Samsun'da karaya oturan geminin kurtarılması için İstanbul'dan ekip gitti
Malta bandralı "Feruz" isimli kuru yük gemisinin kurtarılması için İstanbul'dan ekip geldiği, incelemelerin ardından çalışmaların başlayacağı belirtildi.
Samsun'da 3 gün önce fırtına nedeniyle karaya oturan, daha sonra da Mert Plajı'na sığınan Malta bandralı "Feruz" isimli kuru yük gemisinin kurtarılması için İstanbul'dan ekip geldiği, incelemelerin ardından çalışmaların başlayacağı belirtildi.
Fırtına nedeniyle çarşamba günü karaya oturan 5 bin 786 grostonluk Malta bandralı kuru yük gemisi, Mert Plajı'na girerek fırtınadan kurtuldu. 16 mürettabatın bulunduğu gemi, etrafı kayalıklarla ve duvarla çevrili olan plaja kayakları ve duvarları kırarak girdi.
Plajı boydan boya kaplayan geminin kurtarılması için İstanbul'dan ekip geldiğini söyleyen Samsun Liman Başkanı Hayri Kahya, "Dalgıçlar suyun derinliğini inceleyecek. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra gemi römorkörler yardımı ile çekilip kurtarılacak. Bu biraz zaman alabilir. Bugün veya yarın kurtarılması söz konusu değil. Gemide çok büyük bir hasar görünmüyor. Tabi tüm bunlar yapılan incelemeler sonucunda belli olacak" dedi.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
AE Medya Turizm İ..
DEK Shipping
CATONI Deniz İşle..
YALOVA Sualtı Su ..
CENK GROUP
UGUR 44 Vapur Ac..
EMRE Denizcilik
DOJİ Denizcilik
SAROS Dalgıçlık H..
YÜKSEL Denizcilik
...