Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Rumların Sondaj Platformu yola çıktı
Güney Kıbrıs’ın, ileri sürülen “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki “Afrodit” olarak isimlendirilen 12.parselde doğalgaza ilişkin sondaj çalışmalarını yürütecek olan “Noble Energy International” şirketinin gelecek hafta başından ve muhtemelen Pazartesi gününden itibaren, ilk delme çalışmaları için hazır olmasının beklendiği belirtildi.

Politis gazetesi, sondaj platformu “Noble Homer- Ferrington”un Salı akşamı gece yarısı, 12. Parsel’e gitmek için yola çıktığını anımsatarak platformun dün söz konusu bölgeye yaklaştığını yazdı.

“Homeros” olarak lanse edilen sondaj platformunun, sabitleştirilmesi işlemlerinin 2-3 gün süreceğini yazan gazete çalışmaların start almasının ardından ise bu yöndeki projenin tamamlanması için 70-90 güne gereksinim olacağını belirtti.

Habere göre doğalgazın kalitesi ve yataktaki rezerve ilişkin net bir manzaranın elde edilmesi için sürekli olarak veriler de analiz edilecek.

PLATFORMDA PSİKOLOGLAR DA OLACAK

Simerini gazetesi “SİGMA TV’”ye dayanarak, “Noble Homer-Ferrington” sondaj platformunda, çalışanlarına yönelik 24 saat hizmet veren tesislerinin dışında, Türk “tehditlerinin” baskısı altında çalışmak zorunda kalacak olan çalışanlara destek vermek için psikologların da yer alacağını yazdı.

Gazete platformun yanına, yardımcı bir geminin de demirleyeceğini belirtti.

Tüm bu projenin maliyetinin günlük olarak bir milyon dolar civarında hesaplandığını yazan gazete platformun toplam personelinin 28 kişiden oluşan iki grup olduğunu da belirtti.

Personelin, platforma; Limasol Limanı’ndaki inşaat halindeki helikopter alanından helikopterlerle taşınacağını da anımsatan gazete Noble Energy’ye ait boruların ise birkaç haftadan beridir Limasol Limanı’nda bulunduğunu ileriki günlerde ise bunların taşınmasına başlanacağı yazdı.

DOĞU AKDENİZ’DEN GEÇECEK GEMİLERE PLATFORM HAKKINDA BİLGİ

Fileleftheros gazetesi “5 Deniz Mili Uzakta Kalıyor” başlıklı haberinde, Doğu Akdeniz’den geçecek olan gemilerin ve hatta uçakların, “Noble Homer-Ferrington” platformunun, 33.11.05 Kuzey derece ve 033.16.79 doğuya yerleştiği ve 5 deniz mili alanına gereksinim olduğu konusunda tüm ülkelerin askeri ve siyasi düzeydeki deniz ve hava makamlarının resmen bilgilendirildiğini yazdı.

Gazete söz konusu bilgilendirmenin İngilizce “NAVAREA III prewiew 371/2011, Eastern Mediterranean, Platform “Homer Ferrington” established in 33-11.05N O33-16, 79E. 5NM bert requested” şeklindeki nota da yer verdi.

HAVADA VE DENİZDE ENDİŞELİ SAKİNLİK

Fileleftheros gazetesi yukarıdaki başlık altında, Türk savaş ve keşif uçaklarının dün sabah, Türkiye’den, Kıbrıs’ın doğusuna -Apostolos Andreas’tan- uçtuklarını ve Güney Kıbrıs’ın parsellerine yaklaşmaksızın, Mağusa açıklarına kadar güney batıya yöneldiklerini savundu.

“Kıbrıs Cumhuriyeti”nin hava sahasının “ihlal” edilmesine ilişkin bu olayın geçmişte yapılan “ihlallerden” farklı olmadığını ayrıca hedefin; yataklar olduğunu da göstermediğini yazan gazete İsrail elektronik savaş uçaklarının ise İsrail MEB’i (Münhasır Ekonomik Bölgesi) ile Güney Kıbrıs’ın ileri sürülen “MEB”ini ayıran çizgi boyunca, bölgede uçarak gözlemde bulunduklarını aktardı.

Gazete ayrıca buna eş zamanlı olarak İsrail Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerin de alçak yükseklik olan 4 bin ayakta devriye gezdiğini yazdı.

RMMO ALARMDA

Gazete aldığı bilgilere dayanarak Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) ait iki helikopterin alarmda olduğunu ve dün Larnaka Havalimanı’nda helikopterlerin bulunduğu yere taşındıklarını bildirdi.

Habere göre söz konusu helikopterler, tatbikat gerekçesiyle uçuş gerçekleştirdiler.

Simerini gazetesi ise “Türk Tehditleri Nedeniyle RMMO Alarmda” başlıklı haberinde dekonfrantasyon hattındaki olası Türk “tahriklerinin” önlenmesi amacıyla RMMO’nun alarmda olduğunu yazdı.

Gazete aldığı bilgilere dayanarak, iddia ettikleri “Türk işgal ordusunun” geçtiğimiz Salı akşamı Derinya bölgesinde, tankların ve piyadelerin katılımıyla bir tatbikat gerçekleştirdiğini; bu tatbikatın RMMO’yu alarma geçirdiğini ancak herhangi bir olayın yaşanmadığını ileri sürdü.

RMMO’nun, Yunanistan Genel Kurmay Başkanlığı’yla vardığı uzlaşmayla, “işgal ordusunun” ara bölge içerisindeki bölgelere ilerlemesi durumunda, tüm olanaklarıyla yanıt vermeye kararlı olduğunu yazan gazete, ilk hattaki nöbetçi kulübelerindeki askerlerin Türk hareketlerini dikkatli takip etmeleri konusunda uyarıldıklarını belirtti.

SAVUNMA KONUSUNDA İSRAİL İLE İŞBİRLİĞİ MEMORANDUMU

Politis gazetesi, Rum Savunma ve İsrail Savunma Bakanları arasında geçtiğimiz Mart ayından itibaren hazırlığı yapılan savunma ve güvenlik konularında bilgi paylaşımına ilişkin memorandum hakkındaki istişarelerin tamamlandığını yazdı.

Gazete aldığı bilgilere dayanarak Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis’in söz konusu memorandumu, onaylanması amacıyla Bakanlar Kurulu’na sunacağını belirtti.

Fileleftheros gazetesi ise Güney Kıbrıs ve İsrail arasında ortak yataklardan birlikte faydalanılmasına ilişkin anlaşmanın imzalanmasına yönelik Güney Lefkoşa’daki diplomatik düzeydeki, çalışmaların dün itibarıyla hızlandırıldığını yazdı.

Habere göre söz konusu anlaşma için aylardır müzakerelerde bulunuluyor.

HRİSTOFYAS PARTİ BAŞKANLARINI BİLGİLENDİRECEK

Politis gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas başkanlığındaki Gayri Resmi Siyasi Parti Başkanları toplantısının yarın yapılacağını yazdılar.

Gazete Hristofyas’ın toplantı çerçevesinde, siyasi parti başkanlarına Güney Kıbrıs’ın ileri sürülen “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki enerji araştırmaları konusunda ortaya çıkan durum konusunda bilgi vereceğini yazdı.

Gazete aldığı bilgilere dayanarak Hristofyas’ın, Türkiye tarafından arzu edilen “gerilimin” yoğunlaştırılmasına bağlı olarak, platformun gelmesiyle, çalışmaların ay sonunda değil de gelecek haftadan itibaren başlayacak olması nedeniyle, New York’a gidişi öncesinde parti başkanlarını bilgilendirmek istediğini belirtti.

TÜRK YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARI- ANKARA’DAKİ TOPLANTI

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, TC Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın “doğalgaz araştırmalarının ihtilaflı bölgede olduğu” ve TC Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın “Kıbrıslı Rumların Akdeniz’deki faaliyetlerinin tehlikelere gebe olduğu” şeklindeki açıklamalarına da yer verdiler.

Gazete haberi “Tepki Kesin” şeklinde verirken bugün Ankara’da TC Dışişleri Bakanlığı’nda yapılacak olan ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay başkanlığındaki Kıbrıs Türk heyetin de katılacağı Güney Kıbrıs’ın enerji araştırmalarına ilişkin toplantıyı da aktardı.

Fileleftheros gazetesi söz konusu toplantıyı “Türk Tepki Planı-Dışişleri Bakanlığı’nda Toplantı- Türkiye Başbakan Yardımcısı İşgal Altındaki Topraklarda” başlığı altında verdi.

Simerini gazetesi Türk yetkililerin açıklamasını “Türkler Sabrımızı Deliyor- Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Risk Alıyorsunuz Diye Uyardılar” şeklinde yansıttı.

TÜRK TATBİKATI

Alithia gazetesi, Yunanistan’ın “defencenet.gr” isimli internet gazetesinin haberine dayanarak, Türk donanmasının, 10 ve daha fazla gemi ile denizaltıların katılımıyla Rodos ve Meyis adası arasında gerçek mermi kullanarak tatbikat yaptığını yazdı.

Gazete yine söz konusu internet gazetesinin; Ankara’nın; bu kadar deniz kuvvetini çıkarmaya ilişkin olarak seçtiği zaman konjonktürünün tesadüf olmadığına da dikkat çektiğini belirtti.

STEFANU

Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, Türk Hükümeti’nin, enerji konularına ilişkin olarak Güney Kıbrıs’a engeller koyarak, “kışkırtıcı” davranışını sürdürmeye devam ettiği sürece, Rum Yönetimi’nin Türkiye’nin AB katılım müzakerelerindeki “Enerji” başlığının açılmasına rıza göstermeyeceğini söyledi.

Simerini gazetesi ve diğer gazetelere göre, Anadolu Ajansı’nın “Avrupa Komisyonu’nun, Avrupa Parlamentosu’na yönelik Türkiye’nin AB üyelik sürecinin, Enerji başlığının açılmasıyla ilerlemesine yönelik tavsiyenin bulunduğu” şeklindeki haberi yorumlayan Stefanu başlıkların açılması konusunun, Avrupa Konseyi’nin yetkilerine dayandığını, kendilerinin; bu yöndeki görüşlerinin aynı olduğunu ki bu görüşleri çerçevesinde , AB üyesi olarak 2009’da altı başlığı ve Türk “kışkırtmaları” nedeniyle de enerji başlığını dondurduklarını söyledi.

EDEK VE EVRO.KO

Politis gazetesine göre EDEK Basın Sözcüsü Dimitris Papadakis yaptığı açıklamada Türk “tehditlerinden” bahsederek tüm konularda dikkatli olmaları ve diplomatik ve siyasi alanda önleyici tedbirlerin alınması amacıyla siyasi liderliğin toplu halde istişarede bulunması gerektiğini belirtti.

EVRO.KO Başkanı Dimitris Şilluris ise Türk “tehditlerine” ilişkin açıklamalara ambargo konması önerdi.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Basın Sözcüsü Yorgos Perdikis ise Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarını yerine getirmekte kararlı olduğu şeklindeki açıklamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

PAPARİGA

Haravgi gazetesine göre Yunanistan Komünist Parti Genel Sekreteri Aleka Papariga, Güney Kıbrıs, İsrail ve Amerikan Şirketi tarafından petrol çıkarılmasına ilişkin konunun nasıl geliştiğini bilmediklerini bununla birlikte Rusya ve Çin’in de bölgeye girmesi için de çaba sarf edildiğini belirtti.

Kıbrıs’ın kendi “Münhasır Ekonomik Bölgesine” sahip olmasının egemenlik hakkı olduğunu söyleyen Papariga, kendilerinin egemenlik hakkını değil tüm bunların hangi arka planda yapıldığını tartıştıklarını da ifade etti.

RUM HALKI TÜRK “TEHDİTLERİNDEN” KORKMUYOR

Simerini gazetesi Türk “tehditleri” konusunda bazı Rumların, (gazeteye) dile getirdikleri görüşlere yer vererek, görüş ortaya koyanların çoğunun, Türk “tehditlerinden” endişelenmediklerini dile getirdiklerini yazdı.

Gazete “Türk tehditlerinden endişe duyuyor musunuz ve Kıbrıs Cumhuriyeti araştırma süreçlerinde nasıl hareket etmelidir” şeklindeki sorular üzerine çoğunun Türk “tehditlerinden” değil, Hristofyas hükümetinden endişe duyduklarını söylediklerini belirtti.

KıbrısPostası

Eklenme tarihi: 16.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CHISIEL Dış Ticar..
 ZAS Denizcilik
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 BYZAS Turizm
 MOBYDİCK Yat
 ONURSAN
 BORA Denizcilik S..
 DENAK Depoculuk v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim