Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin Limanı'nda işçiler iş bıraktı
Mersin Uluslararası Liman İşletmesi’nde (MIP) çalışan işçilerin bazı haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. İşçilerin iş bırakması üzerine saat 16.00’dan itibaren limanda işlerin durduğu bildirildi. Bir kısım işçiler liman girişinde eylem yaparken içeri giren işçilerin ise makinaları çalıştırmayarak başlarında bekledikleri kaydedildi.

MIP’de çalışan Liman-İş Sendikasına bağlı yaklaşık bin 400 işçinin performans primlerini alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylem sürüyor.

Vardiyadan çıkan işçilerden bir kısmı liman girişinde eylemlerini sürdürürken içeri giren işçilerin ise makinaları çalıştırmayarak başında bekledikleri ifade ediliyor. Liman yönetimine 18 maddelik isteklerini sıralayan işçilerin taleplerinin kabul edilene kadar eylemlerini sürdürecekleri belirtildi. İşçilerin çalışmaması üzerine Mersin Limanı'ndaki gemi giriş çıkışlarının da yapılmadığı iddia edildi.

Liman önünde eylemlerini sürdüren işçiler işverenin tek taraflı sözleşmeyi ihlal ederek personelin hak ettiği performansı ödemediğini kaydetti. İş kazası yapanların 2 ay ücretsiz izne gönderildiğini iddia eden işçiler ağır şartlarda çalışan arkadaşlarının asgari ücrete mahkum edildiğini öne sürdü.

İşçilerden Göksel Akdemir, şu anda limanda herkesin iş bıraktığını söyledi. Simitçi denilen insanların bile 1000 TL para alırken dünyanın en ağır iş kolu olan limanda bazı arkadaşlarının 720 liraya çalıştığını anlatan Akdemir,
“Bizim sosyal haklarımızı istiyoruz. Bu gün ikramiyemiz yatması gerekiyordu, yatmadı. Bizde saat 16.00 itibariyle iş bıraktık. Türkiye’nin ithalat ihracat kapısı şu an kontak kapatmış durumda. Gemiler çıkamıyor. Makinalar durmuş durumda. Bize az verilen parayı kabul etmiyoruz. Şu anda Mersin Limanı kontak kapattı. Prestij kaybı olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

Kadın işçilerden Filiz Baki ise ayın 15’inde almaları gereken performans primlerini alamadıkları için eyleme başladıklarını kaydetti. Baki, liman yönetiminin kendileri ile dalga geçer gibi konuştuğunu iddia etti.

haberimport

Eklenme tarihi: 16.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ


sonuna kadar
sendikal haklarınızın işverence gaspedilmeye çalışılması çok üzücü bir durum.Haklı mücadelenizi destekliyorum

Yazan: engin akay - 18.05.2012 23:58:56




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UNİCORİMAN
 ADAMAR Denizcilik
 INTERTRANS Denizc..
 İSKELE Denizcilik..
 SARP Turizm
 DETEK Deniz Tekno..
 VERA Denizcilik
 VBG Denizcilik
 AVŞA ADASI Deniz ..
 YIGIT Shipping Co..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim