Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Limanda terör tatbikatı, gerçeğini aratmadı
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Gümrük Müdürlüğü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi ekipleri, muhtemel bir terör saldırısına karşı görevlilerin hazır olmasını sağlamak ve müdahale imkanlarını arttırmak amacıyla Kepez Limanı'nda tatbikat yaptı.

Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği (ISPS) kapsamında Kepez Limanı sahasında gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği bir nakliye aracının şoförü, limanda bağlı bulunan 'MV Bayrak' adlı gemiye maden yüklemesi için gümrüklü sahaya giriş yaptı. Şoförün, cep telefonuyla iskele çevresinin ve liman sahasındaki atık kabul tesisinin fotoğraflarını çektiğini tespit eden özel güvenlik görevlileri durumu güvenlik şefine bildirdi. Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Evren Beceren, güvenlik ihlali şüphesiyle Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak ihbarda bulundu. Bölgeye gelen polis ekibi, sürücünün üst aramasını yapıp, kelepçeleyerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Şoförün sorgulamasının ardından, nakliye aracında ve şüphelinin evinde yapılan aramalarda tesisin ve bölgenin krokisi, tesisin karadan ve denizden çekilen fotoğrafları ile liman sahasındaki atık kabul tesisinin fotoğrafları ve bomba yapımında kullanılan çeşitli materyaller ele geçirildi.

GÜVENLİK SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ISPS Kod Daimi İzleme Komitesi Başkanlığı'nda durum değerlendirilip, Çanakkale Kepez Liman Tesisi ve limanda bağlı bulunan tüm gemiler için ISPS Kod kapsamında güvenlik seviyesinin 1'den 2'ye yükseltilmesine karar verildi. Alınan tedbirler çerçevesinde kamera sistemiyle yapılan takipte, liman tesisinin yan tarafındaki balıkçı barınağına yanaşan bir tekneden inen kişiler tarafından atık kabul tesisi depolama tanklarının bulunduğu alana bir çanta atıldığı saptandı. Bölgenin güvenlik çemberine alınmasının ardından, çantayı atan şüphelilerin balıkçı barınağından tekneyle ayrıldıkları fark edilip, durum Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bildirildi. Limandaki olaya müdahalede bulunan birimler haricinde tesise tüm girişler ve tesis içerisindeki operasyonlar durduruldu.

BOMBA PATLADI

Çanta içinde bomba bulunma ihtimaline karşı bilgilendirilen bomba imha timinin gelişi sırasında bomba infilak etti ve tesiste yangın başladı. Yangın, itfaiye ve tesis acil müdahale ekiplerinin müdahalesiyle depolama tanklarına sıçramadan kontrol altına alındı. Tatbikat, balıkçı barınağından tekneyle kaçan şüphelilerin, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekibince denizde yakalanmasıyla sona erdi.

Kepez Deniz Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Kepez Liman İşletme Müdürlüğü tarafından limanın güvenliği açısından aralıklarla yapılan tatbikatlardan birini daha başarıyla icra ettiklerini belirtti.

Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Evren Beceren de, başarılı bir tatbikat yapıldığını ifade etti.

haberler.com

Eklenme tarihi: 28.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EDITH Yatçılık
 TUNCMETE Denizcil..
 TİM Gemi Mühendis..
 NES TEKNOLOJİ
 AKNUR Denizcilik
 CREWMEDITERRENIAN..
 ESRA Denizcilik
 BAKAN Denizcilik
 KALE Grubu
 ELDAŞ Gemicilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim