Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Ticaret Odası’ndan Denizcilik Meslek Yüksekokulu’na ziyaret
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Özbilgin, gemi adamları eğitimi konusunda Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Mersin Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Genel Sekreter Doç. Dr. Burak Çimen’in de katıldığı ziyarette, Mersin’in denizcilik sektöründeki konumu, ortak hedefler ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler görüşüldü.

Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Özbilgin’in ağırladığı konuklara okul da gezdirildi.Deniz Ticaret Odası yönetimine okulla ilgili bir sunum yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Özbilgin, yüksekokulun, Mersin Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla kurulan köprü üstü simülatörü, teknolojik donanıma sahip laboratuvarları ve eğitim kadrosu ile öğrencilerine nitelikli eğitim olanağı sunduğunu söyledi. Özbilgin, STCW sertifika eğitimleri ve gemi adamlarının belgelendirilmesine yönelik eğitim izinleri ile gemi adamları eğitimi konusunda Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer almayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Denizcilik Meslek Yükseokulu’nda, Yat Kaptanlığı Eğitimi, Gemici ve Yağcı Eğitimi, GMDSS Genel Telsiz Operatörü Eğitimi, Radar Gözlem ve Plotlama Eğitimi, ISPS Eğitimleri’nin verildiğini kaydeden Doç. Dr. Özbilgin, “Mersin’in lojistik alanında giderek artan değeri ve önemi kapsamında Lojistik Elemanı Yetiştirme Kursu, Gemi ve Yük Brokerlığı Kursu, Tehlikeli Madde Taşımacılığı Kursu, Proje Kargo Taşımacılığı Kursu ile Forwarder İşletmeciliği Kursu açılması planlanan kurslar arasında yer alıyor” dedi.

Ziyarette Prof. Dr. Yüksel Özdemir de Denizcilik Meslek Yüksekokulu’na yaptığı katkılardan dolayı Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu’na teşekkür plaketi verdi. Heyet daha sonra Deniz Ticaret Odası’nın da işbirliğiyle kurulan Denizcilik Meslek Yüksekokulu Simülasyon Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

BeyazGazete

Eklenme tarihi: 15.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDEN Denizcilik ..
 LAGON Shipping De..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 ERDOĞDU Denizcili..
 İYEM Asya Denizci..
 GRUP Asm
 ALBATROS Yatçılık
 MARMARA RoRo
 PASİFİK Gemi Onar..
 HANMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim