Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kacaeli belediyesi Deniz Otobüslerini sattı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yan kuruluşu Altınnal Turizm Şirketi’ne ait olan ve geçen 11 Kasım’da PKK’lı terörist Mansur Güzel tarafından kaçırılan ’Kartepe’ adlı deniz otobüsü ile ’Akçakoca’ adlı deniz otobüsü bir yat işletmesine satıldı. Belediye yetkilileri bu deniz otobüslerinin masraflı olduğunu, yerine daha küçük gemiler alınarak şehir hattında çalıştırılacağını açıkladı.

Kocaeli büyük Şehir Belediyesi’nin İzmit’ten başlayarak Gölcük, Değirmendere, Karamürsel başta olmak üzere ilçe ve daha önce belde olan yerleşim birimlerine yolcu taşımacılığı için 2006 yılında aldığı iki deniz otobüsünden biri olan Kartepe, 11 Kasım’da üzerinde bomba olduğunu söyleyen PKK’lı Mansur Güzel tarafından 18 yolcusuyla birlikte kaçırıldı. Mansur Güzel, ertesi gün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonla ölü olarak ele geçirilmişti.

İHALEYE 2 FİRMA KATILDI, BİRİ ÇEKİLDİ

Norveç yapımı olan 430 yolcu taşıma kapasiteli Kartepe ile Hong Kong yapımı 325 yolcu kapasiteli Akçakoca deniz otobüsleri, maliyetlerinin ve yakıtlarının yüksek olduğu gerekçesiyle alınan ani bir kararla satışa çıkarıldı. Sessiz sedasız gerçekleştirilen satış hazırlığının ardından iki deniz otobüsüne Tugay Turizm Yat İşletmesi ve Musa Kazım Yılmaz Yat İşletmesi talip oldu. İzmit’te Sekapark Otel’de komisyon huzurunda gerçekleştirilen ihalede Tugay Turizm Yat İşletmesi Kartepe için 1 milyon 115 bin, Akçakoca için ise 1 milyon 205 bin dolar açılış teklifi verdi. Bu teklif karşısında diğer firma ihaleden çekilirken, Tugay Turizm Yat İşletmesi’nden iki gemi için toplam miktarın 2 milyon 450 bin dolara tamamlaması istendi. Firmanın kabul etmesiyle satış gerçekleşti.

MARMARİS- RODOS ARASINDA KULLANILACAK

İhaleyi kazanan Tugay Turizm Yat İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan Tugay, danha önceden 3 deniz otobüslerinin bulunduğunu, yeni alınanlarla birlikte daha da güçlendiklerini belirtti. Kartepe ve Akçakoca deniz otobüslerinin isimlerinin değişmeyeceği, bunların Muğla’nın Marmaris limanı ile Yunanistan’ın Rodos Adası arasında sefer yapacağı bildirildi.

Milliyet

Eklenme tarihi: 28.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BUTONİ A.Ş.
 UNICOR İnternatio..
 MEGASTAR Daily Bo..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 PİRANA Dalış Ltd...
 REYSAŞ Denizcilik
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 TRANSAL Denizcili..
 MERSİN Deniz ve T..
 SANTRA Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim