Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Lüksün gemi hali...
Gemi ile seyahat etmek son yılların yükselen trendi. Farklı bütçelere hitap eden gemiler dünyanın farklı noktalarına gidiyor ve beş yıldızlı otel konforunda kısa sürede pek çok yer gezip görme olanağı sağlıyor. Üstelik aynı zamanda dinlenmeye ve eğlenmeye de zaman ayırarak. Binlerce kişi kapasiteli bu gemi seyahatleri arasında özel hizmetler sunan ve misafirlerine kendilerini farklı hissettiren bir tanesi var; Silversea. Bu gemide her misafire bir personel düşüyor. O misafirin gezi boyunca rahatından, isteklerinden bu kişi sorumlu oluyor. Sadece bu kadar değil elbette. Bu gemide her şey bildiğimiz gemilerden farklı.

Silversea Cruises’daki bütün odalar suit. Hepsi denize bakıyor, rahat bir otel odası büyüklüğünde ve konforunda. Çoğunun denizin üzerinde hissi bırakan balkonu var. Dileyen misafir gemideki tüm imkanları odasına getirtebiliyor. Sizden sorumlu ‘butler’ınız dilediğiniz bütün hizmetleri sunmak üzere hazır bekliyor. Odada içki servisi yaptırmak bunlardan biri. Şampanyaçikolata keyifi yapmak mı istiyorsunuz, odanızda el yapımı çikolatalar, soğutulmuş bir şişe Fransız şampanyası sizi bekliyor.

Silversea’deki dekorasyon da diğer seyahat gemilerinden farklı. Daha rafine bir dekorasyon anlayışının hakim olduğu bu gemiye binerken aromaterapik kokular size eşlik ediyor. Bu gemide amaç size özel ayrıcalıklı bir dünya oluşturmak. Odalarda lavanta banyosu yapabiliyor, istediğiniz filmi izleyebiliyorsunuz. Dilerseniz arkadaşlarınıza özel parti bile verebiliyorsunuz. Uykunun önemi bilindiğinden bu gemide seyahat edeceklere 7 farklı yastık arasından en rahat edeceğini seçme imkanı verilmiş. Kuru temizleme gibi ihtiyaç duyabileceğiniz yan hizmetler de atlanmış değil.

Bu gemide her şey dahil bir yaşam tarzı ve özgürlük sunuluyor. Buna tüm yiyecek ve içecekler dahil. Silversea kişiye özel servisi olan tek cruise. Her misafire 1 personel hizmet ediyor. Bu da yetmiyor size servis yapacaklar zevklerinizi, isteklerinizi gemiye binmeden önce öğreniyor, ona göre tedbir alınıyor. 540 kişi yolcu kapasiteli gemide 376 personel çalışıyor. Mürettebatın güleryüzlü ve canayakın olması önem verilen bir diğer nokta.

Seçkin ve ödüllü şaraplar

Silversea dünyanın dört bir yanından belli bir yaşın üzerinde ve varlıklı müşteriye hizmet ediyor ve dolayısıyla yeme içme konusunda çeşitlilik hiç azımsanmayacak boyutta. Fransız mutfağından Asya füzyon mutfağına kadar farklı seçenekler var. Hepsi birbirinden şık. The Restaurant geminin ana restoranı. Mum ışığı eşliğinde okyanus sesinde yemek yiyebiliyorsunuz.

İtalyan yemekleri La Terrazza isimli restoranda sunuluyor. Aynı zamanda slow food da yapılıyor. Bu restorandaki her şey organik. Deneyimli aşçılar tarafından otantik İtalyan spesiyalleri hazırlanıyor. Napoli’den bufalo mozzarellası, organik balzamik sirke, zeytinyağı ve jambon getiriliyor. Parmesanın en kalitelisi La Terrazza’da. Le Champagne By Relais&Chateaux’nın 6 ana yemek menüsü var. Burada dünyada zor bulunan seçkin şaraplar ikram ediliyor. Sommelierler eşliğinde şaraplara uygun yemekler servis ediliyor. Bu restorana rezervasyon şart.

Seishin Restaurant’ta Japon mutfağı hakim. Sushilerin, havyarların en lezzetlisini burada yiyebilirsiniz. Supper Club’da kokteyl ve atıştırmalıklar alabilir, aynı zamanda müziğin keyfini çıkarabilirsiniz. Pool Grill and Hot Rock Dining kahvaltı ve öğle yemekleri için ideal. Taze pizzalar ve hafif yemekler servis ediliyor. Deniz mahsülleri ve ızgaralar volkanik taşlarda pişiriliyor. Akşam yemeği yiyecekseniz rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Barlarda dünyanın seçkin ve ödüllü şarapları, şampanyaları ve kahveleri servis ediliyor.

Okyanus manzarasında masaj keyfi!

Gemide çok büyük bir spa var. Anti aging bakımları yapılıyor. Refleksoloji masajları, baş masajı, sıcak taş masajı yapılıyor. Ayrıca Türk hamamları da var. Diyet ve yüz bakımı için öneriler de alabiliyorsunuz. Masajı geminin neresinde isterseniz yaptırabiliyorsunuz. Dilerseniz güvertede denize nazır, dilerseniz suit odanızda.

Gemide çok büyük bir de havuz var. Güvertede güneşlenenlerin yanı sıra spor yapanlara da rastlamak mümkün. Dilerseniz fitness salonunda da spor yapabilirsiniz. Gemide pek çok aktivite yapılıyor. Briç dersleri, blackjack turnuvaları bunlardan bazıları. Sanat atölyeleri kültürel geziler folklorik şovlar da yapılıyor. Gittiğiniz ülkede kişiye özel turlar düzenleniyor. Ama en önemlisi şefle birlikte alışverişe çıkabiliyorsunuz. Şefler uğradıkları limanların yerel üreticilerine alışverişe giderken ona eşlik edebilirsiniz.

Dünya turu bile yapılıyor

Tecrübeli gezginlerin yakından tanıdığı Silversea ayrıcalığı, küçük yolcu gemileri ile dünyanın en büyük şehirlerini gezebilmenin yanı sıra, daha az bilinen veya karayolu ile ulaşamayacağınız noktalara da sizleri taşıyor. Başta Akdeniz olmak üzere, Kuzey Avrupa, Karayipler, Güney Amerika, Uzakdoğu ve Dünya Turu gezileri düzenleniyor.

Özellikle balayı romantizmi için benzersiz bir seçenek olan bu gemiyle seyahat etmenin bedelini merak ediyorsanız işte o biraz zorlayıcı. Normal gemi seyahatleri için gözden çıkarmanız gerekenden epey fazlası. Ama bir kere yapacağım en iyisi olsun, imkanım da var diyorsanız, düşünmeyin bile deriz...

Posta (Eylem Keskin)

Eklenme tarihi: 02.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEREMPE Denizcili..
 MCE KARGO
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 YALOVA Sualtı Su ..
 KAŞ Diving
 GOKTAS Yatcilik L..
 YALTUR
 TUBA Denizcilik
 CLUP CHERRY
 ÖZSTAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim