Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akaryakıt kaçakçılığı operasyonunda 13 tutuklama
Deniz araçlarına özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf satılan akaryakıtı, iç piyasaya pazarladıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 13'ü tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da deniz araçlarına özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf satılan akaryakıtı, resmi evrakta sahtecilik yaparak anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonları vasıtasıyla piyasaya satan, bu şekilde 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet eden ve haksız kazanç sağlayan bir organize suç örgütünü tespit ederek, konuya ilişkin çalışma başlattı.

Yaklaşık 1 yıl sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucunda organize suç örgütünün yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç elde ettiğini belirleyen jandarma ekipleri, örgütün ele başı olduğu belirlenen N.B'nin de aralarında bulunduğu suç örgütü üyelerinin yakalanması için 20 Aralık'ta daha önceden tespit edilen 18 adrese yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken, 12 metre boyunda bir balıkçı teknesi, madeni yağ ile karıştırılmış 4 ton akaryakıt, 1 akaryakıt pompası, 14 adet sim kart bloku, 15 adet cep telefonu, 26 adet sim kart, 5 adet ajanda, 1 adet merkezi takip cihazı, 5 adet çek koçanı, 1 adet gemi seyir defteri, 2 adet gemi alım defteri, 3 adet senet, 2 adet kaşe, 1 adet fatura koçanı ve muhtelif evrak ele geçirildi.

Şüphelilerin, kaçak akaryakıtı tekstil firmasına aitmiş gibi görünen ticari araçlarla naklettikleri, tır garajları gibi yerlerde kurdukları kendi düzenekleriyle bu akaryakıtları ve “10 Numara yağ” olarak bilinen yağı sattıkları belirlendi.

Operasyonda ilk kez Marker Kontrol cihazlarının da kullanıldığı öğrenildi.

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden, N.B'nin de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Aynı konuya ilişkin yapılan çalışmalar sırasında 25 Mart'ta Beykoz'da 19 ton, 9 Mayıs'ta Şile'de 1 ton, 2 Haziran'da Silivri'de 24 ton, 17 Haziran'da Şile'de 21 ton, 20 Haziran'da Eyüp'te 21 ton, 5 Temmuz'da Çatalca'da 8 ton, 8 Ekim'de Sancaktepe'de 10 ton olmak üzere toplam 104 ton kaçak akaryakıt ele geçirilmiş ve bu operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi daha önce tutuklanmıştı.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 26.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 METE KARDEŞLER De..
 İSTANBUL MARİNE P..
 AKSAY
 ERLER denizcilik ..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 ARAS Deniz İnşaat..
 SAROS Dalgıçlık H..
 BEREM Denizcilik
 UZMAR
 AKAR Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim