Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
4 Bin 500 tekneye 'Mavi Kart' dağıtıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın denizlerde kirliliğin önüne geçmek amacıyla başlattığı "Mavi Kart" uygulaması devam ediyor. "Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" kapsamında 2009 yılında Muğla'da başlatılan Mavi Kart uygulamasında 9 bin 500 tekneden sürekli tur yapan 4 bin 500 tekneye Mavi Kart dağıtıldı. Uygulamayla sezon içinde toplanan atık oranı yüzde 60 artış gösterdi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, uygulamanın kapsamlı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Bayraktar şunları söyledi: "Küçük deniz araçları için geliştirilen Mavi Kart uygulaması, gemi atıklarının etkin yönetimi ve takibini sağlamak amacıyla gemilerin atıklarını online bildirmesi ve atık kabul tesislerince alınan atıkların bertaraf tesisine kadar online takibini sağlayan önemli bir çevre atılımı olma özelliği taşımaktadır.

Uygulama çerçevesinde sistemi işletecek program, el cihazları, kart okuyucu ve yazıcıları ile yaklaşık 4 bin 500 elektronik kart bastırıldı. Elektronik kartlar tekne sahiplerine bedelsiz dağıtıldı ve altyapısı hazır olan kıyı tesislerine kart okuyucular yerleştirildi. Şu anda Muğla genelinde 34 noktada atık alım tesisi hizmet vermekte ve 6 atık alım gemisi de çeşitli yerlerde konuşlandırılmış durumdadır.

Başta kıyı tesisleri olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı liman başkanlıkları da sistemin çalışması için gerekli olan altyapılarını yüzde 90 oranında tamamladı."

Uygulamanın kapsamının genişletileceğini ifade eden Bakan Bayraktar, "2012 yılında gezinti teknelerin tamamının sisteme alınmasıyla birlikte atık toplama oranının yüzde 90 artması bekleniyor. Diğer taraftan başta Antalya olmak üzere Aydın, İzmir, Balıkesir, İstanbul'da da sırası ile sisteme giriş çalışmalarına başlandı. Böylece gemilerden kaynaklanan operasyonel kirliliğin büyük oranda önüne geçilecek" dedi. Mavi Kart uygulamasından önce yıllık atıksu miktarı 62.832,65 m3 iken, Mavi Kart uygulamasının hız kazandığı 2011 yılında bir yıllık dönemde toplanan atıksu miktarı 184.704,553 m3'e çıktı" dedi.

Haberfx

Eklenme tarihi: 06.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VEYSEL VARDAL Gem..
 STFA Deniz İnşaat
 DOGANATA Denizcil..
 KLAS Gemi acental..
 KAYIKHANE
 MFS Line
 RECA MARMARA Nak...
 NNC Shipping. co.
 OZKAN DENİZCİLİK
 EKOL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim