Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Rumlar sondaja başlarsa Türkiye de başlar'
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Rumların sondaj kararını uluslararası hukuka aykırı, provokasyon olarak nitelerken Rumların öngürülen tarihte sondajı başlatması halinde Türkiye'nin de "önümüzdeki hafta" çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Taner Yıldız, makamında Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile buluşmasında bakanlığın, bu günlerde özellikle Türkiye'nin ithalata olan bağımlılığını azaltmaya yönelik yoğun uluslararası ilişkiler kurduğunu, bu açıdan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır, Tunus ve Libya'ya yaptığı ziyaretin olumlu geçtiğini söyledi.

Daha çok Kıbrıs ile ilgili son kriz üzerinde durulduğu, DMD üyeleriyle buluşma sırasında Bakan Yıldız, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin, ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede sondaj kararını, uluslararası hukuka aykırı, "provokatif" bir çalışma ve Rum Kesimi'nin "statüsünü pekiştirmeye yönelik" olduğunu vurguladı.

Kararın, Kıbrıs'ın tümünün haklarıyla bir ilgisinin bulunmadığının da altını çizen Yıldız, "Bu bir tahriktir, bu bir provokasyondur" ifadelerini kullandı.

Taner Yıldız, Bakanlıktan bir heyetin KKTC'ye gittiğini anımsatarak Rumların sondaj başlaması halinde, Türkiye'nin ilk olarak Norveçli bir şirket ile sismik çalışmalarını başlatacağını anlattı. Yıldız, Norveçli şirketle bir anlaşmanın olduğunu belirterek, şirketin ismini vermenin doğru olmayacağını söyledi.

Çalışmalara ilk olarak tek gemiyle başlanacak

Bu çalışmaların ilk olarak tek bir gemi ile başlayacağını kaydeden Yıldız, "Çalışmalar ne zaman başlar" yönündeki soruya, Rumların sondaj kararının, öngörülen tarihte uygulanmaya geçilmesi halinde "önümüzdeki hafta" başlayabileceğini ifade etti.

Kıbrıs'ta yapılacak çalışmaların sonucundan "son derece ümitli" olduklarını söyleyen Taner Yıldız, Türk tarafının Akdeniz'de yapacağı bu çalışmalar sırasında savaş gemilerinin refakat edeceğini de söyledi.

Taner Yıldız, bir soruyu yanıtlarken Kıbrıs'ta yapılacak çalışmaların, Kıta Sahanlığı'nın sınırları içerisinde, Kıta Sahanlığı Anlaşması ile belirlenecek sahalarda yürütüleceğini anlattı.

Türkiye ile KKTC arasında yapılan "Kıta Sahanlığını Sınırlandırma Anlaşması"nın ne zaman imzalanacağı sorulması üzerine Yıldız, gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirterek, anlaşmayı "her an imzalama durumuna geldikleri"ni kaydetti.

Noble şirketini muhatap almıyoruz

Bir soru üzerine Rumların sondaj çalışmaları için anlaştığı ABD'li Noble şirketini muhatap almalarının söz konusu olmadığını belirten Yıldız, buna karşın ABD'den bazı kişilerle görüştüklerini ve Noble şirketinin çekilmesi gerektiğini söylediklerini belirterek böyle büyük bir risk alabileceklerini sanmadığını söyledi.

Bakan Yıldız, Kıbrıs'ta yapılacak çalışmalardan dolayı başka ülkelere bir gerilim yaşanmasını beklemediğini de bildirdi.

AB bir tercih yapmalı

Bu arada, AB'yi de uyaran Yıldız, Dönem Başkanlığının, gelecek yılın ikinci yarısında öngörülen biçimde Rumlara verilmesi halinde Türkiye'nin nasıl bir tavır takınacağının "çok net" olduğunu vurgularken, bu konuda Dışişleri Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını belirterek, "Bu AB açısından önemli bir tercih olacağını düşünüyorum" dedi.

Cumhuriyet

Eklenme tarihi: 19.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ


Bizede ekmek çıkar
Umarım çalışmalardan bizede iş çıkar.Karadenizdeki doğalgaz çalışmasında çıktığı gibi.alışıkız bu tip çalışmalara.Hayırlısı

Yazan: şaban altın - 19.09.2011 22:53:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALFA tanker & ACM..
 TUNCMETE Denizcil..
 BAASE & ELSEK
 LOTUS Shipping
 ERCAN Denizcilik
 CoShip
 ALİ RIZA AKSOY De..
 ORCA Denizcilik N..
 PRUVA Yatçılık
 ADAKENT Gemi İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim