Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Trabzonlu gemi üreticilerinin Avrupa seferi
Yıllardan beri geleneksel yöntemler ile gemi inşa sektöründe inanılmazları gerçekleştiren Trabzonlu gemi üreticileri gemi imalatındaki gelişmeleri yerinde görmek üzere gittikleri Almanya ve Hollanda’da tersanelerde incelemelerde bulundular. Sektörde dünyadaki yeniliklerin buluştuğu Hamburg fuarına da katılan Trabzon’daki gemi üreticilerine Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da eşlik etti.

Avrupa’daki modern tersaneleri görme imkanına sahip olan gemi üreticileri ilk ziyareti Hollanda’ya gerçekleşti. Ardından Almanya’nın Hamburg şehrinde bu yıl 24.’sü düzenlenen ve yaklaşık 2 bin katılımcı ve 50 bin ziyaretçinin katılım gösterdiği SMM Fuarı’na katılan firma temsilcileri, denizcilik endüstrisinin uluslararası platformu ve önde gelen buluşma noktası olan fuarı gezerek bilgi aldılar.

Avrupa gezileriyle ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğinde yürütülen KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamındaki Trabzon Gemi İnşa Kümelenmesi’nin başarıyla hayata geçirilmekte olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, yapılan çalışmalar neticesinde küme üyelerinin yenilikçiliğin iyileştirilmesine, pazarlama ve ihracatın geliştirilmesi faaliyetlerine ihtiyaç duyulduğu gözlemlendiğini belirtti.

Aynı zamanda firmaların teknoloji seviyelerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Hacısalihoğlu “Yapılacak yeni yatırımların daha organize olması gerektiği ve benzer süreçlerin aynı büyüklükteki fakat gelişmiş işletmelerde ve kümelerde nasıl yürütüldüğünün bire bir örneklerinin görülmesi için Avrupa’daki tersanelerin ve fuarların takip edilmesi yararlı sonuçlar sağladı” diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu, bilindiği üzere AB ve Türkiye Cumhuriyeti fonları ile yaklaşık 9,5 Milyon Avro bütçesi ile desteklenecek olan ve bölgedeki firmalara verimli tasarım ve imalat için hazır kesilmiş ve bükülmüş çelik paketleri tedarik hizmeti, tasarım merkezi, ortak pazarlama birimi hizmetleri verecek olan bir tesisin Sürmene’de faaliyete geçirileceğini ifade ederek şunları söyledi.

“Bu bağlamda Hollanda’nın Groningen şehrindeki tersaneler için benzer hizmeti vermekte olan firma ziyaret edilerek işleyiş hakkında bilgi alınmıştır. Ardından küme üyeleri olan firmalar ile aynı boyutlardaki tersanelere, tahrik sistemleri, proses otomasyonu, borulama sistemi, makine dairesi kurulumu, yangın sistemleri kurulumu yapan firmalar ile görüşmeler yapılarak hem teknoloji hem de uygulamalar konusunda bilgi alınmış ve bu firmaların tesisleri gezilmiştir. Firma ziyaretlerini takiben Kuzey Hollanda tersanelerinin merkezi pazarlama ve tasarım görevini üstlenen ve farklı firmaların kendi uluslararası pazarlama faaliyetlerini etkin biçimde paylaştıkları küme olan ziyaret edilmiştir. Bu küme özellikle bölgemizdeki firmalar ürettiği ölçekteki deniz tekneleri, sualtı tarama gemileri ve açık deniz ikmal gemilerinin tasarımı konularında tecrübe sahibidir.”

haber3

Eklenme tarihi: 11.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAPATYA Yat
 SELİNDA Boat
 ETA Petrol A.Ş.
 MEGASTAR Daily Bo..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 YELKEN Denizcilik
 PRUVA Yatçılık
 ÇANAKKALE Ayna De..
 PASİFİK Lojistik ..
 HANMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim