Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İDO Personeli Grev kararı aldı
İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) işletmelerinin özelleştirilmesi sonrasında, yeni işveren ile çalışanlar arasındaki görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Sendika genel merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasına genel merkez yönetim kurulu üyeleri, Şehirhatları şubesi yöneticileri ve çok sayıda üye katıldı.

İDO A.Ş. İşyeri için grev kararını kamuoyuna açıklayan Genel Başkan Dr. Hasan Pekdemir, “Biz masa başında sonuna kadar elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Grev kararı aldığımız bu süreçte dahi uzlaşma için her zaman kapımız işverene açıktır. Ancak üyelerimizin mevcut haklarından bir adım geriye gitmeyiz. Önümüzde 60 günlük süremiz var; üyelerimizle durumu değerlendirip sonuna kadar onların görüşleri doğrultusunda yol alacağız. İstanbul halkından ulaşımda ortaya çıkacak aksaklıklar nedeniyle şimdiden özür diliyoruz. Bu ekmek mücadelesidir; bu onur mücadelesidir.”
Sözleriyle grev sürecini basınla ve kamuoyu ile paylaştı.

Toplantıda hazır bulunan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak; “Sonuna kadar bu mücadelenin arkasındayız. Grev kararı sürecinde de anlaşmak mümkün her zaman. İşveren sendikanın iyi niyetli yaklaşımına yanıt vermelidir. Sendika İstanbul halkına eziyet vermek için değil daha iyi hizmet vermek için bu kararı almış bulunmaktadır. İDO emekçileri onurları için mücadele edecektir. Önceliğimiz her zaman masadır, tüm Türk-İş Sendikaları için her zaman masadır. Zorunlu kalınırsa İDO emekçisi arkadaşlarımız 2 aylık süre içinde grevi başlatacaktır. Bu sendikanın elindeki son kozdur; başka çaresi yoktur. İşveren derhal gelip konuyu emek hak ve çıkarları için masada çözmeli; sendikanın teklifine evet demelidir.
İstanbul halkından şimdiden özür diliyoruz.”
dedi.

www.gemipersoneli.com


Eklenme tarihi: 08.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ


Bizim Millet HAK'tan korkmaz!
HAK,Allah'ın c.c. adıdır,99 isminden bir tanesi..Kul hakkı yemek dinimizde en ağır suçlardandır! Ama nedense Müslüman(!) kul hakkı yemekten yani Allah'tan c.c. korkmaz!Her yerde aynı uygulama var,bakın;hastanelerde,belediyelerde,maliyede bile "taşeron" diye birşey buldular,maden gibi birşey,oturduğun yerden devletten para alıp,milletin ekmeğini çalıp 5 vakit namaz da kılabiliyorsun!Birisi eleştirirse işten atarsın,dışarıda binlerce insan vardır bu işi yapmaya hazır...Böyle diyor hazret! Velhasılı kelâm;Ne Allah c.c. var ne de O'ndan korkan!Ha yankesici olmuşsun,ha çalışanın parasını vermeyen armatör, ya da eşkiya.Hepsi bir aslında,özünde...İnsanı pes ettiren ise,bunun düzen hâlini alması,devlet eliyle veya yardımıyla yapılması... Dünya da var Ahirette!!!

Yazan: Ahmet Hakan AK - 22.09.2011 09:44:10


ÖZELLEŞTİRME
ÖZELLEŞTİRMEYE ÇANAK TUTANLAR,HAK VERENLER,KAPİTALİST DÜŞÜNCEDEKİ İKTİDARLAR DESTEK VERENLER DÜŞÜNSÜN.SENDİKA VE SENDİKACILAR BİLE PARANIN VE ACIMASIZLIĞIN KARŞISINDA BİR YERE KADAR DAYANABİLİYORLAR.DAHA SONRA KENDİ ÜYELERİ BİLE KRIZ BAŞLADIMI ONLARI ARKADAN VURUYORLAR. MEMLEKETİMİZDE ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞMELİ VE ÇALIŞANLAR KÖLE MANTIĞI ORTADAN KALKMALIDIR. GERÇİ HERKES (PATRON VE ÇALIŞAN,ÜRETEN) İŞİNİ TAM VE İNANARAK YAPSA BU SORUN ORTADAN KALKAR. İNŞALLAH GREVLE SONUÇLANMAZ ANLAŞIRLAR.ALLAH ÇALIŞAN TÜM DENİZCİLERİN YARDIMCISI OLSUN.PRUVANIZ NETA OLSUN.
Yazan: YAŞAR HUT - 10.09.2011 14:36:29


DESTEK
ne mutlu ki sizin sendikanız var haklarınızı arıyabiliyorsunuz bizler gemilerde her türlü hak aramadan yoksun çalışıyoruz armatörlerin gemiyi böl ve yönet mantığına mahkumuz en küçük ses çıkardığımızda ilk limanda gönderiliyoruz yeri geliyor 24 saat ambar temizliyoruz yeri geliyor 30 saat makine tamir ediyoruz yinede kimseye yaranamıyoruz biz degil ama belki torunlarımız tüm Türk gemilerinde hakça bir çalışma düzeninin geldiğini görürler eylemlerinizin başarıya ulaşmasını dilerim HAK VERİLMEZ ALINIR
Yazan: atilla genç - 8.09.2011 21:50:03




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 YIGIT Shipping Co..
 DENSAN Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
 AKAR Shipping
 TAM Denizcilik
 DEKAMAR
 SEASON İnşaat Tur..
 GRANDE Ship Manag..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim