Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yüzer kent ”MSC Divina” mehteranla karşılandı
İstanbul’a bugüne kadar gelen gemilerin en büyüğü olan 340 metre uzunluğunda ve 139 bin 400 groston ağırlığındaki ”MSC Divina”, Karaköy’deki Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’na mehteran eşliğinde düzenlenen törenle demir attı.

Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’in 10 gün önce Marsilya’da denize indirilen gemisi ”MSC Divina”, Türkiye çıkışlı turlarına başladı. Dün İzmir’den hareket eden ”MSC Divina”, sabah saatlerinde Karaköy’deki Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’na yanaştı.

Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde gemiden inen 4 bin 200 yolcu, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezmek için otobüslere binerek limandan ayrıldı. Gemide ağrılıklı olarak İtalyan ve Alman yolcular bulunuyor. Bu rüya gemiyle seyahat etme fırsatını yakalayanlar arasında 62 de Türk yolcu yer alıyor.

Gemi akşam saatlerinde Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’ndan hareket ederek, sırasıyla Hırvatistan’ın Dubrovnik, İtalya’nın Venedik ve Bari, Yunanistan’ın Katakolon kentlerine, oradan da İzmir ve İstanbul’a ring seferi yapacak.

Ziyaretçiler için özel gösteri

Yolcuların gemiden ayrılmasının ardından basın mensupları ve acente çalışanlarından oluşan kalabalık bir gruba, görevliler tarafından geminin bazı bölümleri gezdirildi.

Geminin bin 600 kişilik Pantheon Tiyatro Salonu’nda düzenlenen tören öncesinde gemide görevli animatörler, ziyaretçiler için ”Karayip Korsanları” temalı kısa bir gösteri sundu.

Daha sonra törende konuşan MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, kruvaziyer turizminin iki farklı yüzü olduğunu belirterek, ”Bunlardan biri, yabancı turistlerin Türk limanlarında inerek o şehre katkıda bulunması, diğeri ise Türkiye çıkışlı turlarla, Türk yolcuların kruvaziyer turizminden kolaylıkla faydalanmasının sağlanması” dedi.

MSC olarak ilk yıl İstanbul ve İzmir’den binen toplam bin 500 Türk yolcuyu gemilerde ağırladıklarını, 7 yılda yolcu sayısını 10 katına çıkardıklarını anlatan Tuncel, ”2012 yılında yolcu hedefimiz 16 bin. Bu geminin rotasını geçen yıla kadar 3 bin yolcu kapasiteli ‘MSC Magnifica’ ile veriyorduk. ‘MSC Divina’ ile her hafta fazladan bin 200 yolcu daha getireceğiz. ‘MSC Divina’, kasım ayına kadar her salı İzmir’e, her çarşamba İstanbul’a uğrayacak. Yıl boyunca toplam 23 sefer yapacak gemiyle yaklaşık 100 bin turist İstanbul ve İzmir’e gelecek. ‘MSC Divina’nın düzenli uğraklarına ek olarak MSC Cruises filosunun diğer gemilerinin de dönem dönem yapacağı uğraklarla Türkiye’ye yıl boyunca gelecek kruvaziyer yolcu sayısı 140 bini bulacak” diye konuştu.

Geminin kaptanı Giuliano Bossi de MSC gemilerinin dünyaca ünlü İtalyan aktris Sophia Loren tarafından vaftiz edildiğini ve yine bu gemilerin isimlerinin Loren tarafından konulduğunu söyledi. MSC Divina’nın ilk vaftiz annesinin ise bir Türk olan Ela Aponte olduğunu dile getiren Bossi, ”Bu bizim için bir şanstır” dedi.

Kaptan olarak İstanbul’a 40 yılı aşkın süredir gidip geldiğini ifade eden Bossi, ”Türkiye’de daha güzel yer bulmak zor tabii ki. Çünkü Türkiye’nin her yeri çok güzel. İstanbul’a geldiğimde genellikle yürüyerek sokaklarda dolaşıyorum. Özellikle camileri geziyorum. En sevdiğim şehir Venedik, ikincisi ise İstanbul” diye konuştu.

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel törende daha sonra geminin kaptanı Giuliano Bossi’ye bir plaket takdim etti.

Pisa Kulesi’nden 4 metre daha yüksek

”MSC” gemilerinin de en büyüğü olan ”MSC Divina”, İtalyan stilinin güzelliğini ve ihtişamını yansıtıyor. Toplam 18 güvertesi bulunan gemi, 4 bin 200 yolcu, bin 300 mürettebat kapasitesine sahip. Boyu Pisa Kulesi’nden 4 metre uzun, eni Eyfel Kulesi’nden yüksekliğinden 9 metre daha geniş olan geminin 550 bin beygir gücündeki motorlarının ürettiği hız 23,3 knot ve 120 Ferrari gücünde. Toplam 55 bin metrekarelik yani 131 basketbol sahası büyüklüğündeki yürüme alanı bulunan gemide, bin 751 kabin, 7 restoran, 20 bar ve yolcu salonu, 4 yüzme havuzu, spor salonu, bowling alanı ve bin 700 metrekarelik MSC Aurea Spa’nın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir ortak kullanım alanı mevcut. Swarovski taşlarla bezenmiş merdivenler ise geminin dekorasyonuna farklı bir hava katıyor.

Gemide büyükler ve çocuklar için sınırsız eğlence olanakları da bulunuyor. 4-D sinema, F-1 simülatörü, Golden Jazz Bar, La Luna Piyano Bar bunlardan sadece bir kaçı. Çocuklar için ise Şirinler temalı oyun alanı özel olarak tasarlandı. MSC gemilerinin vazgeçilmezi, ayrıcalıklı konsepti MSC Yacht Club da ”MSC Divina”da yer alıyor.

Geminin 1600 kişilik Pantheon Tiyatro Salonu’nda her akşam sergilenen muhteşem sahne gösterileri de yolcuların gemi seyri sırasında geçirdiği zamana keyif katıyor.

”MSC Yacht Club”ta geminin isim annesi ”Sophia Loren” adına bir süit oda bulunuyor. Geminin 16. katında yer alan ”16007” numaralı oda, Sophia Loren için ve onun fikirleriyle dizayn edildi. Bu süitin talihli misafirleri, Sophia Loren’in tarzını ve ihtişamını yaşamanın zevkine varıyor. Sophia Loren süiti dışında, gemide toplam 50 süit oda bulunuyor.
Bu rüya gemiyle 7 gece 8 gün yolculuğa çıkmanın fiyatı ise kişi başı 500-100 avro arasında değişiyor. Sophia Loren süitinde yolculuğun fiyatı ise kişi başı 2 bin 600 avro.

Forumgazetem

Eklenme tarihi: 07.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OF Shipping
 RTS Denizcilik Sa..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 TUNCMETE Denizcil..
 ÇAVANOZ Motor
 SANTRA Denizcilik..
 BODRUM Denizcilik
 DMV Denizcilik
 BEYA Denizcilik
 MARİST Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim