Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Galataport yedi yıl sonra yeniden görücüye çıkıyor
İsralli işadamı Sami Ofer’in 2005 yılında 4.3 milyar dolarla kazandığı ancak ihalesi 2006’da iptal edilen Galataport için yeniden düğmeye basılıyor.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, yıl sonuna doğru Galataport’un ihale ilanına çıkmayı planladıklarını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun görüşlerini aldık. Çevreye uygun proje olacak” dedi.

Geçen yıl hayatını kaybeden İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer ile Türk ortağı Global Menkul’ün 2005’te 4 milyar 33 milyon dolarla kazandığı arcak daha sonra iptal edilen Galataport ihalesi yeniden yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, yıl sonuna doğru Galataport olarak bilinen projede ihale ilanına çıkmayı düşündüklerini açıkladı. Galataport olarak bilinen İstanbul’daki projede ilgili kuruluşlarla görüştüklerini, son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun görüşlerini aldıklarını belirten Aksu, ”Bu görüşler çerçevesinde hem çevreye uyumlu oradaki bölgede hem de sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini yansıtan toplumu da kucaklayan bir proje olarak bu yıl sonuna doğru Galataport olarak bilinen projeyle ihale ilanına çıkmayı düşünüyoruz” dedi.

Bu bölgenin hem Türkiye’nin hem Avrupa’nın en önemli cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını ifade eden Aksu, oradaki antrepolardan bir tanesini de Mimar Sinan Üniversitesi’ne tahsis ettiklerini, burasının da müze olacağını, kültür merkezi ve cazibe merkezi olarak bölgeye değer katacağını anlattı.

İzmir ve Derince Limanlarının özellieştirme çalışmaları devam ediyor

İzmir’deki yük limanının ve imar çalışmaları devam eden Derince Limanı’nın özelleştirilmesini de gerçekleştireceklerini ifade eden Aksu, Kalamış’taki Türkiye’nin en büyük marinasının imar planı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, bu çalışmanın ardından orayı da ihaleye çıkaracaklarını söyledi.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 19.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UTL Denizcilik
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 MEKE Group
 PEARL NAVAL
 S.S. Marmara Adas..
 DERİN Dalgıçlık
 KEVSER Denizcilik
 MARİST Shipping
 PASİFİK Lojistik ..
 MEGASTAR Daily Bo..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim