Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gezi ve Eğlence amaçlı teknelere kötü haber
Ulaştırma Bakanlığı; spor, gezi ve eğlence amaçlı teknelerin, İstanbul limanı idari sahasındaki diğer gemilerin hareketlerini engelleyecek şekilde seyredemeyeceğini ve mendireklerle sınırlı alan içerisinde diğer gemilerin ve deniz araçlarının faaliyetlerine engel olmayacak hızda seyretmek zorunda olduklarını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın "İstanbul Liman Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Liman idari sahasında yanaşmış, bağlanmış veya demirlenmiş gemiler ve deniz araçları, faaliyetlerini bitirdikten sonra, Liman Başkanlığınca yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde kalkmaya hazır durumda bulunacak.

Liman idari sahasında şamandıra atan, kablo döşeyen veya toplayan, dalgıçlık ve benzeri faaliyetlerde bulunan araçların ve çalışmakta olan yüzer vinçler ile platform, dolfin ve şamandıralarda yükleme veya boşaltma yapan gemilerin yakınından geçen gemiler, bu araçların faaliyetlerine engel olmayacak ve zarar vermeyecek hızda seyretmek zorunda olacak.

Gemi ve deniz araçlarının koy ve körfezlerde gezi ve spor amacıyla demirleme süresine; bölgenin çevresel hassasiyeti, teknenin pis su depolama kapasitesi, bölgedeki atık alım tesislerinin durumu, başka teknelerin koyları veya körfezleri demirleme maksatlı olarak kullanma talepleri ve kıyı tesisi ya da bitişik liman idari sınırları içindeki yat limanı işletmelerinin mevcudiyeti dikkate alınarak Liman Başkanlığı tarafından karar verilecek. Ayrıca, koy ve körfezlerde demirleme faaliyetlerini Liman Başkanlığı düzenleyecek.

YASAKLAR ARTTI

Limanda uygulanacak yasaklar artırıldı. Buna göre, kıyı tesislerinin trafik ayırım şeritlerinde, yaklaşım kanallarında, mendirek ağızlarında, yanaşma ve bağlama yerlerinde ve demirleme sahalarında; olta ve ağ balıkçılığı yapmak, yelkenle seyretmek, kürek çekmek ve yüzmek yasaklandı.

Spor, gezi ve eğlence amaçlı tekneler ise liman idari sahasındaki diğer gemilerin hareketlerini engelleyecek şekilde seyredemeyecek ve mendireklerle sınırlı alan içerisinde diğer gemilerin ve deniz araçlarının faaliyetlerine engel olmayacak hızda seyretmek zorunda olacak.

Şamandıraya bağlanmak üzere gelen ya da şamandıradan ayrılan gemiler ile kıyı tesisleri hizmetlerinde kullanılan deniz araçları dışındaki gemiler, şamandıralar ve şamandıra hatları arasından geçiş yapamayacak.

Kaynak: Haberdar.com
Eklenme tarihi: 10.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLHAN Denizcilik
 BOYBEYİ Denizcili..
 BEREM Denizcilik
 ALPAGUL Denizcili..
 VENTO Deniz İşlet..
 PAPATYA Yat
 İSTKUM Denizcilik
 TEB Denizcilik
 DENLİ Denizcilik
 AMİRAL Maritime
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim