Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Tekne aşkını iş fırsatına çevirdi
Denizi olmayan Denizli’de doktorların ardından tekstilci işadamı da tekne yapmaya başladı. Hobi olarak işe başlayan işadamı, işlerinin yoğunluğundan arta kalan zamanlarda motor yat, gezi ve sürat teknesi için ter döküyor.

De­niz­li’de Den­ka­teks Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Cevat İn­ce­oğ­lu, fab­ri­ka­la­rı­nın yanı sıra bu sefer de hobi ola­rak baş­la­dı­ğı tekne işine sa­rıl­dı. 50 ya­şın­da­ki 2 çocuk ba­ba­sı De­niz­li­li işa­da­mı İn­ce­oğ­lu, tekne tut­ku­nu ol­du­ğu­nu ve boş za­man­la­rın­da tekne yap­mak için kol­la­rı sı­va­dı­ğı­nı söy­le­di.

TEK­NE­YE HOBİ OLA­RAK BAŞ­LA­DI

20 yıl­lık teks­til­ci, ho­bi­si­nin yanı sıra ar­ka­da­şı­nın söy­le­miy­le de ha­re­ket et­ti­ği­ni ifade ede­rek, “Benim tek­nem var ve tek­ne­yi çok se­vi­yo­rum. Hobi ola­rak da bir tekne yap­ma­ya karar ver­dim ancak şimdi hala yap­mak­ta ol­du­ğum 11 tekne ile uğ­ra­şı­yo­rum. Ta­bi­ki bu işten arta kalan za­man­lar­da olu­yor” dedi.

EYLÜL’DE GÖ­KO­VA’DA DE­Nİ­ZE İNECEK

Bu yılın Ocak ayın­da tekne yap­ma­ya baş­la­dı­ğı­nı ve ne­re­dey­se dış cep­he­le­ri bi­tir­di­ği­ni kay­de­den Cevat İn­ce­oğ­lu, “11 tane 5 de­ği­şip ka­lıp­ta tekne ya­pa­ca­ğız. Bun­lar 9,5 metre eba­tın­da motor yat, 6.80 metre uzun­lu­ğun­da sürat tek­ne­si ve 4.60 ve 5.40 metre ara­sın­da de­ği­şen gezi tek­ne­le­ri ola­cak. 4 ki­şi­lik ekip­le tek­ne­le­rin dış cep­he­si­ni fiber ve pol­yes­ter ola­rak yap­tık. Bu tek­ne­ler yüz bin euro­la­ra mal ola­cak. Tek­ne­le­ri Eylül ve Ekim ay­la­rı gibi ta­mam­la­yıp Gö­ko­va’da in­dir­me­yi plan­lı­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.

BU İŞE YA­TI­RIM YA­PA­CAK­LAR

Eko­no­mik im­kan­lar ve işten çok vakit kal­ma­ma­sı ne­de­niy­le tekne ya­pı­mı­nın uza­dı­ğı­nı be­lir­ten işa­da­mı İn­ce­oğ­lu, “Ho­bi­den zi­ya­de bu işi ya­tı­rı­ma ta­şı­ma­yı dü­şü­nü­yo­ruz ancak bunu ilk ürün­le­ri­miz­den sonra gö­re­ce­ğiz” dedi. Tekne tut­ku­nu ol­du­ğu­nu her de­fa­sın­da yi­ne­le­yen Cevat İn­ce­oğ­lu, “De­niz­li’de dok­tor­lar tekne yap­mış on­la­rı teb­rik edi­yo­rum. Biz de ya­pı­yo­ruz. Çok lüks ol­ma­mak kay­dıy­la tek­ne­le­ri­mi­zi ta­mam­la­yıp ka­mu­oyu ile de pay­la­şa­ca­ğız” açık­la­ma­sı­nı yaptı.

KIZIL ORDU’YA KUMAŞ ÜRE­TEN FAB­Rİ­KA­YI AL­MIŞ­LAR­DI

Cevat İn­ce­oğ­lu, Rusya’nın teks­til kenti ola­rak bi­li­nen Iva­no­va’da, 1887 yı­lın­da, Çar 2’nci Ale­xan­der Dö­ne­mi’nde ku­ru­lan ve 2’nci Dünya Sa­va­şı’nda Kızıl Ordu’ya kumaş üre­ten teks­til fab­ri­ka­sı­nı iki yıl önce al­mış­tı. İşa­da­mı, 1989 yı­lın­dan bu yana atıl du­rum­da­ki 27 bin met­re­ka­re­si ka­pa­lı top­lam 72 bin met­re­ka­re­lik alan­da­ki fab­ri­ka­yı fa­ali­ye­te ge­çi­re­rek, ‘An­tal­ya Home’ mar­ka­sıy­la ev teks­ti­li üre­ti­mi­ne baş­la­dı. Rusya pa­za­rın­dan pay al­ma­yı he­def­le­yen fab­ri­ka­da, kon­fek­si­yon ve am­ba­laj bö­lüm­le­ri ku­ru­lup, 150 kişi is­tih­dam edil­di. Fab­ri­ka­da üre­ti­lecek çar­şaf, nev­re­sim ve havlu gibi ev teks­til ürün­le­ri Rus­lar’ın Tür­ki­ye’de en sev­di­ği kent­ler­den An­tal­ya’dan esin­le­ni­le­rek ‘An­tal­ya Home’ adıy­la iç pa­za­ra su­nul­du.

DOK­TOR­LAR DA TEKNE YAP­MIŞ­TI

De­niz­li’de de bir süre önce Er-Pa Özel Sağ­lık Has­ta­ne­si Anes­te­zi Uz­ma­nı Dr. Ba­ha­dır Savaş ve dok­tor ar­ka­daş­la­rı, ame­li­yat­lar­dan ve iş­le­rin­den arta kalan za­man­lar­da tekne yap­mış­tı. Ma­aş­la­rın­dan bi­rik­tir­dik­le­ri pa­ray­la tekne yapan dok­tor­lar, tek­ne­yi geç­ti­ği­miz ay­lar­da Ala­ça­tı’da deniz ile bu­luş­tur­muş­lar­dı.

Denizlihaber

Eklenme tarihi: 20.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELEN Denizcilik
 NİSA Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 TAMİ Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
 TUNA Denizcilik
 GENÇ Denizcilik
 TRANS KIBRIS
 MARTRANS
 ADA YATCILIK ve T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim