Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Maaşını alamayan personel gemiyi terketti
Maaşlarını alamayan personelin terk ettiği "Aron" Gemisi yaklaşık 5 aydır Bodrum açıklarında bekliyor.

Mürettebatının alacakları nedeniyle terk ettiği ve "seferden men" kararı bulunan gemi, yaklaşık 5 aydır Bodrum açıklarında bekliyor. AA ekibi botla ulaştığı geminin içine girerek gemide bekçi olarak görev yapan personelin yaşadığı güçlükleri görüntüledi.



Bodrum Liman Başkanı Nihat Tozman, 93 metre uzunluğunda, 15.5 metre genişliğinde ve İstanbul Limanı’na kayıtlı "Aron" isimli geminin nisan ayının sonlarında Bodrum açıklarına demirlediğini söyledi.

İstanbul’dan yola çıkan ve yurt dışına giden geminin 13 personelinin alacaklarını alamadığı için gemiyi terk ettiğini ve geminin o tarihten bu yana Bodrum Karaada açıklarında beklediğini belirten Tozman, gemide yakıt bulunmadığını ve sadece bir personelin görev yaptığını kaydetti.

Tozman, gemi için icra mahkemelerinin aldığı "seferden men" kararları bulunduğunu, bu karar nedeniyle gemiye çıkış izni veremediklerini bildirdi.

Gemide yeterli personel ve yakıt bulunmadığını tespit ettiklerini anlatan Tozman, "Gemi donatanına, gemiye minimum personel ve yakıt konulması için tebligatta bulunduk. Donatanla ve yükün sahibiyle geminin buradan götürülmesi için görüşmeler yapıyoruz. Gerekli yasal zemin oluştuktan sonra gemi buradan gönderilecek" dedi.

Tozman, gemide yaklaşık 3 ton kağıt ve sac yükü bulunduğunu, bu yükün Bodrum Limanı’ndan boşaltılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Bu nedenle geminin bir an önce Bodrum’dan götürülmesini isteyen Tozman, "Bodrum bir turizm kenti. Bu yükü buradan indiremeyiz. Kış ayları yaklaştığı için gemi bir an önce güvenli bir limana götürülmeli ve yükü burada boşaltılmalı. Bunun için gerekirse Liman Başkanlığı olarak mahkemeye başvuracağız" diye konuştu.

Tozman yakıt bulunmadığı için gemideki seyir fenerlerinin çalışmadığını, fenerlerin çalışması için gerekli uyarıları donatana yaptıklarını söyledi.

Geminin tek personeli

AA ekibi Bodrum Karaada açıklarında yaklaşık 5 aydır bekleyen gemiye botla ulaşarak içini görüntüledi. Geminin tek personeli olan Hüseyin Ertemoğlu, yaklaşık 1 yıldır gemide görev yaptığını ve uzun süredir de yalnız yaşadığını anlattı.

Gemide zor şartlarda bekçi olarak görev yaptığını belirten Ertemoğlu, "Yeme ihtiyacımı acente dışarıdan botla getiriyor. 2-3 günde bir botla karaya çıkıyorum. Akşamları gemiyi bekliyorum. Geleni gideni kolluyorum. Uykum gelince de uyuyorum" dedi.

Gemideki tek eğlencesinin küçük bir radyo olduğunu anlatan Ertemoğlu, bunun dışında akşamları Bodrum ışıklarını izleyerek zaman geçirdiğini söyledi.

Ertemoğlu, çalıştığı şirketin yakın bir zamanda yeni personel göndereceğini, o personel gelene kadar gemide kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Posta

Eklenme tarihi: 20.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Hemen Hurdaya
eski personeliyim bu geminin hemen hurdaya çeksinler bizde yolumuza bakalım 4 senedir 1200 lira verecekler 1200 lira veremez mi armatör?

Yazan: Sırrı Turan ARICIOĞLU - 11.12.2013 19:03:42


ZULUM
DENİZCİ İNSANLARIN PARASINI VERMEYIP KAAR SAYAN ZAVALI BU TİP GEMİ SAHİPLERİ SONLARI HUSRANDIR AMA BİR TURLU BUNLARDAN DERS CIKARAMIYORLAR BUNA BENZIYEN ŞİRKETLER PİYASADA DURUYOR ZULUMLE ABAAD OLUNMAZ ALLAH BUNLARI ISLAH ETSIN BIZ DENIZCILERIN ELLERI BUNLARUN YAKASINDA HERZAMAN OLACAKTIR
Yazan: KEDERLİ DENİZCİ - 7.10.2012 00:20:59


aron gemisi
olacağı buydu navlundan gelen paraları kumara karıya kıza yedirirsen borçlarını ödeme sonra ah vah icradan alacağım var hala ödemediler allah bildiği gibi yapsın
Yazan: ilyas telci - 27.09.2012 17:21:34


söylenecek tek söz yok
yazık çok yazık gemicilik sektöründe sözün bittiği yer
Yazan: isimsiz - 21.09.2012 17:13:54




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FIRST GROUP Inter..
 BEYKİM Petrolcülü..
 AVRASYA EXPRES
 DENAL Denizcilik
 GÜRDENİZ Deniz na..
 BAFA Su Ürünleri
 AB Denizcilik
 KADIOĞLU Denizcil..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 MERİDYEN Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim