Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İskenderun Limanında pürüzler giderildi
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Limanında 90 gün içerisinde yatırımların başlayacağını belirterek, limanın teslimatında hiçbir pürüz kalmadığını söyledi.

Özelleştirme İdaresi tarafından 372 milyon dolar teklifle Limak firmasında kalan İskenderun Limanı için yatırımların başlayacağını belirten Karasayar, “Yıllardır İskenderun’da özlemle beklediğimiz limanın özelleşmesi çok uzun süreç aldı. İlk yapılan ihalede Mersin ve İskenderun limanını aynı firmanın alması ve yargıya gitmesi derken, biz de ümitsizce bekledik. İskenderun limanı bizler için çok önem taşıyor. Limanın çalıştığı günlerde İskenderunlu esnafın kazancını biliyoruz. İskenderun esnafı yıllardır limanın çalışmamasından dolayı çok zor günler yaşıyordu. Ancak limanın çalışması ile esnafın yeniden eski canlı günlerine kavuşacak” dedi.

Milletvekili Karasayar, Limanın özelleşmesinin ve Limak firmasının almasının ardından oluşan pürüzlerin de giderildiğini belirterek, “Başbakanımız ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüştük ve 90 gün içerisinde ilgili firmaya teslim edilecek. İlgili firmaya resmi yazılar yazıldı ve en kısa sürede çalışma başlatacak. Zaten ilgili firma liman için bir çok araç gereç ve yatırımlar yaptı” dedi.

İskenderun Limanına çok ciddi projeler ve yatırımların da geleceğine dikkat çeken Milletvekili Karasayar, “İskenderun Limanına konteyner terminalinin de kurulması ile Bölgenin ve Ortadoğunun en büyük lojistik ve taşıma üssü olacak. Bu da İskenderunlular ve bölge halkı içinde çok sevindirici bir gelişmedir. Gayemiz, İskenderun ve bölge ekonomisinin gelişmesidir. Önümüzdeki üç beş yıl içerisinde İskenderun ekonomisinin çok ciddi şekilde güçleneceğini, insanlara iş, istihdam kapılarının oluşacağını, yıllardır çalışamayan sanayi esnafımızın da artık daha da çok çalışacağına, özellikle nakliye ve gemi acente sayılarının bölgede artacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

StarGündem

Eklenme tarihi: 13.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NAUTİLUS Diving
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 VENTO Deniz İşlet..
 JEDI Yacht
 TRANSPASİFİK deni..
 DERİN Dalgıçlık
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 BİLGİLİ Denizcili..
 HİLAY Denizcilik ..
 REGENCY Ship
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim