Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tekne sahiplerini sevindirecek gelişme
Tekne sahipleri, teknelerine zamanında vize işlemi yaptırmamaları nedeniyle ödemek zorunda kaldıkları para cezasından kurtuldu. Ancak vize işlemi yaptırılmayan tekneler seferden men edilecek.

Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği'nde ocak ayı başında uygulamaya konulan değişikliğe göre, ruhsatnamesi olmayan veya zamanında vize işlemi yapılmayan gemi, deniz ve iç su araçlarının sahiplerinden alınan, vize harç tutarının iki katı para cezası, artık alınmayacak. Ancak tekne sahipleri, teknelerinin vize işlemlerini yaptırmazsa, seferden men edilecek.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Deniz Turizmi Temsilcisi Faruk Okuyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişikliğin denizcilik açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 10 metre uzunluğundaki bir teknenin yıllık vize ücretinin yaklaşık 470 lira olduğunu anlatan Okuyucu, ceza uygulaması kalkmadan önce, vize işleminin bir gün bile gecikmesi durumunda, yaklaşık bin lira ceza ödendiğini kaydetti.

Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği'ndeki ceza uygulamasının kalkmasının ardından teknelerin yalnızca yıllık vize ücretlerinin ödeneceğini belirten Okuyucu, bunun denizciler arasında sevinçle karşılandığını bildirdi.

2 yıllık sorun çözüldü

Bütün yatları ilgilendiren ve yaklaşık 2 yıldır şikayet ettikleri sorunun çözüldüğünü belirten Okuyucu, “Bilindiği gibi yatlar ruhsatname alıyor, bunun karşılığında yıllık belli bir harç ödüyordu. Ve her yıl bu ruhsatnamelere vize yaptırmak zorundaydılar. Vize gününü bir gün bile geçse ödeyeceğiniz harcın iki katı kadar ceza ödüyordunuz. Bu cezalar kaldırıldı. Bundan sonra vize gününü geçirirseniz bile bu astronomik cezayı ödemeyeceksiniz. Bu durum denizciliğimiz için olağanüstü güzel bir gelişme” dedi.

Ceza uygulamasının kalkmasıyla, denizcilerin önündeki büyük bir sorununda çözüldüğünü anlatan Okuyucu, şöyle konuştu:

“Bu konu 18 grostonun altındaki tüm özel yatları, 50 metre uzunluğunda lüks yatları, kayıkları ve ticari küçük teknelerin bir kısmını da ilgilendiriyordu. Buradaki cezalar haksız ve yüksekti. Türkiye'de başka bir örneği yoktu. Özel tekneciler mağdur olmuştu. Artık bu cezalar ödenmeyecek.”

Okuyucu, ceza uygulamasının kalkması yönünde karar alanlara, İMEAK DTO ve tekne sahipleri adına teşekkür etti. Değişikliğin tekne almak isteyenleri rahatlattığını ifade eden Okuyucu, “Bu uygulama teknecileri çekingenliğe sürüklüyordu. Çünkü insanız, unutabiliyoruz. Bir gün bile unutsanız, ceza ortaya çıkıyordu. Oysa arabanızın vizesini bir gün geciktirseniz, bu kadar büyük ceza ödemiyorsunuz. Şimdi adaletli bir karar oldu” diye konuştu.

Bu arada, Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin, liman başkanlıkları tarafından uygulandığı öğrenildi.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 23.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEKAMAR
 SEA JOGGERS
 DALYAN Denizcilik
 UZMAR Uzmanlar De..
 KAPTAN Denizcilik
 BUTONİ A.Ş.
 ATLANTİS Deniz Na..
 HANMAR Denizcilik
 TRİO Denizcilik
 BURAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim