO İşletmel..
 THE MOORİNGS Yach..
 MARİNMET Deniz İn..
 MOBYDİCK Yat
 KEVSER Denizcilik
 MED MARİNE HOLDİN..
 AYKOP Gemi
 SETA Denizcilik v..
 SEALİON Shipping
 FURUNO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim