Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Alto'dan IMDG KOD Eğitimi
Aliağa Ticaret Odası(ALTO) yasal değişikliklerin getirdiği zorunlulukları üyelerine duyurmaya ve gereklilikleri yerine getirmeye devam ediyor.

IMDG Kod’da (Tehlikeli Yüklerin Taşınmasına Yönelik Uluslararası Sözleşme) yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Kodun uygulanması ile ilgili personelin eğitimi zorunlu hale getirilmiştir. Denizcilik Müsteşarlığı tarafından, konu ile ilgili olarak 4 Şubat 2011 tarih ve 27836 sayılı Resmi Gazete’de “Denizyoluyla Taşınan Tehlikeli Yüklere İlişkin Uluslararası Kod Kapsamında Eğitim ve Yetkilendirme Yönetmeliği (IMDG Kod Eğitim Yönetmeliği)” yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yapılan değişiklikler ile IMDG Kod Eğitim Yönetmeliğine göre (Md.1); “Deniz yoluyla taşınan tehlikeli yüklerle ilgili olarak; sınıflandırma, ambalajlama, işaretleme, etiketleme, plakalandırma, taşıma ünitesine ve gemiye yükleme, taşıma ünitesinden veya gemiden boşaltma, yük teklifi isteme, yük teklifini hazırlama ve kabul etme, yükü elleçleme, istifleme ve tahliye planlarını hazırlama, taşıma, depolama, ilgili sevk belgelerini hazırlama, kontrol ve denetim yapma konularında görev alacak kişiler Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan 04 Şubat 2012’ye kadar eğitim almak ve sertifikalandırılmak zorundadırlar” diye belirtilmiştir.

IMDG Kod eğitimleri kapsamında; gemiye yükleme ve gemiden tahliye yapanlar, paketleyenler, taşıma ve gemi acentesi personeli, taşıma işleri komisyoncuları (freight forwarder), stivedor, liman işletmesi ilgilisi, gemi personeli, şoför personel… vb.) için “1 Günlük Genel Farkındalık Eğitimi Semineri” ve “3 Günlük Göreve Yönelik Eğitim Seminerleri”nin zorunlu olduğu dile getirilmiştir.

Aliağa Ticaret Odası da yaşanan bu gelişmelerin üzerine, 24-25-26-27 Kasım tarihlerinde üyemiz firmaların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, ALTO tarafından da desteklenen, Denizcilik Müsteşarlığı’nca yetkilendirilmiş bir eğitim şirketi (3e Danışmanlık – Ruçhen Derici) tarafından ALTO Seminer Salonunda, 1 günlük “Genel Farkındalık Semineri” 24 Kasım 2011 tarihinde ve 3 Günlük “Göreve Yönelik Eğitim Semineri” 25-26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleşti.

Üyelerimizin Yasal Zorunlulukları Yerine Getirmelerine İmkan Tanıyoruz

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ALTO’nun üyelerine yönelik hizmetlerine devam ettiğini, bu anlamda da Odaların görevleri arasında yer alan yasal değişikliklerin üyelere aktarılması konusunda Oda olarak gerek eğitim gerek de seminerler düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca Başkan Saka: “Tehlikeli madde taşıyıcılığı işverenleri ilgilendirdiği kadar, faaliyetlerin gerçekleştiği çevreyi de ilgilendiriyor. Çalışan ve çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan bu yasal değişikliğe ilgili kurumlar Odamızda düzenlenen eğitime katılarak yasa tarafından gerekli görülen sertifikaları almaya hak kazandılar ve yasal zorunluluklarını yerine getirmiş oldular. Bundan sonraki dönemde de Oda olarak üyelerimize yönelik faaliyetlere hem bu tür faaliyetlerle hem de sosyal faaliyetlerle devam edeceğiz” dedi.

Günaydınaliağa

Eklenme tarihi: 03.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HDR Denizcilik
 ALFA SİSMİK Deniz..
 ALMEYDA
 ADAKENT Gemi İşle..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 AKSAY
 OBA Denizcilik
 AKSU Su Dağıtım T..
 DOST Denizcilik
 MİLESTONE Gemi İş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim