Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Alsancak Limanı 3 kat büyüyecek
Bakan Yıldırım, limanda rehabilitasyon çalışmalarına başladıklarını belirterek, 350 metrelik gemilere yanaşma imkanı olacağını açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı’nın rehabilitasyonuna ilişkin çalışmalara başladıklarını açıkladı. İzmir Limanı için Alt Üst Yapı Tesisleri ve Ekipman Temini Projesi kapsamında; 30 dönümlük liman alanında ıslah yapıldığını belirten Yıldırım, Limanın otomasyona geçirilmesi ve yeni silo rıhtımında 50 dönümlük alanın ıslahı çalışmalarının devam ettiğini, 4 adet Lastik Tekerlekli Saha Gantry Vincinin teslim aşamasında olduğunu, 3 adet MHC vinci alımı ihalesinin de 7 Mayıs’ta yapılacağını bildirdi.

Dev gemilere yanaşma olanağı

Bakan Yıldırım, Liman, bölgesinde uluslararası kalitede hizmet veren bir liman olabilmesi için “İzmir Limanı İşletme Planı”nı hazırlattıklarını anlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne “İzmir Limanı Yaklaşım Kanalı Taraması ve II. Kısım Konteyner Terminali Fizibilite Raporu”nun da hazırlatıldığını vurgulayarak, limana şu anda en fazla 4 bin TEU’luk gemilerin yanaşabildiğini, ancak, II. Kısım Konteyner Terminali İnşasının tamamlanması sonrasında, 350 metre uzunluğunda, gemilerin yanaşmasına imkan sağlanacağını kaydetti.

Bakan Yıldırım, II. Kısım inşaatının tamamlanması ile yaklaşık 550 dönümlük ilave sahanın da hizmete açılacağını vurgulayarak, “Liman kapasitesi 3 kat artarak, 830 bin TEU’dan 2 milyon 500 bin TEU’ya çıkacak. Yapılacak yatırım sonrasında da gelirler de 100 milyon dolardan 300 milyon dolara çıkacak. Bu yatırımlar sonucunda İzmir Avrupa’nın ilk 10 limanı arasına girecek” dedi.

5 bin kişi iş bulacak

Bakan Yıldırım, İzmir Kruvaziyer Limanı’nın ihalesine 2 ay içerisinde çıkacaklarını söyledi. Yılda 3 milyondan fazla turistin ziyaret edeceği limanın, istihdama ve ticare önemli katkı sağlayacağını belirten Yıldırım, 200 milyon TL yatırım yapılması beklenen Kruvaziyer Limanı’nın ekonomiye katkısının ise 750 milyon TL olacağının altını çizdi. Limanda 5 binin üzerinde İzmirli’nin çalışacağını söyleyen Yıldırım, Limanın 5 gemi yanaşabilecek şekilde projelendirildiğini açıkladı.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 11.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERİN Gemi işl.sa..
 SARP Yat İmalat S..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 UND RORO İşletmel..
 BLUETANKERS
 ÇETİNKAYA Denizci..
 YENAL Denizcilik
 FURKAN Denizcilik
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 ÖZLER İskele Ltd...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim