Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Maaşlarını alamayan personel gemiyi terk etti!
Zonguldak'ta, 'Adnan Kaptan' isimli kuru yük gemisi limanda terk edildi. Gemide çalışan 11 personel maaşlarını alamayınca gemiyi terk etti. Gemideki son personel ise 28 gün dayanabildi.

Ancak gemiyi terk etmek istemeyen son personeli 28 gün gemiyi bırakmadı. Son umutlar tükenince son personelde ağlayarak gemiden ayrılmak zorunda kaldı. İstanbul'dan Ukrayna'ya giden Adnan Kaptan isimli 955 grosstonluk 66 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, Zonguldak limanının dışında demirledi. Geminin armatörü ise iflas edince gemi limanda kaldı.

Gemide çalışan 11 personel maaşlarını alamayınca sıkıntı çekmeye başladı. Kendi aralarında karar alan 11 personel bir tekneye binerek gemiden ayrıldı. İsmi açıklanmayan M.Ö. adlı baş makinist için gemiden ayrılmak zor oldu. Hiçbir maaş almadan gemiyi 28 gün bekleyen şahsın bu süre zarfında saçı sakalı uzadı, yiyecek olarak ise peynir ve zeytin tüketti. Son ana kadar dayanan gemi adamı, başka bir gemiden iş teklifi gelince gemiyi terk etmek zorunda kaldı. Gemi sahibinin bir aylık süre istediği gemi hakkında Zonguldak Liman Başkanlığı tarafından işlemler başlatıldı.

Limanda demirli bulunan gemide ışıklar yanmadığı için geceleri adı hayalet gemi olarak kaldı. Zonguldak Limanı'nı işleten TTK Liman İşletmesi Müdürlüğü'ne limanın dışında sahipsiz bir gemi olduğu, bu konuda tedbirli olmaları söylendi. Kısa bir süre içerisinde Zonguldak Limanı'na çekilecek olan gemi için sahibi ile görüşmeler yaptığını ifade eden Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, şöyle dedi: "Türk bayraklı Adnan Kaptan isimli kuruyük gemisi 06.07.2011 tarihinde Zonguldak Liman Başkanlığı demir sahası içerisinde demirleşir ve akabinde 11 adet gemi adamı alacaklarından ötürü gemiyi terk etmiştir. Gemide baş makinist olan 1 kişi kalmıştır. Ancak, o kişi de gemide 28 gün kalarak 07.08.2011 tarihinde gemiyi terk etmiştir."

Liman Başkanlığı tarafından gerekli yerlere tebligat yapıldığını belirten Görkem, şunları söyledi: "Geminin donatımına ulaşılmaya çalışılmaktadır. Ancak, gemi bu durum itibari ile risk teşkil ettiğinden TTK Liman işletmesi ile koordineli olarak en kısa zamanda liman içerisinde uygun bir yere alımı işlemi yapılacaktır. Ayrıca bir baş makinist gemiye geldi. Bu baş makinist 28 gün gemide kaldı. Bu süre sonunda gemiden ayrıldı. Böyle olunca gemi terk edilmiş bir vaziyet aldı. Bunun üzerine liman
başkanlığımız işlemlere başladı. Geminin donatanına tebligatlar çekildi."

SAHİPLENECEK KİMSE YOK

Geminin liman güvenliği için fazla tehlike teşkil etmediğini belirten Liman Başkanı Ali Görkem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güvenlik açısından çevre can ve mal güvenliği açısından gemiyi limanın içerisinde uygun bir yere alınma gereği oldu. Bu gereklilikle liman işletmecisi TTK ile görüşmeye başlanıldı. Kılavuz ve römorkörlük işletmeleri ile beraber 2- 3 gün içerisinde ticareti de engellemeyecek şekilde bir yere çekilecek. Gemiyi son terk eden kişi 28 gün kaldı. Gemiyi başka sahiplenecek kimse olmadığı için gemi de terk edilmiş bir vaziyet aldı" İflas eden gemi sahibinin kısa sürede gemisini Zonguldak Limanı'ndan alacağı belirtildi.

Haber7

Eklenme tarihi: 17.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ


firma
ikibin dokuzdanberi iki maas alacagımvar halan arayan soranyok allah belalarını versin allah onları bildigi gibi yapsın

Yazan: recep güneysu - 19.03.2014 12:22:41


adnan kaptan
Slm arkadaşlar çok haklısın Atilla kardeş bu firma adnan kaptan gemisinde çalışmam için bu gün beni aradı gemiye katılacağıma dair imzalı kağıt aldı ben bu olanları gördükten sonra asla bu gemiye katılmayacağım herkese selamlar
Yazan: Tamer Aydın - 17.11.2012 19:36:17


Gemi
Davut Ozgur:abi salam nasilsin?ben su an Ukraynadayim.bir kac gune Istanbula geliyorum.hayir calismiyorum.hosca kal
Yazan: Fuad Mammadov - 18.08.2011 11:02:49


fuad Mamadov'a
Fuad kardeş haklısın, hala singapur parasını alamadık.sen çalışıyormusun.
Yazan: Davut ÖZGÜR - 17.08.2011 21:32:41


Gemi
evet helal olsun,amma ne yazik ki personel parasini alamamis.kardesim dediyi gimi bunlar dilde iflas ediyorlar.Denizcinin derdini denizciden baskasi anlamaz.para vermeyen firmalara sesleniyorum.hic mi sizde vicdan yok?ailelerinden uzak gelib gemide calisiyorlar,neden adamlarin hakkini vermiyorsunuz?sizi Allaha hevale ediyorum.
Yazan: Fuad Mammadov - 17.08.2011 14:25:40


bu ikinci
çağlar denizcilik adında bi firmaya ait. 3 gemisi vardı. defne . zeyno ve adnan kaptan. ben defnede çalışıyordum. çok sorunlu bır fırma. benım calıstığım defne gemisinide 10 gun once surmene koyunda terkettık. gemide sadece 8 gurcu personel kaldı. onlarda 2 gun once terkettı. ee para yok su yok. sağolsun surmene belediye başkanı bize cok yardımcı oldu. allah razı olsun.
Yazan: deniz adam - 17.08.2011 13:23:20


gemi
helal olsun o personele hakkınız verilmiyorsa hemen gemiyi bırakın bunların çoğu sözde iflas ediyorlar boğazda yalıda oturuyorlar altlarında mersedesle geziyorlar bizde kanun olsa devlet o gemiye el koyar personelin alacaklarını tahsil edene kadar geri vermez ama bu ülkede kanunlar herkeze eşit uygulanmıyor
Yazan: atilla genç - 17.08.2011 10:11:01




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARIF KALKAVAN
 DESTİNA Deniz Taş..
 MİLENYUM Denizcil..
 LİDER Gemi işletm..
 TRANSAL Denizcili..
 DENİZ-AY Denizcil..
 VİLLA Denizcilik ..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 MEGASTAR Daily Bo..
 DESE Crew Managem..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim