Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mahkumlar Cezaevinde Yat imal ediyor
Aralarında gemi yapım ustasının da yer aldığı 26 mahkum cezaevindeki marangozhaneyi tersaneye çevirerek 1.5 yılda 2 yat yaptı. Bir işadamına 180 bin liraya satılan yat, mahkum ve infaz koruma memurlarının katıldığı törenle denize indirildi.



Antalya'da yaklaşık 6 yıl önce cinayet suçundan hüküm giyen gemi yapım ustası Cemal Eksikli, 4.5 yıl Antalya Kapalı Cezaevi'nde kaldıktan sonra 1.5 yıl önce Antalya E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Cezaevinde kullanılmayan marangozhanede çalışmak isteyen Eksikli, cezaevi yönetiminin onayını aldıktan sonra marangozhaneyi tersaneye çevirdi. Eksikli ile 25 mahkumun kısa süre içinde yaptıkları "İlayda" ismini verdikleri 8 metrelik yat, bir turizm şirketine satıldı. Bu sırada bir işi nedeniyle cezaevine gelen işadamı Hakan Katı, yat yaptıklarını görünce mahkumlara destek olmak amacıyla yat siparişi verdi.

Katı'nın siparişi üzerine Eksikli ve 25 mahkum, 194 günde 13.5 metre uzunluğunda, 3.80 metre genişliğinde lüks bir yat daha yaptı. 180 bin liraya satılan yat, Çelebi Marina'da mahkum ve infaz koruma memurlarının katıldığı törenle denize indirildi.

Yatın inşa edilmesinde öncülük yapan Cemal Eksikli, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın uygulamaya girmesinin ardından 1 ay önce serbest bırakıldığını söyledi.

Mahkumların 1.5 yıl süreyle büyük bir özveriyle çalıştığını ve yatı hızlı bir şekilde yaptıklarını anlatan Eksikli, "Cezaevindeki en güzel günlerimi yatları yaparken geçirdim. Yatları yaparken moral bulduk. Bulunduğumuz yeri unutup kendimizi özgür hissettik" dedi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş da, yat yapımının hükümlülerin cezalarını tamamlayıp cezaevi dışına çıktıktan sonra topluma uyum sağlamaları bakımından önemli ve başarılı bir çalışma olduğunu belirterek, gelen talepler doğrultusunda cezaevinde yat yapımını sürdürebileceklerini söyledi.

Antalya E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ergün Dinç de, mahkumları topluma kazandırmak amacıyla yat yapım işine girdiklerini anlattı.

Cinayet suçundan mahkum olan Eksikli'nin ekip başkanlığında çok ciddi bir eser ortaya çıkardıklarını vurgulayan Dinç, "Bugüne kadar toplumun dışladığı mahkumlar, yat sayesinde 'Biz de varız, biz de toplumun bir parçasıyız' dediler. Mahkumlar cezaevinde mum, geleneksel el sanatları, resim, klima bakım ve onarım ile doğalgaz boru kaynakçılığı atölyelerinde çalışıyor. Hükümlüler bu atölyelerde sigortalı çalışarak meslek öğreniyor, para kazanıyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar" diye konuştu.

İçinde 2 kişilik yatak odası ve tuvalet ile 1 ton su tankı, televizyon ve klimanın bulunduğu yatta, 200 beygir gücünde motor bulunuyor.

Türkiyegazetesi

Eklenme tarihi: 14.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBİDİK Yatçılık
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 YÜKSEL Denizcilik
 RAYBEN Denizcilik..
 YANARTAS Travel A..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 NEMTAŞ Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
 MARİN Römorkör ve..
 YILMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim