Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi söküm sanayisi, krizi fırsata çevirdi
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek, global ekonomik krize rağmen, gemi geri dönüşüm sektöründe 2011 hedeflerine ulaştıklarını bildirdi.

GEMİSANDER Başkanı Şimşek yaptığı açıklamada, krize rağmen 2011 yılında gemi söküm sanayisinin önemli performans sergilediğini kaydetti.

Sektörde kapasitenin yüzde 75 oranına çıktığını, 2010 yılında 238 olan gemi sayısının 2011 yılı sonu itibariyle 341'e ulaştığını dile getiren Şimşek, şu bilgileri verdi:

''2010 yılında 423 bin ton geri dönüşüm yapılmıştı. 2011'de bu rakam 653 bin tona ulaştı. Bu rakamlarla 2011 hedeflerimizi yakalamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artan rakamlar istihdam oranlarımızı da arttırdı. 2011 yılı içinde tesislerimizde istihdam sayısı bin 200 kişiye ulaştı.''

Şimşek, Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin dünyanın en büyük deniz ticaret filolarından birine sahip bu ülkenin filolarında küçülmeye neden olduğunu da dile getirerek, tesislere söküm için getirilen gemilerin menşesinde ilk sırayı 46 gemiyle Yunanistan'ın aldığını bildirdi.

Krizin devam etmesi nedeniyle Yunanistan'daki küçülmenin devam etmesinin beklendiğini de ifade eden Şimşek, Aliağa'daki tesislerde yapılan gemi söküm işlemleri, işletmelerin çalışmaları ve hedeflerini şöyle anlattı:

''2011 yılında İngiltere donanmasına ait uçak gemisi Invincible ve 3 kuvözü de söküldü. Çoğunlukla genel kargo gemileri ile Ro-Ro yolcu tipi gemilerin geri dönüşümü yapıldı. 22 Türk ticaret gemisinin de yıl içinde hurdaya ayrılarak tesislerimizde geri dönüşümü sağlandı. GEMİSANDER'in üyesi olduğu 21 gemi geri dönüşüm firması 2011 yılı içinde çevre yatırımlarını 3 milyon lira olarak gerçekleştirdi. 2012 yılında gemi geri dönüşüm hedefimiz 750 bin ton olarak belirledik. Bu hedefi yakalamamız halinde istihdamımız bin 500 kişiye ulaşacak. Global krizi fırsata çeviren gem geri dönüşüm sanayicileri olarak ülkemize yarattığımız artı değerden mutluluk duyuyoruz.''

Zaman

Eklenme tarihi: 04.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKENDERUN Deniz..
 İNTA Denizcilik
 AYANOĞLU Denizcil..
 AVŞA Denizcilik İ..
 ERTUR Yatçılık
 SANCAK Den. Nak. ..
 EGETAN Denizcilik
 CENGİZ Denizcilik
 TROY M.A.T.
 ÇANAKKALE Liman İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim