Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Konteyner taşımacılığı Kaçakçılığı kolaylaştırıyor !
Merkezi İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Barış Araştırma Enstitüsü 'Sipri' tarafından yapılan bir araştırmada, mühürlü olarak gemilere yüklenen konteynırlardan sadece yüzde 2'sinden azının kontrol edildiği tesbit edildi. Devletler tarafından kontrolleri yapılmayan konteynırlarla tonlarca kaçak silah, kimsenin haberi olmadan dünyanın her tarafına ulaştırılabiliyor.

Sipri, kontrol edilerek kaçak silah ve elektronik eşya ile uyuşturucu taşımacılığı yaptığı belirlenen konteynırların miktarını tesbit etti. Buna göre yakalanan konteynırlardan yüzde 19,5'i Alman gemi taşımacılığı şirketlerine, yüzde 10,6'sı Yunan, yüzde 7,8'i ABD şirketlerine ait. Kaçak taşımacılık yapan gemilerin yüzde 60'ı AB, NATO ve OECD ülkelerindeki şirketler tarafından ulaştırmada kullanılıyor.

Sipri araştırmacılarından Hugh Griffiths, sözkonusu gemi ulaştırma şirketlerinin, konteynırların mühürlü olmasından dolayı ne yüklü olduklarını bilmediklerini öne sürdüklerini söyledi. Bu yüzden yakalanan konteynırların sorumlularının yakalanmasında neredeyse hiçbir ileri adım atılmıyor. Griffiths, bu konteynır taşımacılığının dünya ticaretinde 'kirli bir delik' olduğunu ve hiç kimsenin sorumlu görünmediğini belirtti.

Sipri araştırmacısı, Somali sahillerinde dev harcamalar yaparak korsanlara karşı mücadele ettiklerini söyleyen devletlerin asıl öldürücü silahların ve uyuşturucunun dünyanın her tarafına ulaştırıldığı konteynır taşımacılığı ile hiç ilgilenmediklerine dikkat çekti. Griffiths, bunun nedenin ise batılı ülkelerin gemi taşımacılığı yapan dev şirketlerini korumak olabileceğini kaydetti.

Dünyabülteni.net

Eklenme tarihi: 30.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Bilerek uygulama
Bunun yeni farkına varılmış değildir,bilerek yapılan,planlı kaçakçılık yoludur.Ambargoyu koyanlar maalesef gelişmiş ülkeler olup amborgoyu delen de kendileridir.Dava muhtaç bırakıp fahiş fiatlarla ticari faaliyetleri sürdürmektir.

Yazan: Yaşar DERİN - 31.01.2012 18:33:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL MARİNE P..
 MARİST Shipping
 KALAMIŞ Denizcili..
 MALATYA Büyükşehi..
 BATUHAN Denizcili..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 GİRİT Denizcilik ..
 AKIN AKSU Yat
 EŞMELER Tarım Ltd..
 TUNA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim