Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aktivist gemisi 'Estelle' Gazze yolunda
İsrail'in 2007 yılından beri Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için harekete geçen ve çoğunluğu İskandinavyalı aktivistlerden oluşan grubu taşıyan 'Estelle', Hollanda açıklarına ulaştı.

Bir hafta önce İsveç'in Umea kentinden 20 yolcusuyla demir alan gemi 'Estelle'deki grubun liderlerinden Mikeal Löfgren, amaçlarının yıllardır süregelen ambargoyu kaldırmak olduğunu ve eylemlerinin şiddet içermediğini vurguladı.

Şimdilik tek bir gemiyle yolculuklarına devam ettiklerini ifade eden Löfgren, "Yolculuk sırasında başka gemiler bize katılabilir. Şu anda elimizdeki gemiyle mutluyuz. Güç her zaman ebatlarla veya askeri unsurlarla ilgili değildir" diye konuştu.

Çok sayıda yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırmayı istediklerini ancak Estelle'in büyüklüğünün buna elvermediğini dile getiren Löfgren, "Estelle bir yük gemisi değil, dolayısıyla kapasitesi oldukça sınırlı. Yardım malzemelerinin yanı sıra ilaç, tıbbi malzemeler, müzik araçları ve futbol topu da götürüyoruz" dedi.

"Ümitliyiz"

Ekim ayının ilk haftasında Gazze'ye ulaşmayı planladıklarını belirten Löfgren, yolculuk boyunca birçok ülkeye uğrayarak etkinlikler düzenleyeceklerini, bu şekilde seslerini duyurmayı hedeflediklerini aktardı.

Löfgren, yolculuk esnasında İskandinav ülkelerinden yoğun destek gördüklerini söyleyerek, İskandinav ülkelerinde de diğer Avrupa ülkelerinde de insanların ablukayı hiçbir şekilde haklı bulmadığını vurguladı.

Yıllar öncesine göre Gazze'deki ablukanın delinmesi olasılığının daha yüksek olduğunu ve bu konuda ümitli olduklarını söyleyen Löfgren, "Ambargo bu kez; olmadı gelecek sefer delinecektir"

"Savunmasız insanlar saldırıya karşı hazırlıklı değildir"

"Hiçbir şekilde İsrail'den çekinmiyoruz" diyen Löfgren, "Eğer İsrail ordusu bize ateş açarsa, onlara silahla karşılık vermeyeceğiz. Çünkü bizde silah yok. Ablukayı delmek için elimizden gelenin en iyisini şiddet içermeyen yollarla yapacağız" ifadelerini kullandı.

Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götüren filoya öncülük eden ve İsrail ordusunun kanlı saldırısına uğrayan Mavi Marmara olayının hatırlatılması üzerine Löfgren, "Silahsız, savunmasız insanlar hiçbir zaman düşmandan gelecek ölümcül saldırıya karşı hazırlıklı değildir. 2010 yılındaki olanlardan ders çıkarması gereken biz değil, İsrail hükümetidir. Ümit ediyorum ders almışlardır" şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun Mavi Marmara baskınında gemideki dokuz Türk vatandaşı öldürülmüş ve olay tüm dünyada İsrail yönetimine karşı büyük tepkilere neden olmuştu. İsrail olayın ardından oluşan uluslararası tepkiler nedeniyle Gazze'ye uyguladığı ambargoyu bir ölçüde hafifletmek zorunda kalmıştı.


Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 16.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORGANİKSAN Ltd.
 AGS Union İnşaat ..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 KAYIKHANE
 IEC Denizcilik
 INKA Crew Managem..
 SEFER Chartering
 MULTISERVICE Ship..
 OF Shipping
 HORİZON LTD.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim