Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye ve KKTC ortak ''Petrol Kirliliği'' tatbikatı yaptı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğinde Gazimağusa Körfezi’nde “Petrol Kirliliğine Müdahale Müşterek Tatbikatı 2011” gerçekleştirildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı organizasyonunda KKTC’de ilk kez gerçekleştirilen tatbikatta, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser ve pek çok üst düzey yetkili hazır bulundu.

Tatbikatta, arama kurtarma, yangınla mücadele ve denize sızan petrolün kontrol altına alınması senaryoları icra edildi. Senaryo uyarınca, Gaizmağusa Limanı önlerinde bir petrol tankeri ile petrol arama platformunun çarpışması sonucunda denizde yangın meydana geldi ve kazazedeler denize düştü. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopterler ve Sahil Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gemiler denizde kazazedelerin yerini tespit ederek, tahliyeleri gerçekleştirdi. Yangın ise, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi römorkörü tarafından söndürüldü.

Denize sızan petrolün Gaizmağusa Limanı’na girmemesi için bariyerlerle liman girişi kapatıldı. Kirlilik boyutu büyük olduğu için Türkiye’ye yardım çağrısı yapıldı. Türkiye’den gelen ekipman, teçhizat ve gemiler tarafından denize sızan yakıt kontrol altına alındı.

Tatbikat öncesinde Salamis Bay Conti Resort Hotel’de tatbikat video gösterimi yapılarak, tatbikat senaryosu sunumu gerçekleştirildi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile KKTC arasında ortak düzenlenen tatbikatın amacının, tatbikatta aksaklıkları görerek olası deniz kazalarında ortaya çıkabilecek olumsuz olguları bertaraf etmek olduğunu ifade etti. Bakan Saner, 1,5 ay önce alınan ortak kararı kısa sürede uygulamaya koyarak tatbikat hazırlıklarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, katkı koyanlara teşekkür etti. Saner, KKTC’de ilk kez petrol kirliliği konusunda sivil tatbikat gerçekleştirildiğinin altını çizerek, Rum tarafının tek taraflı bölgede petrol arama çalışmaları da göz önünde bulundurulduğunda, tatbikatın son derece önemli olduğunun görüldüğünü kaydetti.

KKTC hükümetinin her zaman çözümden yana olduğunun bu tatbikatla da bir kez daha gösterildiğini ifade eden Saner, bölgede oluşabilecek olası deniz kazalarının nasıl çözümleneceğinin tatbikatta görüleceğini söyledi.

Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser de ekonomik gelişmelerle birlikte deniz trafiği yoğunluğunun iki katına çıktığını vurgulayarak, deniz trafiğinde olabilecek kazalara hazırlıklı olmanın son derece önemli olduğunu dile getirdi. Türkiye ile KKTC arasındaki karşılıklı işbirliğinin devam edeceğine vurgu yapan Taşkeser, bölgede olabilecek kazalardan her iki ülkenin sahillerinin olumsuz etkileneceğini, bunun da ortak tatbikat yapmanın önemini gösterdiğini kaydetti.

Haber50

Eklenme tarihi: 30.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NARAL Deniz Taşım..
 O.D.G.I. SHIPPING
 MİRAMAR yatcılık
 DEEP Maritime
 GOODHOPE Shipping
 IŞIK Group Shippi..
 DOĞANBEY Denizcil..
 AE Medya Turizm İ..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim