Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İÇDAŞ supramax inşa edecek
İÇDAŞ Çelik Genel Müdürü Bülend Engin,”Krizde frene basan gemi inşa sanayimizi de 55 bin tonluk gemi yapımına başlayarak yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

İÇDAŞ Çelik Genel Müdürü Bülend Engin, ayakta durmanın yegane şartının üretim olduğunu söyledi. Avrupa’da yaşanan ekonomik krize dikkat çeken Engin, “Sanayisi olmayan, turizm gelirlerine dayalı bir ekonomi modelindeki Yunanistan iflas etti. İtalya 20 yıldır, Yunanistan benzeri ekonomik yapıdaki güney İtalya’dan dolayı sancılar yaşamakta. Türkiye bugün dünyada büyüme rakamları ile öne çıkıyorsa, basamak basamak yükseliyorsa, bunun nedeni üretim, üretim ve yine üretimdir” dedi. 2008 yılında dünya krizle sarsılırken, Türkiye’nin geleceğine olan inançlarını asla kaybetmediklerini vurgulayan Engin, şöyle devam etti; “Rekabet gücünü kaybeden 2 milyon tonluk çelik tesisimizi iptal edip, yerine aynı kapasitede yepyeni bir çelik tesisini devreye aldık. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Yatırımlarımızla 2008 ve 2009 yıllarında 2 milyon ton kapasiteli demir çelik tesisini ve 270 MW elektrik üretim tesislerini üretime kazandırdık. Aynı zamanda 1200 MW’lık, enerji üretim yatırımına duraklamadan devam ettik” dedi.

Bu yıl 2 milyon ton kapasiteli demir çelik yatırımını, 600 MW kapasiteli enerji santralini ve 60 MW rüzgar tribünlerini ülke ekonomisine kazandıracaklarını anlatan Engin, “Krizde frene basan gemi inşa sanayimizi de 55 bin tonluk gemi yapımına başlayarak yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Yıl içinde 600 MW’lık enerji yatırımına devam ederken, üretim entegrasyonumuzu güçlendirecek olan klinker yatırımına da başlayarak, uluslararası ekonomik yarışta ülkemizin küresel rekabet gücüne katkımızı artıracağız” diye konuştu.

Perşemberotası

Eklenme tarihi: 15.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAHRİ Tic. Ltd.
 MEFES Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
 ERLER denizcilik ..
 MARİN Römorkör ve..
 BAKAN Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 DOĞANBEY Denizcil..
 İMAMOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim