Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Hürmüz'de sular ısınıyor
Avrupa Birliği'nin İran'a karşı aldığı ambargo kararının ardından Obama, "dünya İran'a karşı birleşti" dedi. İngiltere de Hürmüz'e daha fazla gemi gönderebilir.

Avrupa Birliği’nin nükleer silah üretme çabasında olmakla suçladığı İran’dan petrol ithalatını 1 Temmuz’dan itibaren yasaklayacağını açıklaması gerilimi artırdı. ABD Başkanı Barack Obama, dünyanın İran’a karşı birleştiğini belirterek AB’nin yeni yaptırım kararını alkışladığını ifade etti.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, “AB’deki ortaklarımızın, İran rejiminin nükleer programı konusundaki uluslararası yükümlülüklerini sürekli yerine getirmemesine karşılık olarak, bu ülkeye ilave yaptırımlar uygulamayı öngören adımlarını alkışlıyorum’’ ifadesini kullandı. Bu yaptırımların, İran’ın nükleer programının oluşturduğu ciddi tehdide karşı uluslararası toplumun birliğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Obama, ABD’nin İran’a baskıyı artıracak yeni yaptırımları hayata geçirmeye devam edeceğini vurguladı.

AVUSTRALYA DA DESTEK VERDİ

Avrupa Birliği’nin kararına bir destek de Avustralya hükümetinden geldi. Avustralya Dışişleri Bakanı, AB’nin yaptırım kararlarına kendilerinin de uyacağını ifade etti. İran Danimarka’nın Tahran Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak AB’den yaptırımlardan vazgeçmesini istedi.

GEREKİRSE DAHA FAZLA GEMİ GÖNDERİRİZ

İran yaptırımlara misilleme olarak petrol trafiğinin kalbi niteliğindeki Hürmüz’ü kapatma tehdinini yeniledi. İran’ın tehdidine cevap ise İngiltere’den geldi. İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond, petrol trafiğini durdurma girişimini engellemek için Hürmüz Boğazı’na daha fazla askeri gemi gönderebileceklerini söyledi. Amerikan uçak gemisi USS Abraham Lincoln’ün “net bir mesaj vermek için” İngiliz ve Fransız savaş gemileriyle birlikte Körfez’e girdiğini hatırlatan Hammond, bunların “ihtiyaç halinde gerekli müdahaleyi yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu” bildirdi.

HaberTürk

Eklenme tarihi: 25.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DADAYLILAR
 ECE Gemi İnşaa
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 AKNUR Denizcilik
 ADA YATCILIK ve T..
 İKİZLER Denizcili..
 CASPI Cargo Lines..
 DENLİ Denizcilik
 ERTUR Yatçılık
 UNICOR İnternatio..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim