Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Yunanistan-Güney Kıbrıs feribot seferleri yapılamıyor
Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin son etkisi: Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasındaki feribot seferlerinin yapılamaması oldu.

Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında daimi ve teminde feribot seferleri gerçekleştirilmesinin, şu aşamada mümkün olmadığının görüldüğü haber verildi.

Politis gazetesi “Yük Gemisi Uçaktan Korkanlara Çözüm... Ödenek Yok, Yunanistan İle Kıyı Bağı Mümkün Değil... AB’yi Ödenek Vermesi İçin İkna Etmeye Çalışan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Yunanistan ile Kıyı Gemiciliği Bağlantısı Kalıcı Değil İzahatında Bulundu... Yunanistan’dan Yük Gemisi Yolcularına Yeşil Işık” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Efthimios Flurencos’un, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında feribot seferlerine değinerek; her türlü çabanın başarısızlığa uğraması, müteşebbislerin ilgi eksikliği, AB ödeneği için önkoşullar, ekonomik kriz ve devlet desteği sağlanması yönündeki güçsüzlüğe atıfta bulunduğunu yazdı.

Bir DİSİ Milletvekili’nin, birkaç yıl önce kopan Güney Kıbrıs-Yunanistan gemi (feribot) seferlerinin oluşturulmasının ne aşamada bulunduğuna dair sorusunu yanıtlayan Flurencos, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında uçak seferlerinin önemli derecede artmasıyla ve uçak bileti fiyatlarını düşmesiyle, Limasol-Pire limanları arasında, özellikle kış dönemlerinde azalan yolcu hareketliliğinden dolayı bu hattın korunmasının, yolcu gemisi sahipleri için, ekonomik açıdan, elverişsiz olduğu izahatında bulundu.

Güney Kıbrıs’ın, AB’nin kredi programlarına katılması konusunda, bakanlığın çalışma grubunun AB programlarıyla deniz bağının desteklenmesi olanağını incelediğini, ancak bunun başarıya ulaşamadığını söyleyen Flurencos, bakanlığın, Avrupa Komisyonunun, var olan politikasını yeninden gözden geçirmesine ikna edilmesi için çabalarına devam ettiğini söyledi.

Öte yandan gazete, uçak korkusu olanların, soruna daimi bir çözüm bulana kadar, yük gemileriyle (Ro-Ro) seyahat edebileceğini kaydetti.

Habere göre Flurencos, Yunanistan’ın, değişiklik yasasıyla, 2011 yılında yük gemileriyle yolcu taşınmasına yeşil ışık yaktığını anımsattı.

ÖDENEK EKSİKLİĞİ ATIK SU ARITIMIYLA BAZI İLGİLİ ÇALIŞMALARI ETKİLİYOR

Fileleftheros gazetesi “Arıtma Tesis Donuyor... Köyler İçin Avrupa Planları Parasız” başlık ve spotlarıyla verdiği haberinde, atık su artma sisteminin, Lefkoşa (Rum kesiminde) bazı köyler için faaliyet göstermesinin yakın gelecekte öngörülmediğini yazdı.

Ekonomik krizden ötürü bütçede ödeneğin bulunmadığını, bunun sonucunda da incelemeler mevcutken, çalışmaların başlaması yönünde ihaleye çıkılamayacağından söz eden gazete, programlandığı gibi bir dizi köyün (atık su artıma sistemine) katılımı için çalışmaların başlamasının, ilgili ödenek olana kadar ertelendiğini belirtti.

Şu ana kadar Yeri Belediyesi de dahil Lefkoşa (Rum Kesimi) büyük Belediyeleri ve bölge için olan şebekenin tamamlandığını, buna paralel olarak “Vathia Gonia” ve “Anthupoli”deki iki arıtma tesisinin faaliyete geçtiğini yazan gazete, yıl sonuna kadar Haspolat’taki yeni Atık Su Arıtma Tesisinin de yılsonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini anımsattı.

Kıbrıspostası

Eklenme tarihi: 09.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZLER İskele Ltd...
 M&M
 EFE Gemi İşletmec..
 A&G Denizcilik
 OKANTRANS Gemi Ac..
 ADAKENT Gemi İşle..
 LOTUS Shipping
 AKNUR Denizcilik
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 ECE Gemi İnşaa
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim