Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yüzen restoran denize indirildi!
Türkiye'nin en büyük restoran gemisi, Trabzon'un Sürmene ilçesinde bulunan Çamburnu Tersanesi'nden, denize indirildi.

İstanbul'da 500 kişiye yemekli tur yapabilecek bir gemi bulunmadığını dolayısıyla böyle bir yatırıma ihtiyaç duyduklarını belirten Turyol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, bazı eksiklerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 1 ay sonra geminin hizmete gireceğini söyledi. Geminin özellikle İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'nde faaliyet göstereceğini kaydeden Can, "Türkiye'de hatta İstanbul'da bu boyutta yolcu taşıma ve turistik gezi yapan bir gemi yok. Gemiyi, ağırlıklı olarak boğaz ve Marmara içerisinde ki yemekli geziler, düğün, kokteyl türündeki hizmetlerde kullanacağız. Her şeyden önce çok çevreci bir gemi. İçersinde deniz suyunu tatlı suya çeviren aparatlar olduğu gibi, kirli suyu temizleyerek deşarj edebilecek makinelere de sahip. Bu gemi Türkiye'deki ilk ve tek çevreci gemi diyebiliriz. Geminin boyu 50 metre olup eni ise 9 metre. Bin 200 beygirlik 2 ana makinenin yanı sıra üç jeneratör, merkezi soğutma ve ısıtma sistemi mevcut. Gemi bir anda 450 kişiye yemek verebilecek şekilde donanmıştır" dedi.

Geminin iki yılda bitirildiğini belirten Can "İstanbul'dan buraya malzeme getirme sıkıntısı çektik. Bu nedenle önemli zaman kaybımız oldu. Sürmene tersanesinde çalışan personelden memnunuz. Ancak tesisat transferlerinde bazı sıkıntılar yaşadık. Malzemelerin İstanbul'dan Trabzon'a getirilişi biraz zor oldu. Bir haftalık seyir tecrübesinin ardından tüm sertifika ve evrakları tanzim edildikten sonra yaklaşık 1 ay sonra geminin hizmete başlayacağını düşünüyoruz. Bu gemi bir ihtiyaçtan kaynaklanmıştır.

İstanbul'da 500 kişiye yemekli tur yapabilecek kapasitede bir gemi yoktu. Dolayısıyla böyle bir gemiye ihtiyaçta vardı, ihtiyaçtan dolayı yaptık" dedi. Geminin denize indirilişi törenine Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve vatandaşlar katıldı. Yapılan duaların ardından gemi denize indirildi.

Sabah

Eklenme tarihi: 30.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAHA Ltd.
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 AKASYA DENİZCİLİK
 ÇAVANOZ Motor
 AB Denizcilik
 KALAMIŞ Denizcili..
 AYGAZ A.Ş.
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 KOÇ Topluluğu
 ADA YATCILIK ve T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim