Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Antalya DTO’da Liman sorunları tartışıldı
Antalya denizcilik sektöründe faaliyet gösteren gemi acenteleri limanda yaşanan sorunları tartıştı. DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, hızlı tren projesinin ve demiryolu yük taşımacılığının Antalya’ya mutlaka kazandırılması gerektiğini söyledi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi ‘Limancılık, Gemi Acenteciliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu’ toplantısı Ata Küner Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Limanı ile iş yapan gemi acenteleri temsilcileri ile işletmeci Port Akdeniz Liman işletmesi temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Serbest Bölge Limanı’nda gemi boylarına kısıtlama getirilmesi, Antalya Limanı’nda pilotaj ve römorkör hizmetlerinde mesai dışı alınan ücretlerin yüksekliği, UKAME tarafından tanker, kamyon ve Tır’ların limana giriş ve çıkış saatlerinde yeni düzenleme yapılması ile gümrükçülerin acente temsilcilerine, acenteleri ilgilendirmeyen taahhütname imzalattırmaları konuları tartışıldı.

Limancılık, Gemi Acenteciliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu Başkanı Ata Küner, Serbest Bölge rıhtımının her zaman sorun haline geldiğini, Antalya limanını işleten firmanın da burasını kendisine rakip gördüğünü söyledi. Serbest Bölgenin de kendi işleri dışında liman işletmeciliğine soyunduğunu öne süren Küner, “Serbest Bölge rıhtımı her zaman sorun oldu. Her iki liman işleticisi birbirleriyle rekabet değil de ortak hareket ederek sorunları çözmeli. Liman Başkanlığı da sorumluluğu üzerine almak istemiyor. Port Akdeniz liman işletmecisi, AS Çimento tarafından işletilen limana da yaşama hakkı vermeli” dedi.

KAMYON VE TANKERLERİN LİMANA GİRİŞ ÇIKIŞI

UKOME tarafından, Tır, tanker ve kamyonların limana giriş ve çıkış saatlerinde yeni düzenlemeye gidilmesinin ihracatçı ve ithalatçıyı zor durumda bıraktığını anlatan Küner, şöyle devam etti:

”UKOME’nin aldığı karar tamamen turizme yönelik. Oysa Antalya’da ihracatçı ve ithalatçılar da var. Limana kamyon, Tır ve tankerlerin giriş çıkış saatlerinde yeni düzenleme yapılması denizcilik sektörünü zora soktu. İthalatçı ve ihracatçı, armatör gece mesaisine kalmak istemiyor. Bu fazla ödeme demek. Ayrıca tankerler de hava limanına uçak jet yakıtı getiriyor. Kamyon, tanker ve Tır’ların limana giriş çıkış saatleri trafiğin yoğun saatlerine göre ayarlanmış. Ancak bizden bu konuda bir görüş alınmadı. Böylece gemilerin liman dışında çok uzun süre kalmasına yol açıyor. Bu da ayrıca bir maliyet yaratıyor.Pilotaj ve römorkör mesai ücretlerinde liman işletmesi yeni dönem için tarafları zora sokmayacak bir düzenleme yapmalıdır. Gümrükçüler acenteleri ilgilendirmeyen konularda akaryakıt tankerleri ve tanklarla ilgili olarak acenteleri ilgilendirmeyen konularda taahhütname imzalattırıyor. Bu yasal bir durum değil. Acenteleri kendilerini bağlamayan konularda sorumluluk altına almak istiyorlar. Bu işgüzarlık.”

Küner geçmiş yıllarda kruvaziyer gemilerinin Kaleiçi Limanı açığına demirlediğini, buradan teknelerle karaya çıkartıldığını anımsattı. Şimdi de kruvaziyer gemilerinin Kaleiçi açığında demirleyerek yolcuların teknelerle karaya çıkartılabileceğini ifade eden Küner, Antalya Limanının mutlaka genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Küner, “Antalya’da kruvaziyer turizm bizim hayalimiz. İnşallah bizden sonraki nesil bunu yapar. Antalya limanı da uluslararası havalimanı gibi gelişmeli” dedi.

AKDENİZ PORT TEMSİLCİSİ ÖZGÜR SERT

Antalya liman işleticisi Akdeniz Port Temsilcisi Özgür Sert de, sorunların çözümü konusunda acentelerin bireysel mücadele yerine DTO Antalya Şubesi ile ortak hareket ederek çözmeleri önersisinde bulundu. DTO’nun getireceği öneriler doğrultusunda sorunları çözebileceklerini ifade eden Sert, Antalya limanının mutlaka genişlemesi gerektiğini kaydetti. Antalya Limanı’nın bugün genel yük olarak 2,5 milyon ton yük, 200 bin TEU konteyner kapasitesi olduğunu ifade eden Sert, “Antalya limanı içinde bugün 12 tesis yer alıyor. Eğer Antalya limanı genişlerse 4 milyon yük, 400 bin konteyner kapasitesine ulaşır. Antalya turizm kenti olduğu için Antalya ticari limanı da unutuluyor. Acentelerle ilişkilerimizi geliştirmek isteriz” diye konuştu.

DTO BAŞKANI AHMET EROL

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol da komisyon üyelerine Antalya-Konya Hızlı Tren ve Afyon-Burdur-Antalya demir yolu projesei hakkında bilgi verdi. Antalya-Konya demiryolu projesine başlanıldığını, hatta Konyaaltı Belediyesi tarafından 1/Binlik planlarda demiryolu muhasara alanının unutulduğunu söyledi. Muhasara alanında belediyenin iki üç ruhsat verdiğini ve bunu durdurduğunu anlatan Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Antalya limanı hem ticari hem de kruvaziyer açısından önemli hale geldi. Antalya limanı mutlaka demiryoluna bağlanmalı. Hızlı tren ve yük taşımacılığı açısından önemli. Antalya-Konya demirylo projesi geçen yıl başlatılmış. Proje Boğaçayı’na kadar gelmiş. Antalya Limanının genişletilmesi konusunda çok ciddi proje hazırlayarak sayın valimize sunduk. Hızlı tren projesi olacak. Kruvaziyer turizm geliştirilecek. Orta Anadolu (Kapadokya) turizmi Antalya ile buluşturulacak.”

Heberciniz.biz

Eklenme tarihi: 17.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EN-KO Denizcilik ..
 POLARİS Denizcili..
 ER-MAR Denizcilik..
 DOĞUHAN Denizcili..
 İNKA
 KERMANTRANS deniz..
 KALKAN Denizcilik
 VBG Denizcilik
 TURGUT REİS Deniz..
 DENAK Depoculuk v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim