Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Teröristler ‘’Deniz Otobüsü’’ kaçırdı!
Kocaeli'de “Kartepe” adlı deniz otübüsü kaçırıldı. 23 yolcunun bulunduğu deniz otobüsünün Yalova'ya gittiği ve Sahil Güvenlik Ekipleri'nin gemiyi takip ettikleri belirtildi. Kaçıran teröristlerin sayısı konusunda çelişkili bilgiler geliyor. Olayı haber veren ikinci kaptan terörist sayısını bir olarak açıkladı; ancak kriz masası saldırganların 4 ya da 5 olabileceğini duyurdu!

İzmit- Gölcük seferini yaparken kaçırılan Kartepe adlı deniz otobüsünün etrafında halen 6 adet sahil güvenlik ekibi bulunuyor.

Kaptanı etkisiz hale getiren teröristlerin, iletişimi kesmek amacıyla yolcuların da cep telefonlarını topladığı belirtiliyor.

Bu arada Kocaeli Valiliği, kriz merkezi oluşturdu. Kaptan kriz merkezini arayarak geminin bir terörist tarafından kaçırıldığı ve üzerinde bomba bulunduğunu söylediği ve 4 yardımcısının da bulunduğunu söylediği kaydedildi.

YAKIT VE YİYECEK TALEBİNDE BULUNULDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kaçırılan ''Kartepe'' deniz otobüsünün yakıtının bitmek üzere olduğunu, yakıt ve yiyecek talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, ''Geminin yakıtı bitmek üzere. Yakıt ve yiyecek talebinde bulunuldu. Ayrıca gemide meydana gelen makine arızası için gerekli aletleri istediler. Konu değerlendiriliyor. Şu anda bizim için önde olan yolcuların güvenliği. Elimizde net olmayan bilgilere göre, gemide 19 kişi var. Şu anda kaptanla irtibat kuruyoruz'' dedi.

Geminin İstanbul Selimpaşa'nın 4-5 mil açıklarında bulunduğunu belirten Yıldırım, ''Niyetleri henüz net değil'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, gemideki personelin, ''Kaptan Cumhur Tunçel, Başmakinist Hüseyin Karaaslan, Gemici Egemen Erdoğan, Yağcı Mehmet Göktaş'' olduğunu bildirdi.

Binali Yıldırım, tanımladıkları örgüt isminin ise ''eylemci ya da eylemcilerin kendi ifadeleri'' olduğunu kaydetti.

EYLEMİ HPG ÜSTLENDİ!

Erzurum programını iptal ederek Ankara'da kriz masasının başına geçen Bakan Binali Yıldırım, NTV'ye yaptığı açıklamada, Kartepe Deniz Otobüsü'nün teröristlerce kaçırıldığını söyledi. Bakan Yıldırım, kaçırma olayını PKK'ya bağlı kanlı eylemleriyle bilinen HPG'nin üslendiğini açıkladı.

Bakanlık bünyesinde konuya ilişkin kriz masasının oluşturulduğunu ifade eden Yıldırım, gemide 4 mürettebat ve 19 yolcu bulunduğunu belirtti. Geminin teröristlerce kaçırıldığını ifade eden Yıldırım, geminin zik-zak çizerek yoluna devam ettiğini ve 100-150 mil daha yol yapabilecek yakıta sahip bulunduğunun altını çizdi.

GEMİ KAPTANI KONUŞTU

İzmit - Gölcük seferini yapan Kartepe deniz otobüsünün kaptanı Habertürk TV'ye telefonla bağlandı ve şunları söyledi:

"Çok detay veremeyeceğim. İzmit'ten kalktık. HPG (Terör örgütü PKK'nın "silahlı kanadı") tarafından gemi personeli, yolcusuyla beraber rehin alındı. Söyleyemeyeceğim istikamete doğru gidiyoruz. Silahlılar ve gemide bir miktar patlayıcı da var."

İSTANBUL RESMEN AYAĞA KALKTI

Gemi kaçırıldıktan sonra İstanbul'daki limanlara yaklaşma ihtimaline karşı başta Bostancı olmak üzere tüm limanlarda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İMRALI'DA ÖNLEM ALINDI

Gelişmelerin yakından takip edildiği İmralı Adası'nda, aralarında SAS komandolarının da bulunduğu yaklaşık bin asker görev yapıyor. İmralı Adası'nda cezaevi ve hizmet binalarının bulunduğu alan elektronik tel örgülerle çevrildi.

VALİ TOPACA AÇIKLADI

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde İzmit-Gölçük seferini yapan yolcu vapurunda kaptanın bulunduğu bölüme giren bir kişinin kaptanı rehin aldığını söyledi.
Vapurun kontrolünü ele geçiren kişinin İzmit Körfezi'nde vapuru dolaştırdığını dile getiren Topaca, ''Vapuru kaçıranların bir kişi olduğu net değil. Sadece kaptanın yanında bir kişi var. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili inceleme başlattı. Mürettebatla birlikte vapurda 20 kişi var'' dedi.

YOLCULARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kaçırılan deniz otobüsündeki yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Topaca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu anda kendilerinin de çok bir bilgileri olmadığını, geminin seyir halinde olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
''Ayrıntılı bilgi ilerleyen saatlerde gelirse açıklayacağız, ama saat 18.00 civarında olmuş ve şu anda seyir halinde, İstanbul açıklarında devem ediyor. Muhtemelen basit bir olay da olabilir. Bir kişi, gemi içerisindeki kişi.. İleriki saatlerde ekstra bir bilgi gelirse sizinle paylaşacağım, takip ediyoruz.
Yolcular sağlıklı herhangi bir sorun yok. Arkadaşlarımızın bir sıkıntısı yok. Yolcu sayısı 17 kişi, 4 mürettebat var. Bu kişi de dahil olmak üzere. Bir kişi bu eylemi yapan. Kişi ile herhangi bir irtibat yok. Herhangi bir talebi yok. Konuyu takip ediyoruz.''

ROTA YENİDEN YALOVA'YA ÇEVRİLDİ

Denizdeki sıcak takip devam ediyor. Sahip güvenlik birimlerine ait botlar, deniz otobüsünü takip ederken, denizde Z tipi bir rota izliyor. Yalova'nın ardından Tuzla'ya doğru yönelen gemi bir kez daha rotasını Yalova'ya çevirdi.

Kocaeli Valiliği, geminin Yalova'ya doğru hareket etmesi halinde SAT komandolarının gemiye müdahale edeceğini açıkladı.

SAATTE 21 DENİZ MİLİYLE GEMLİK KÖRFEZİ'NE GİDİYOR

Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri, geminin rotasının ''otomatik tanımlama sistemi'' ile takip edildiğini, buna göre saatte 21 deniz mili hızla, Marmara Denizi'nin güneyine, Gemlik Körfezi'ne doğru hareket halinde olduğunu bildirdiler.

GEMİDEKİ “GPRS” CİHAZI SÖKÜLMÜŞ

Kaçırılan deniz otobüsünün takibinin önlenmesi için gemide bulunan GPRS cihazının teröristlerce söktürüldüğü öğrenildi. Ancak deniz polisi ve sahil güvenlik ekiplerinin zamanında hareket ederek kaçırılan deniz otobüsünü takibe aldıkları ve geminin hareketinin an ve an kontrol altında tutulduğu bildirildi.

İnternetHaber


Eklenme tarihi: 12.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ


dikkat uyarı
buradan umarım türk deniz işletmecileri gerekli dersi çıkarırlar ben en iyi bir gemici olarak size öğüdüm şudur sadece yolcular değil geminin personelinede her mevkiden çok hassasiyetle dikkat etmelisiniz aksi takdirde herzaman böyle bu tür eylemler ucuz atlatılamayabilir allah yüce türk ulusunu namert düşmanlardan ve şerefsiz teröristlerden korusun dnz otobüsü mürettabına ve yolcularına geçmiş olsun

Yazan: fatih demir - 14.11.2011 11:06:08


GEMİ KAÇIRİLMASI
DÜNYANIN İMRENEREK GÖZLEMLEDİĞİ ,GÖZ BEBEĞİMİZ SAS VE SAT KOMANDOLARIMIZ YİNE BÜYÜK BİR BAŞARI İLE,SİVİL HALKIN BURNU BİLE KANAMADAN, HAİN TERÖRİSTİ LAYIK OLDUĞU YERE , EŞŞEK CENNETİNE BAŞARIYLA POSTALADILAR, ALLAH RAZI OLSUN.....
Yazan: AYKUTALP ANDİÇ - 12.11.2011 12:55:28




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BLUETANKERS
 ERC Denizcilik Lt..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 İSTKUM Denizcilik
 MİLANGAZ Uluslara..
 EFOR Denizcilik
 ONUR Deniz Nakliy..
 DOĞUHAN Denizcili..
 RECA MARMARA Nak...
 GÜLTER Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim