Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Balıkçı tekneleri azaltılıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, stokların korunması, av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için on iki metre ve üzerindeki balıkçı gemisini kendi isteği ile avcılıktan çıkaranlara desteklemede bulunacak.

Desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları belirleyen “Balıkçı Gemisini Avcılıktan Çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği”, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre denizlerde avcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat tezkeresi halen geçerli olan on iki metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip ve Bakanlık bünyesinde kurulu bulunan su ürünleri ve balıkçı gemilerine ilişkin kayıtların tutulduğu, verilerin toplandığı bilgi sistemini olan SUBİS'de kayıtlı gemiler destekleme kapsamında olacak.

Kararnamenin yayım tarihinden önceki gemiye ait boy uzunluğu esas alınacak. Kararnamenin yayımlandığı 7 Mayıs 2012 tarihinden sonra gemilerde yapılan boy artışı kapsam dışında olacak.

İç sularda faaliyet gösteren gemiler, yardımcı gemiler ile boy uzunluğu on iki metreden küçük gemiler, yasa dışı avcılık nedeniyle idari yaptırım uygulanarak ruhsat tezkeresi iptal durumunda olan gemiler, ilgilisinden alınmış muvafakatnamesi bulunanlar hariç, üzerinde bir hak ve tahkikat olan gemiler kapsam dışında olacak. Destekleme kapsamına alınacak gemi sayısı Bakanlık bütçe imkanlarıyla sınırlı olacak.
Birden fazla balıkçı gemisi sahibi olanlar ancak bir gemisi için müracaat edebilecek.

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri, bu tebliğin yayım tarihinden itibaren 15 Eylül 2012 tarihine kadar gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edecek.

İl müdürlüklerince müracaat yapanların SUBİS'e kaydedilenlerin listesi Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü (BSGM) tarafından resmi internet sayfasında 15 Eylül tarihinden sonra yedi iş günü süre ile ilan edilecek.

Kesinleşen müracaat listesine göre hesaplanan, destekleme ödemesi miktarı toplamı, bu amaçla ayrılan ödenek miktarından az veya eşit olması halinde müracaat listesindeki gemilerin tamamı destekleme kapsamına alınacak.

Kesinleşen listeye göre hesaplanan destekleme ödemesi miktarı toplamı, ayrılan ödenek miktarından fazla olması halinde, destekleme kapsamına alınacak balıkçı gemileri kesinleşen liste içerisinden Noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

Hürriyet

****************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ

Balıkçılara Piyango gibi teşvik !


Eklenme tarihi: 19.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SENKRON Travel
 BEYTUR Turizm
 KEREMPE Denizcili..
 GRUP Asm
 JUNIORORCUN Yat İ..
 DENSA TANKER İşl...
 DALSAN Liman İnşa..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 İSKENDERUN Deniz..
 DEK Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim