Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Gemiciler Dikenli tel örgü ile Korsanları püskürttü !
Kızıldeniz'in Yemen sahilleri açıklarında korsanların saldırısına uğrayan Türk gemiciler, güverteye çektikleri dikenli tel örgüler sayesinde korsanları püskürttü. Tel örgüleri geçerken yaralanan korsanlar, sığınağa gizlenen mürettebata ulaşamadan gemiyi terk etti.

Afrika kıyılarında gemicilerin korkulu rüyası olan korsanlar, saldırılarına devam ediyor. Denizciler ise kendilerince önlemler alarak gemilerini savunmaya çalışıyor. 25 Eylül'de Kızıldenizin Yemen sahilleri açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı 'CS CIHAN' isimli gemideki 15 Türk denizcisi, aldıkları önlemlerle korsanları püskürtmeyi başardı.



Hindistan'ın Kandla Limanı'ndan yüklediği 6 bin 500 ton kanolayı Mersin Limanı'na taşırken saldırıya uğrayan Türk gemisindeki mürettebat, korsanların gemiye verdiği zararı ve aldıkları önlemleri kameraya kaydetti.Geminin ikinci kaptanı Cüneyt Koç, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, Aden Körfezi'nde 11 mil açıkta korsanların saldırısına uğradıklarını söyledi.

Saldırı öncesi korsanların kumanda merkezi ve yaşam alanlarına çıkışını engellemek için güverteye dikenli tel örgü çekerek molotof kokteyli hazırladıklarını kaydeden Koç, yaşananları şöyle anlattı: “Gemiyi üçüncü kaptandan teslim aldıktan sonra bir botun süratle bize yaklaştığını fark ettik. Personele anons yaparak tehlike altında olduğumuzu bildirdik. Korsanlar arka taraftan bize yaklaşırken, dümeni sancak yönüne alıp, dümen sularını botun üzerine bıraktık. Bot bu sırada sallandı, sarsıldı. Belli bir süre süratten düştü. Daha sonra yan tarafa geçerek bize durmamız konusunda tehditlerde bulundular. Önceden hazırladığımız dikenli teller ve molotof kokteylleri vardı. Sığınağımız hazırdı. Bu nedenle belli bir süre durmadık, mücadele ettik. Hemen teslim olmak istemedik. Bu arada, roketatar ve otomatik tüfeklerle ateş açtılar. Durmayınca sancak tarafından ana güverteye çıktılar.”"DİKENLİ TELLERİ GEÇERKEN YARALANDILAR"Korsanların gemiye çıkması üzerine kapıları içeriden kitleyerek, acil yardım çağrısı yaptıktan sonra sancak tarafındaki sığınağa gizlendiklerini ifade eden Koç, “Korsanlar ana güverteden köprü üstüne ve yaşam alanlarının bulunduğu güverteye çıkışta dikenli tel örgülerle karşılaştı. Ambar kapağının üzerine çıkıp telleri aralayarak üst güverteye çıkmışlar. Dikenli telleri geçerken yaralanmışlar. Her yerde kan izleri vardı. Kapılar kilitli olduğundan camları silahlarla ateş ederek kırmışlar. Kaptanın yatak odasındaki kasadan gemiye ait paraları, ofis odasındaki dizüstü bilgisayar ile büfedeki yiyecekleri almışlar. Köprü üstündeki panellere zarar vermişler. Kontrol sistemini çökertmeye çalışmışlar. Daha sonra kabloları kopararak haberleşme sistemlerine zarar vermişler. Yaralı oldukları için gemide fazla durmadan ayrılmışlar. Giderken tel örgülerden geçmek için battaniyeleri ve nevresimleri kullanmışlar.” diye konuştu.

Geminin baş mühendisi Mustafa Yalçın ise korsanların gemiye çıkması üzerine mürettebatla kontrol odasında toplandıklarını ifade etti. Yalçın, şunları söyledi: “Gemiyi çökertmeye karşı jeneratörleri kapatıp gemiyi kararttık. Pompaları kapattık. Ardından sığınağa gittik. Sığınakta 15 kişi üç saat bekledik. Havamız tükenmeye başladı. Gemi kaptanıyla birlikte geminin baş tarafına geçip gemiyi gözetledik. Korsanların gittiğinden emin olduktan sonra sığınaktan çıktık. Sonra gemiyi aradık. Korsanlar gitmişti. Sağ salim döndük.”

İkinci kaptan Mesut Koç, yardım çağrılarına rağmen hiç bir kuvvetin kendilerini kurtarmaya gelmediğini belirterek tepki gösterdi. Diğer yandan, mürettebat tarafından çekilen görüntüler gemide yaşanan korsan terörünü gözler önüne serdi. Görüntülerde geminin üst güvertesine çekilen dikenli teller, güvertedeki roketatar ve otomatik tüfek mermilerinin izleri, dikenli tellerden geçerken yaralanan korsanlara ait kan izleri, korsanların gemiye verdiği zararlar ile mürettebatın gizlendiği sığınak yer alıyor.

Haberdar.com

Eklenme tarihi: 17.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇEŞME Balik Turu
 ALABANDA Deniz Ta..
 EFYA Denizcilik N..
 SKY MARIN Yacht A..
 ERLER denizcilik ..
 MS Denizcilik ve ..
 NARAL Denizcilik
 KALAMIŞ Denizcili..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 MARİN Römorkör ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim