Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Rumlar Akdeniz'de doğalgaz buldu !
Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arayan Rum kesiminin, 12. parselde doğalgaz bulduğu ve Rum lider Dimitris Hristofyas'ın bu hafta sonu bölgeye gideceği iddia edildi.

Rum basını, Güney Kıbrıs adına Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarını sürdüren ABD'li Noble Energy şirketine ait platformun,”doğalgaz kabarcıklarına ulaştığını” bildirdi. Ancak Kıbrıs Rum yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Praksula Antoniadu, bunun doğalgaz yatağı bulunduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Sözde “Münhasır Ekonomik Bölge” (MEB) içerisinde bulunan ve Rumlar tarafından Afrodit olarak isimlendirilen 12’nci parselde doğalgaz kabarcıkları bulunduğuna” ilişkin haberleri yorumlayan Antoniadiu, “hidrokarbon yataklarına ilişkin ilk verilerin Aralık ayında beklendiğini, ayrıca yatakların nihai değerlendirme sürecinin bir yıl devam edeceğini” ifade etti.

Rum haber ajansına göre, sondaj çalışmalarının bir aşamasında doğalgaz kalıntısının (kabarcıklar) ortaya çıkabileceğini belirten Antoniadu, çalışmalar çerçevesinde şu anda deniz dibinden 2 bin 200 metre derinlikte olunduğunu, hedefin ise 4 bin metreye inmek olduğunu söyledi. Rum bakan, henüz hidrokarbon yatağı bulunmadığını kaydetti.

Basındaki haberleri, “medyanın ve halkın sondaj sonuçlarına ilişkin sabırsızlığına” bağlayan Antoniadu, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın sözde 12. parseldeki “Homeros” platformuna gideceğine ilişkin iddialarla ilgili de, “Başkan'la ilgili konuların hükümet sözcüsüne sorulması gerekir. Ancak bir aşamada devlet platformda olacak” ifadelerini kullandı.

Rum Fileleftheros gazetesi “Platform Gaz Çıkarıyor” başlığıya verdiği haberinde, Rum yönetiminin, sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisinde bulunan ve Rumlar tarafından Afrodit olarak isimlendirilen 12. parselde doğalgaz arama çalışması yapan Amerikan Noble Energy şirketine ait platformun,”doğalgaz kabarcıklarına ulaştığı” iddia edilmişti.

Haberde ayrıca, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın bu hafta sonunda, “Homeros” olarak adlandırılan platforma gideceği belirtilmişti.

Rumlar, sondaja 18 Eylül akşamı başlamıştı.

Piri Reis gemisinden haber yok

Rumların Akdenizde Petrol arama girişimlerine misilleme amacıyla Türkiye tarafından Doğu Akdeniz’e gönderilen araştırma gemisi Piri Res’den yeni bir haber yok. Gemi en son Yakıt almak üzere uğradığı Gazimagosa limanında görüldü.


Kaynak: Hürriyet+Medya+Gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 11.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ


kptn
piri reis gemisinin nerde oldugunu dıyeyım gazımagusada yatıyo

Yazan: kaptn - 11.10.2011 20:20:29




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SMARİNE Elektrik
 TEMEL Denizcilik
 RTS Denizcilik Sa..
 NAKLET Ticaret Lt..
 SVR Maritime Corp
 SEASON İnşaat Tur..
 ASLI Deniz Taş. V..
 HACI İBRAHİM HACI..
 MARİN Römorkör ve..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim