Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Korsanların rehin tuttuğu Rus gemiciler için görüşmeler sürüyor
Rusya’nın Nijerya Büyükelçisi Aleksandr Polyakov’un bildirdiğine göre Nijeryalı korsanlar tarafından rehin tutulan Rusyalı denizciler Viktor Pikus ve Vyaçeslav Melnikov kendilerini normal hissediyorlar. Onların sağlık durumu tatmin edici olarak nitelendirilebilir. Fakat Büyükelçi rehinelerle görüşemedi. Çünkü korsanlarla tüm görüşmeler bir arabulucu tarafından yapılıyor. Bu arabulucu bir süre önce Nijeryalı korsanlar tarafından rehin tutulan Hollandalı denizcilerin salıverilmesine yardım etti.

Rusyalı denizcilerin görev yaptıkları Breiz Klipper frigorifik gemiye silahlı baskın 28 Şubatta Nijerya’nın Port-Harkort limanında yapıldı. Korsanlar küçük bir kayıkla gemiye yaklaşarak ateş açtılar. Ondan sonra kıymetli eşyalar bulmak için gemiye çıkan korsanlar elde ettikleri eşyaları yetersiz olarak sayarak geminin çarkçıbaşı ile kaptanını rehin tutmaya karar verdiler. Her iki rehine de Rusyalıdır. İki hafta içinde bu iki kişinin akıbeti bilinmiyordu. Arabulucu yalnız 13 Martta rehineler ile bağlantı kurabildi. Rusya’nın Nijerya Büyükelçisi Aleksandr Polyakov “Rusya’nın Sesi” radyosuna verdiği demeçte şunları söyledi:

Öncelikle diyebiliriz ki denizcilerimiz sağdırlar. Onların durumu tatmin edici olarak nitelendirilebilir. Denizcilerin kurtarılması ile ilgili çalışmaların en aktif aşaması başladı. Eminim ki gözle görülür gelecekte iyi haberler alacağız. Şimdilik, maalesef, yalnız şunu diyebilirim: Durum, Rusya’yı temsil ettiğim ülke için alışılmış yönde gelişiyor.

Gine körfezinde yabancı gemilere yönelik korsanlık 1990lı yılların sonlarındanberi gelişmektedir. 2010 yılından başlıyarak bu bölge, baskınlar sayısı bakımından Afrika Boynuzundan sonra ikinci yeri tutuyor. Yalnız geçen yıl gemilerin kaçırılması ile ilgili olaylar sayısı 50-yi aştı. Bazı gemilerde personel olarak görev yapan Rusyalılar da bulunuyordu. Aleksandr Polyakov Nijerya Büyükelçisi görevini yaptığı 4 yılda Nijeryalı korsanlar tarafından rehin tutulan Rusyalılar sayısı onu aştı. Ne mutlu ki tüm rehineler sağ kaldılar.Rehinelerin salıverilmesi ile sonuçlanan son olay 2011 yılının Ekim ayında yer aldı. O zaman Marşal Adalarının bayrağı altında sefer yapan Cape Bird tankeri Atlantik okyanusunda Lagos’tan 70 deniz mili ötede Nijeryanı korsanlar tarafından kaçırıldı. Gemide üç Rusyalı bulunuyordu. Bu kişiler Ekim ayında salıverildiler.

Gönül ister ki bu kez de can kaybı olmasın. Fakat Nijeryalı korsanların Somalili “meslektaşlarını” öykünmeye başlamaları, birisini sevindireceği zannedilmez. Denizcimik hukukunda uzmanlaşan eksper Vasiliy Gutsulyak bu hususta şunları söyledi:

Sırf teroristlere özgü bazı nitelikler oluşuyor. Söz konusu,denizcilerin rehin tutulmasıdır. Daha önce böyle olaylar pek seyrek yer alıyordu. 1980li-1990lı yıllarda genellikle böyle olaylar olmadı. Şimdi de bu, gemi sahiplerinden para almak isteyen korsanlar tarafından sıkça uygulanan usul haline geliyor. Daha önce korsanlar sırf sahilboyu bölgesinde eylemde bulunuyorlardı. Şimdi ise onların emrinde oldukça ciddi gemiler bulunuyor. Ve korsanlar sahilden onlarca ve hatta yüzlerce deniz mili uzaklaşarak kurbanlar bekliyorlar. Korsanlardan kurtulmak, belirli derecede yolsuz gemiler olan ticaret gemileri ile tankerler için çok güçtür. Okyanusta çabuk olarak etkili yardım göstermek te maalesef oldukça güçtür.

Rusyalı denizcilerin serbest bırakılması konulu görüşmeler devam ediyor.Bu görüşmelerin detayları açıklanmıyor. Çünkü enformasyon sızıntısı, rehinelere zarar verebilir.

Rusyanınsesi

Eklenme tarihi: 20.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RAYBEN Denizcilik..
 NEVMAR Denizcilik..
 TEKNOMARİN Denizi..
 DİNÇ denizcilik
 DENİZ-AY Denizcil..
 PASİFİK Lojistik ..
 DELTA NAVIGATION ..
 SAN-MAR Denizcili..
 KARYAT Karadeniz ..
 AKSU Su Dağıtım T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim