Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik altın çağını yaşıyor
İÇDAŞ AŞ tarafından inşa edilen geminin denize indiriliş töreninden sonra Bakanlar Binali Yıldırım ve Osman Pepe, tersanede üretilecek 4 yeni geminin ana gövdelerine kaynak yaparak imalatını başlattılar.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de eskiden 2 yılda bir gemi indirme törenleri yapılırken, bugün 7-8 geminin birden denize indirildiğini belirterek, denizciliğin en parlak dönemini yaşadığını söyledi. Bakan Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Çanakkale’nin Biga ilçesindeki İÇDAŞ A.Ş. tersanesinde gemi indirme törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, Türkiye’de 2 yılda bir gemi indirme törenleri yapılırken, bugün 7-8 geminin birden denize indirildiğini, indirme törenlerinin sıradan bir iş haline geldiğini söyledi. Gemi imalinin artık Tuzla ile sınırlı kalmadığını, bütün sahil şeridinde tersaneler kurulduğunu kaydeden Binali Yıldırım, birçok tersanenin kuruluş çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti.

Özel sektör daha dinamik

Türkiye’de yatırımların geçmişte devlet tarafından yapıldığını, bugün ise çok dinamik bir özel sektöre kavuşulduğunu kaydeden Binali Yıldırım, özel sektörün devletten daha etkin çalıştığını, devlet yılda 10 milyar dolar yatırım yaparken, özel sektörün 70 milyar dolar yatırıma ulaşabildiğini ifade etti. Kamunun, özel sektörün yapabileceği işlerden çekilmesi gerektiğini, ifade eden Binali Yıldırım, “15 yılda özelleştirmeden
9 milyar dolar gelir sağlayıp, 11 milyar dolar harcama yaparsanız, bunun adı özelleştirme olmaz. Hükümetimiz döneminde son iki yılda özelleştirmeden elde edilen kaynak 20 milyar doların üzerine çıkmıştır. Bu 20 milyar doların yüzde 70’i ulaştırma ve haberleşme sektörüyle ilgilidir. Bakanlığımız bu anlamda kamuya kaynak sağlayan en önemli bakanlıklardan biridir” şeklinde konuştu. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de, yeni Çevre Kanunu’yla Türkiye’de bir dönemin kapandığını, daha sağlıklı bir çevre için yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Konuşmaların ardından İÇDAŞ AŞ’nin tersanedeki ilk üretimi olan gemi törenle denize indirildi.

Petrolcülerin oteli olacak

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi tersanesinde yapımı tamamlanan 29’uncu gemi düzenlenen törenle denize indirildi. Tersane işletmecisi Mehmet Aksoy, törende yaptığı konuşmada, İsviçreli bir firma adına 8 ayda yapılan geminin 70 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde, 976 detroit ton ağırlığında olduğunu söyledi. Geminin tersanenin ürettiği 29’uncu gemi olduğunu ve çok amaçlı olarak kullanılacağını belirten Aksoy, şunları kaydetti: “İsviçreli bir firma adına yaptığımız gemi, ay sonuna kadar diğer aksamları da tamamlanarak Batı Afrika’daki Gabon’a gidecek. Gabon açıklarında Fransız petrol şirketi TOTAL’in petrol arama platformlarının otel gemisi olarak kullanılacak. Platformda çalışanlar mesai süreleri dolduğunda, platformda kalmaları yasak olduğu için bu gemiye giderek, her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklar.”

Eklenme tarihi: 17.05.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİDER Gemi San.Tu..
 EMRE Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
 DERIN Denizcilik
 AYKOP Gemi
 SEASON İnşaat Tur..
 EFYA Denizcilik N..
 AKAR Deniz
 ALEV Deniz Taşıma..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim