Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
En ağır Uçak yükü Gemi parçası oldu
Emirates SkyCargo, acilen onarılmasi gereken bir gemi için, 9.16 metre uzunluğunda ve 1.05 metre genişliğindeki 36 tonluk dümen rodunu Seul’den Dubai’ye taşıdı.

Emirates SkyCargo, Dubai’deki bir geminin tamiri için gerekli 36 tonluk dümen parçasını Boeing 747 kargo ucagi ile Seul’den Dubai’ye getirerek, şimdiye kadar taşınan en ağır tek parçalık yükün nakliyatını gerçekleştirdi.

Koreli çelik üreticisi Taewoong tarafından özel olarak yapılan ve acilen Dubai gemi tamir havuzundaki gemiye taşınması gereken 9.16 metre uzunluğunda, 1.05 metre genişliğindeki dümen rodunun ilk plana gore deniz yolu ile nakledilmesi düşünülüyordu. Ancak, geminin hizmet dışı kalma süresinden doğan zararın azaltılması amacıyla daha hızlı bir çözüm gündeme geldi. Dev dümen rodu Dubai merkezli uçak kiralama firması Air Charter International aracılığıyla Emirates SkyCargo’ya ait Boeing 747-400 kargo ucagi ile Seul’den Dubai’ye taşındı ve her iki havalimanında yer hizmetleri eksiksiz olarak gerçekleştirildi.

Emirates Kargo Planlama ve Kargo Uçakları Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiran Perera, bu kadar ağır bir kargonun taşınmasına büyük özen gösterilmesi ve özel önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Yükleme için her biri 50 ton taşıma kapasitesine sahip iki vinç ve iki yükleme aracına ihtiyaç duyuldu. Seul ve Dubai’de 30’un üzerinde görevli personel bu zorlu yükleme işleminin sorunsuz şekilde gerçekleşmesine katkıda bulundu.

Detaylı planlama ve kargonun gönderilmesinde emeği olan tüm Emirates SkyCargo, dnata, Air Charter International ve Atlas Air çalışanlarının uzmanlığı, bu projenin başarısında büyük öneme sahipti. Bu, müşterilerimizin en zorlu gereksinimlerini bile karşılamaya ne kadar kararlı olduğumuzun kanıtıdır. Ayrıca uluslararası ticareti de desteklemeye kararlı olduğumuz için geminin hızla hizmete dönmesine katkıda bulunmak bizi özellikle memnun etti” diye konuştu.

AirNewsTimes

Eklenme tarihi: 19.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEKE Group
 DADAYLILAR Shippi..
 SANCAK Den. Nak. ..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 ALATURKA Cruises
 GRANMAR Denizcili..
 EGE Denizcilik
 TRUVA Denizcilik
 GAMMA Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim