Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuşadası'na bir günde 5 Gemi ile 15.000 kişi geldi
Kuşadası Ege Ports yolcu limanına sabah erken saatlerden itibaren yanaşmaya başlayan 5 transatlantik kruvaziyer gemisi ile toplam 15 bin yolcu ve mürettebat geldi.

Bahama Bayraklı, Marıner Of The Seas, Sılver Wınd, Wınd Spırıt, Hollanda Bayraklı Noordam ve Türkiye ve Kuşadası'na denize indirilmesinden kısa süre sonra ilk seferini gerçekleştiren Marhall Island Bayraklı MS Riviera isimli gemilerle gelen çoğunluğu Amerikalı turistlerin bir kısmı hacı olmak için Efes-Meryem Ana turuna çıkarken, tur proğramına katılmayan yolcuların çogunluğu Kuşadası'ndaki alışveriş merkezlerine yöneldi. Dünyanın en büyük üçüncü kruvaziyer firması olan Oceana Cruise Line ait olan ve 12 Mayıs 2012 tarihinde yapımı tamamlanarak Barselona'da denize indirilen Riviera, Dünyanın en lüks gemisi ünvanı ile Kuşadası ve Türkiye'ye ilk seferini gerçekleştirdi. 216.11 metre uzunluğunda, 66 bin 172 Groston ağırlığında,1200 yolcu, 950 mürettabatı bulunduran Riviera isimli geminin Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz ve İskandinav ülkeleri arasında 2012 sezonu boyunca çalışacağını belirten İ.T.S Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Onur Dağoğlu, “ Riviera Kuşadası'na yıl boyunca düzenli seferini gerçekleştirecek. Her odası 50 metre kare olan lüks gemide, çok büyük 2 lokanta, dünyanın çeşitli ülkelerinden örneklerin ve lezzetlerin bulunduğu 7 ayrı ülke lokantası, sauna ve buhar odaları, aerobik, güzellik merkezi, sağlık kulübü,fitness center, casino, disco, internet cafe, kütüphane ve alışveriş mağazaları,açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuklar için bakıcı ve gözetmenler, oyun alanları gibi bir çok özelliği bu gemide mevcut.” dedi.

İlk Seferini Gerçekleştiren ve Dünyanın Riviera isimli gemiyi Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı Esat Altungün, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören, Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, daire amirleri ve Ege Ports Liman işletmesi yetkilileri ziyarette bulundu. İtalyan Gemi Kaptanı Monzi Luca tarafından karşılanan heyete ikramlar sunulduktan sonra Kuşadası Kaymakamı Esen Gemi Kaptanı'na özel olarak yaptırılan gemi işlemeli çini plaketi taktim etti.

Kuşadası Kaymakamı Esen, “ öncelikle 2003 yılında özelleştirilerek yeni terminal binası ve sosyal tesisleri ile Kuşadası Limanı'nı Dünya çapında ilk 5’ yolcu limanı arasına sokan Ege Ports yönetimine teşekkür ediyorum. Gemilerin akın akın gelmesi sevinç ve onur verici bir durum. Bugün dünyanın sayılı büyük gemileri arasında bulunan gemiler ile bir günde yaklaşık 15 bin turist gelmiştir. Kuşadası limanına yapılan yatırım ve her yıl artan hizmet kalitesi ile Dünyanın en güvenli limanı olma ünvanını elinde bulunduran Türkiye'nin tek dünyanın da sayılı limanları arasına gelen Kuşadası Limanını işleten Ege Port limanı yetkililerine ülkem ve bölgem adana teşekkür ediyorum”dedi.

Kuşadası Belediye başkanı Esat Alltungün, “bugün Kuşadası Ege Ports limanına gelen 5 gemiyle tüm iskelelerimiz doldu. Kuşadası'nın olmazsa olmazı yolcu gemilerinin ülkemize ve bölgemizden giriş yapması ayrı bir guru tablosudur. Her geçen gün büyüyen Kruvaziyer turizmi sektöründe bölge olarak tercih edilen Kuşadası Ege Ports Limanına yeni gemilerin tur programı kapsamında tercih edilmesi onur verici.” dedi.

Beyazgazete

Eklenme tarihi: 25.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEMPO
 DOĞUHAN Denizcili..
 BURTRANS Shipping
 TEMEL Denizcilik
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 MEKE Group
 GENÇER Denizcilik
 CHEMTANKERS Shipp..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 TURGUT REİS Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim