Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Alman Tersanesini Türkiye’den aldığı siparişler ayakta tutuyor
13 Yıldır Türk Şirketleri için gemi yapan Almanya’daki FSG Tersanesi Ulusoy Denizcilik için inşa edeceği 15. Ro-Ro gemisinin yapımına başladı.

Flensburg’daki FSG Tersanesi CEO’su Peter Sierk 15. Ro-Ro gemisi yapımı için start vermeye gelen Ulusoy Denizcilik yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy’a, “Bu gemi son 13 yılda Türk şirketleri için yapacağımız 15. gemi olacak. Sizlerin sayesinde tersanemizde yüzlerce işyeri 13 yıldır güvencede. Size minnet borçluyuz” dedi.

RO-RO tipi gemi yapımında dünya lideri olan Alman FSG Tersanesi CEO’su Peter Sierk, “13 yıldır Türk şirketleri tersanemizi ayakta tutuyor” dedi. ULUSOY Denizcilik şirketinin yönetim kurulu başkanı Yılmaz Ulusoy sipariş verilen yeni geminin inşasını başlatmak için geldiği Flensburg kentindeki tersanede coşkuyla karşılandı.

Tersanede düzenlenen gemi inşasının başlamasını simgeleyen sac kesme törenine Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç ve 13 yıl önce FSG ile Türk şirketleri biraya gelmesini sağlayan Saruhan Bozyakalı da katıldı.

13 yıl önce Yılmaz Ulusoy’un ağabeyi Saffet Ulusoy’un önerisi üzerine Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) için Ro-Ro gemileri yapımına başlayan ve şimdiye kadar Ulusoylar için 15 Ro-Ro gemisi yapan FSG CEO’su Sierk yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“13 yıl önce bize yabancı olan Ro-Ro inşası tersanemizde Ulusoy’ların vizyonuyla başladı. 13 yıldır Türk şirketleri tersanemizi ayakta tutuyor. Türkiye sayesinde bu branşta dünya lideri olduk. Size minnet borçluyuz. Sizin gibi işadamlarına sahip olan Türkiye’nin neden Avrupa ülkelerinin hayal bile edemediği ekonomik büyüme oranlarına sahip olduğunu anlamak zor değil. Sizden çok şey öğrendim, öğreniyorum. 50 yıl önce ekonomimizi kalkındırmak için işgücü talep ettiğimiz o dönemin ‘fakir’ ülkesi Türkiye, bugün Avrupa’nın gıpta ile izlediği bir dinamizm ve ekonomik güce sahip.”

Üretmek, tüketmekten önemli

Yılmaz Ulusoy ise 1990lı yıllarda Balkanlardaki savaşın Tır taşımacılığını krize soktuğunu bu nedenle Ro-Ro gemileriyle Tır’ların deniz yoluyla Avrupa’ya taşınmasının nakliyatçılara yeni ufuk açtığını ifade ederek, “Çalışmalarımızla Ro-Ro taşımacılıkta Türkiye’nin Avrupa’da bir numara olmasının gururunu yaşıyoruz. Çok çalıştık, ürettik bunun da meyvesini alıyoruz. FSG ile çalışmaktan çok memnunuz. Ancak Avrupa, dünya kriz içinde. Bence bu kriz daha bir kaç yıl etkisini sürdürecek. Çok dikkatli, çalışkan ve üretken olmamız lazım. Ticarette başarı için insana üç şey lazım, sevgi, güven ve çalışma aşkı” dedi.

Hürriyet


Eklenme tarihi: 17.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CASPI Cargo Lines..
 ADATEPE Denizcili..
 HDR Denizcilik
 DADAYLILAR
 ASYELKEN Gemi Ace..
 POLATHANE Denizci..
 SAROS Dalgıçlık H..
 BATUHAN Denizcili..
 YILTUR Denizcilik
 CEM Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim