Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Doğu Haşlaman' Gemisi Çeşme açıklarında yan yattı 2 Gemici kalp krizinden hayatını kaybetti
İsrail’e yük götürmek üzere İstanbul’dan yola çıkan Türk Bayraklı "Doğu Haşlaman" adlı kargo gemisi Çeşme açıklarında yan yattı. Gemide bulunan iki gemici ilk belirlemelere göre kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.



İstanbul’dan aldığı yükü İsrail’e götürmek üzere dün (Pazartesi) yola çıkan 71 metre uzunluğunda 10.5 metre genişliğindeki 1917 grostonluk Türk Bayraklı "Doğu Haşlaman" adlı kargo gemisi bugün saat 11.00’de Çeşme İlçesi'nin 18 mil açığında, acil yardım çağrısında bulundu.

Gemiden yapılan telsiz anonslarında, üç personelin filika, 4 personelin de can kurtarma salına binip kargo gemisini terk ettiği, gemide de kaptan ve iki mürettebatın kaldığı belirtildi. Yardım çağrısı üzerine, Kuşadası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar bölgeye sevk edildi.

Ayrıca yan yatan kargo gemisine çevrede seyir halindeki kargo gemilerinin de yardım için bölgeye gittiği öğrenildi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, “Sahil Güvnelik ekiplerinden aldığımız bilgiye göre gemi Alaçatı açıklarında. Ekipler bölgeye gidiyor” dedi.

2 GEMİCİ ÖLDÜ

Kargo gemisindeki 12 gemiciden ikisinin, alındıkları sahil güvenlik helikopterinde kalp krizinden yaşamını yitirdiği, 10’unun ise bölgeye giden sahil güvenlik botlarıyla Çeşme Limanı’na getirilmek üzere yola çıkarıldığı belirtildi. Geminin makine dairesinin hızla su almaya devam ettiği ve kurtarılmasının imkansız olduğu kaydedildi. Öte yandan geminin acil yardım çağrısı üzerine bölgeye giden Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin gemicilere yardım etmek istedikleri, ancak gemicilerin Türk Sahil Güvenlik ekiplerini bekledikleri ileri sürüldü.

İzmir’den giden askeri helikopter, kalp krizi sonucu öldüğü belirtilen iki gemicinin cesedini İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi.

KAPTAN VE 8 MÜRETTEBAT ÇEŞME'DE

Kargo gemisinin kaptanı ile 8 mürettebatı Türk Sahil Güvenlik botlarıyla Çeşme’ye getirildi. Gemi personelinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Geminin, Seferihisar İlçesi’nin 19 mil, Çeşme’nin de 23 mil açığındaki Yunanistan’a bağlı Sakız ve Nikanos Adaları arasında makine dairesinden su alıp batmaya başladığı öğrenildi.

Bu arada gemiden Türk Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından alınan iki personelin İzmir’deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildiğinde kalbinin durmuş olduğu belirlendi. Doktorların yeniden hayata döndürme çabası sonuçsuz kaldı. Ölen gemi personelinin birinin 64 yaşındaki Sadettin Akdemir olduğu bildirilirken, diğer denizcinin üzerinden kimlik çıkmadı. İki gemicinin kalp krizi mi yoksa boğularak mı öldüğünün otopsiden sonra belirleneceği açıklandı.

Hürriyet

************

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Kazada hayatını kaybeden personel için Allah’tan rahmet, Ailelerine, dostlarına ve Denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.
Kazadan kurtulan denizci arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.


Eklenme tarihi: 27.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ


ilahi adalet
ölenlere ALLAH tan rahmet kurtulanlara acil şifalar dilerim.bu gemide bir çok tayfanın alacağı kalmıştır.03 01 2011 günü iğne adayı bordoladık babamın ölüm haberini aldım bana yedisine seni yetiştiririz dendi bende ailemi önden gönderdim 11 01 2011 tarihinde saat 01 30 zeyport da inerken süvari hüseyin bey bana acentaya para bırakıldığını ve hemen köye gitmemi söyledi. ama ne para 02 30 per.m.ulaştım bana para olmadığını.üsküdara gelirsen izmite eve kadar yol parası veririm dedi. anlayın işte haşlaman denizciliği üç kağıtçıları. ..***

Yazan: H.S usta gemici - 30.12.2011 13:34:59


geçmiş olsun
ikinci kaptan yüzde yüz haklı bu şirket kendine müslüman yüzlerce gemicinin alacağı var denizcilik bakanlğı bu olayda kendini ispatlasın ikinci telefonunu ver
Yazan: e ç - 28.12.2011 18:44:08


baş sağlığı
sebep her ne olursa olsun ölenlere allah rahmet eylesin ailelerinin başı sağ olsun unutulmamalıdır ki herkes kendi rızkı için mücadele ediyor.
Yazan: mknbarbosa - 28.12.2011 11:30:52


kumanyasız gemi
bu gemide çalıştım kaptanın okuma yazması çok zayıftı gemi allaha emanet kumanyasız 1 kaç ay geçirmiştik bu kazanın araştırılması gerekir
Yazan: kaptan - 28.12.2011 11:06:10


bu firmaya dava açtım
ben bu gemide 4 ay önce 2.kaptandım.ücretimi alamadığım için gemiyi bırakmıştım bu olayın kaza olduğunada inanmıyorumbu gemiden alacaklı olanlar benimle iletişime geçebilir ****
Yazan: 2.kaptan - 28.12.2011 11:00:02


BATAK FİRMANIN BATAN GEMİSİ
Firma batak bir firma, Haberde kalp krizinden ölen gemicilerden birinin yaşı 64 olarak yazılmış, diğeri belirtilmemiş fakat bence o da yaşlı bir arkadaştır. Yanlış anlaşılmasın ama personel bulmakta zorluk çeken sorunlu firmalar genelde iş bulmakta zorlanan yaşlı personele yöneliyor. Sonuç da malum bu şekilde oluyor. Doğu Haşlaman gemisi ELBA Denizcilik firmasının gemisi ve firma sorunlu bir firma. Yanılıyorsam ya da bilgisi olan varsa yazsın..
Yazan: Kemal Y. - 27.12.2011 22:25:10


Eminim kazadır
Eminim kazadır zaten batan gemide daha doğru dürüst bir zabitin ölümüne denk gelemedik, hep olan gariban gemiciye olur, bir iki kalp krizi bir tanede değil, tabbii ya sigortayı nasıl inandırcaklar yoksa ? yazıklar olsun
Yazan: Türkün kaderi - 27.12.2011 22:15:24


Kinistin sandığı
Klasik bir kinistin sandığı temizleme esnasında kapağı kapatamama olayı gibi görünüyor.
Yazan: makinazabitan - 27.12.2011 21:41:05




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ECE Gemi İnşaa
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 DEVAL Denizcilik
 EDO TURİZM
 CİHAN Gemi Elektr..
 GENTA
 ATLAS Gözetim ve ..
 AY İnşaat Turizm ..
 YAVUZNAZ Denizcil..
 KALKAVAN Group
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim