Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de Denize uçak düştü
Yapılan aramalarda uçağın enkazına ulaşıldı. Vali Kıraç, 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düşen eğitim uçağının enkazının içinde pilot öğretmen Yüzbaşı Hasan Öztürk ve pilot adayı Teğmen Erol Er'in cesetlerine ulaşıldığını bildirdi.

Vali Kıraç, Güzelbahçe'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra saat 12.00 civarında düşen eğitim uçağının enkazına ulaşılması için Sahil Güvenlik, deniz polisi ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalgıç ekiplerinin katılımıyla yapılan arama çalışmalarının sonuçlandığını belirtti.

Uçağın enkazına ulaşıldığını ve Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'na bağlı geminin kaza bölgesine gelerek enkazı çıkarma çalışmalarına başladığını kaydeden Kıraç, şunları söyledi:

''Arama çalışmaları sonucu enkaza ve enkaz içerisinde pilot öğretmen ve pilot adayının cesetlerine ulaşıldı. Bölgeye gelen Sahil Güvenliğe bağlı gemi, enkazı çıkartma çalışmalarını yürütüyor. Sanıyorum yarım saat, kırk beş dakika sonra enkaz çıkartılmış olacak. Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri Yüzbaşı Hasan Öztürk ve Teğmen Erol Er.''

'BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİLER

Vali Kıraç, kaza sonucu şehit olan askeri personelin, büyük bir felaketi de önlediklerini belirterek, ''Pilotlarımızın, uçağı büyük bir fedakarlık ve gayretle denize yönelttikleri görülüyor. Turizm mevsiminde burada hareketlilik oluyor, ayrıca yerleşim alanı. Yaptıkları fedakarlıkla büyük bir faciayı önlediler. Başsağlığı diliyoruz'' dedi.

Kazanın nedeninin yapılacak teknik inceleme sonrası kesinlik kazanacağını ifade eden Kıraç, şehit cenazelerinin enkaz çıkarıldıktan sonra Alaybey'e getirileceğini sözlerine ekledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan açıklama

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İzmir'in Urla ilçesi yakınlarında denize düşen uçaktaki öğretmen Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ve pilot adayı Hava Teğmen Erol Er'in şehit olduğunu bildirdi.

Komutanlığın internet sitesinde yapılan duyuruda, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığına (Çiğli/İzmir) ait T-37C uçağının, saat 11.41'de eğitim uçuşu esnasında Urla yakınlarında düştüğü anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Uçakta bulunan öğretmen Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ve pilot adayı Hava Teğmen Erol Er şehit olmuşlardır. Müessir kazanın sebebi araştırılmaktadır. Şehitlerimize tanrıdan rahmet; yüce milletimize, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz.''

T-37'lerin sabıkası kabarık

Türk Hava Kuvvetleri'nde başlangıç jet uçağı olarak kullanılan T-37 tipi uçaklar sabıkalı gözüküyor. Daha öncede Manisa ve İzmir Mordağı ve Melemen'de düşen uçaklarda son 4 yılda 4 uçak düştü.

Türk Hava Kuvvetleri'nde başlangıç jet uçağı olarak kullanılan T-37'ler, 1964 yılında hizmete girdi. Bu uçaklar, Ankara merkezli Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAİ) Tesisleri'nde üretilen Güney Koreli KAI şirketinin tasarımı pervaneli KT-1 tipi uçaklarla değiştiriliyor. Ancak son dönemde 4 defa düşen T-37'lerin teknik arıza verdiği ifade ediliyor.

Son dört yılda düşen ilk uçakta 122. Filo'da görevli Pilot Teğmen Barış Çakır, fırlatma koltuğunu kullanamamış ve Uzuntarla Mevkii'nde şehit düşmüştü.

Mart ayında meydana gelen bu acı kazanın ardından aynı yılın Eylül ayında bu defa İzmir Mordağı'na da bir T-37 eğitim uçuşu sırasında düştü. Uçakta bulunan yüzbaşı Ahmet Kendir ve Teğmen Ersun Atılgan son anda uçaktan kendilerini fırlatarak kazadan yara almadan kurtulmuştu.

Bu yılın başlarında ise yine İzmir'de eğitim için havalanan bir T-37 Menemen ilçesine bağlı Görece Köyü yakınlarında düştü. Uçakta bulunan iki pilot yaralandı. Ege Üniversitesi'nde tedavi altına alınan pilotlardan birinin öğretmen diğeri ise kursiyerdi.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

T-37 ile temel jet eğitimini 122'nci Filo'da bitiren pilot adayı teğmenler, daha sonra T-38 uçakları ile uçuş eğitimlerini tamamlayarak pilot brövesi almaya hak kazanıyor. T-37 eğitim uçaklarının teknik özellikleri ise şöyle:
Mürettebat: 2 (1 öğretmen pilot, 1 öğrenci pilot)
Motor: 2 adet J69-T-25 turbojet
Kanat Açıklığı: 10.32 metre
Gövde Uzunluğu: 8.92 metre
Yükseklik: 2.79 metre
Boş Ağırlık: 1.840 kg
Azami Kalkış Ağırlığı: 2.980 kg
Maksimum Hızı: 685 km/saat
Seyir İrtifası: 7.620 metre
Menzili: 1.500 km

Akşam

Eklenme tarihi: 14.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR Shipping
 VERA Denizcilik
 ASYELKEN Gemi Ace..
 GENÇER Denizcilik
 ATLAS Gemi İşletm..
 SARP Yat İmalat S..
 AYTRANS Denizcilk..
 İSTKUM Denizcilik
 SEA PARTNER Inc.
 FENWICK MARITIME
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim